Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2013

Av Kvasthilda - 28 mars 2013 20:44


Nu har jag fått hem min ny(-mycketgaml-)a kamera. Den väger sju ton. Ungefär. O tar bara Compact Flashkort. Undrar om mina CFII funkar i den? Har inte testat den än. Men det ska bli kul i alla fall. Synd som sagt att den väger så mycket. Ryggsäcken är nog så tung som den är. *äh* Ska försöka fixa det där körkortet så blir det en ny kamera sen. Nån gång. Mowahahahhahaaaa. 

 

Av Kvasthilda - 28 mars 2013 13:37


För närvarande har vi en driftstörning på Telias e-posttjänst. På Telia Webmail yttrar sig felet genom att man får felmeddelande "Server inte tillgänglig för närvarande" när man besöker sidan. I e-postprogram så som Outlook kan det vara problem att logga in och skicka/ta emot e-post. Felsökning pågår och vi beklagar olägenheter detta medför.


Nähä????? Problem ja. O jävligt problematiskt att man inte kommer in just nu. En alldeles enoooorm olägenhet är det. Just idag. Just idag är jag INTE stark. Med det postsystem som finns idag kan man ju inte söka på sitt eget namn. Man måste ha ett nummer. Vilket inte alltid innebär att man får med sig rätt paket hem. Schenker hit o posten dit. O olika postställen på det. Jag hämtade ut fyra schenkerlådor för ett tag sen o kom hem med ett som inte ens var mitt. Tittade inte på adressaten men minns att jag reagerade över avsändaren - men tänkte att, tja de har väl en firma de skickar från o lämnade det därhän. Det hade samma nummer som ett annat av de jag tog ut samtidigt. Fantastiskt. Upptäckte det när jag kom hem - innan jag öppnade tackolov... Det var bara att vända tillbaks, lämna igen det felaktiga o få ut rätt. Chefen själv jobbade. O inte när jag återvände, så de fick sig ett "Jaja, va bra att han inte är perfekt

O apropå rubriken. Det finns en flytt/leveransfirma som heter Hit & Dit. Eller fanns i alla fall. 


Av Kvasthilda - 28 mars 2013 09:00


Tema nr 92 Gemenskap

87/365


VU 2013. Vinterfestuka. Under denna februarivecka hittar Narviksborna på en massa saker. De flesta klär upp sig i tidsenliga kläder. Vi pratar början av 1900-talet här. Svarta Björn. Rallare. Järnvägens tillkomst i Norrbotten. Malmbanan. Bilarna som passerar damerna ser lite fel ut för dem. Skulle ha varit mer Farmor Anka-stuk på dem. Nå, man kan inte få allt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 mars 2013 09:00


Tema nr 297 Stormande

86/365


På ett virvlande, stormande hav
Känslorna tar mig tillbaka
Trots alla löften vi gav
På ett virvlande, stormande hav.


Ehhh, nä stormande fjäll. Lite vad man kan kalla hårt väder i fjällen. Fast inte så farligt ändå. Tror vägen fortfarande var öppen den här dagen. Även om man knappt ser rälsen längs järnvägen pga snödrevet. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 27 mars 2013 06:11


Ajajaajj. Klockan ringer o jag orkar knappt få upp ögonen. Hoppas jag (Phönen) stavar rätt nu för jag ser inte ett skit. Magen skriker på uppmärksamhet. HUNGRIG!!! 

Nä, det är väl bara att ta sig i den obefintliga kragen (har ingen i behån) o kliva upp, göra sig klar, äta frukost o dra ner på MTAS så man får komma hem.
Go'Morron Norrbotten. Eehh. Nordkalotten. Är ju i Narvik. Nordlander kanske. Äh. Morrn.


Av Kvasthilda - 26 mars 2013 18:10


Aaamen tror hela jävla världen är vansinnig just nu. I fjol fanns inte hästar. I år är de överallt. I allt. O nu har det uppdagats griskött med halaletikett i Danmark. Kan det vara nåt nytt anti-Muhammedtrix? O kebabkött med grisinnehåll i Norge. Halallåååå? Så kan man ju fan inte göra. Även om jag har lust att bjuda mina brorsöner på blodplättar nån gång. Men MAN GÖR INTE SÅ!!!


Av Kvasthilda - 26 mars 2013 13:41


Hahahaha. Ibland är det kul. När jag anlände svappis igår em hörde jag Trafiken på radion. De annonserade att "Tåg *vilket-det-nu-var* 9x är försenat tjugo minuter". Hahahahahhaa. Det var mitt fel. Eller faktiskt inte mitt. Loket kurkade mitt i en backe o jag var tvungen att stanna. Blå flagg indikerade ett fel o jag tappade pådraget. Fanns inte annat att göra än att stoppa hela ekipaget o stänga av det som bänglade. Fick dock problem med en fjäder, vilket visade sig egentligen inte vara ett problem, för effekten av det jag försökte uppnå kom. Dock ringde jag supporten fär säkerhets skull. Ringer hellre en gång för mycket o låter dem tro att man är korkad än att verkligen vara korkad o göra nåt fel. Har hänt. Nä, inte jag. Det som skulle ske, skedde men jag ville dubbelkolla o vi tog till både livrem o hängslen för att kolla allt en extra gång o det var bara att fortsätta. När jag kom på rull igen ringde Op o sa att Tågledaren efterlyste mig. "Ja, men det kan de ju roa sig med, de ser ju att jag rullar nu". Saken var den att de ville ha en prognos för att kunna meddela perrongerna längs tågvägen för det där som blev sent - just hur sent det skulle bli. O det blev alltså tjugo minuter för persontåget som har gott om tid att ta igen redan före Gällivare. *hört från initierad källa* 

När jag pratade med fjärren senare sa hon att de var tre stycken som jublade när de såg att tåget passerade en signal o alltså rullade o persontåget kunde komma vidare mot sin destination. 

Så kan det gå. 

Vad är det för dag idag? Tisdag ja. På torsdag kommer Tomas upp o har med sig ett kamerahus jag till slut bestämde mig för att köpa. Gammalt som gatan men knapp använt o det kan ju inte vara sämre än mitt som inte alls fungerar. (innan frågan ställs, det är en gammal 5D). 

Jobb hela påskhelgen. Får se om Blåkulla dyker upp igen som hållplats. 




Av Kvasthilda - 26 mars 2013 09:00


Tema nr 191 Mars

85/365


Vad har nu en båt med mars att göra? Joserru. Den heter Nordlys. En av Hurtigrutens alla fartyg. Hon besökte Narvik under Vinterfestuka tidigare i mars. Rallarveckan. Och himlen har dessutom varit fylld av norrsken var o varannan natt i mars - om man nu sett det, då det också varit rätt molnigt o snöigt lite närmare jordens yta. Det är hittills det enda nordlys jag fotat i år... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards