Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2014

Av Kvasthilda - 26 juli 2014 09:00


Tema nr 291 Strålande

207/365


Strålande tider. Härliga tider.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juli 2014 09:00


Tema nr 162 Livets triangel

206/365


Fruntimmersveckan har kommit till sin ända. O ändalykten är vad damen ser. Hette hon Kristina? Kanske barnet heter Jakob? Ett underligt tema. Livets triangel. Men om barnet är ena bottenhörnet av triangeln, är mamman toppen o tanten det tredje hörnet. Fiktivt sett. Man börjar som en bebis, hamnar i toppen av livet som förälder o ramlar sen ner igen som gammal. Livets trappa. De ramas in av buskarna som närapå bildar en triangel. Faktiskt. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 25 juli 2014 07:00


Jaha. Då har vi fredag idag då. Inte ett ljud från Psf. Det var den nya killen som ringde o gav mig jour häromdagen. Vad han nu hette... Han mumlade nånting. Men frågade inget om jag kunde jobba i helgen. Då behöver de väl ingen hjälp då? Andra har de jagat med blåslampa. Fast det är klart. De flesta av ordinarie personal har ju semester så de fattar väl inget. 

"ja losse ja" Mmmm. Snart dags. Eller ingen brådska. Avgång om femtio minuter. Typ. Ska ringa Togleder o hålla alla tummar o tår att jag får ett lok med AC. Nej, f u n g e r a n d e AC! Loket jag kom ner med igår hade det svalt o skönt i hytten men en gul lampa sa mig att bakre loket inte mådde lika bra. Såg nu på loklistan att den skulle in för akut AC-rep. Det verkar som om de får värmeslag, ett efter ett. 



Ingen aning om vilket lok jag kör hem idag. Alla med en tvåa eller två har pajat. 102, 120, 122. Får hoppas det står 116 eller 130 på mitt då. Hahahahaaa! Nåt nyare i alla fall. Med fungerande fotpallar och stol! Och AC. 


Sista skiftet. 


Av Kvasthilda - 24 juli 2014 21:45


Det är så varmt så allt förtvinar o rinner bort! 



Av Kvasthilda - 24 juli 2014 09:00


Tema nr 151 Kvarglömd

205/365


Hon sitter där - o väntar. O väntar. O väntar. Passasjer. Sista bussen har gått. Hon sitter kvar. Fast hon har fått en ny plats att vänta på så helt bortglömd är hon inte, även om hela hennes väsen visar på att nån glömt henne. Hon blev kvar. Kanske är hennes namn Christina? Nä. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 juli 2014 09:44


Jag har knappt ens hunnit notera att vi faktiskt är det. Mitt i fruntimmersveckan. Emma idag. O värmen är olidlig. Fläkten står o snurrar helt galet i vardagsrumsfönstret. Sprider rätt sköna luftpustar. 


Har en kort tur idag. Hade. Har. Vet inte. Eller vad jag vet är, att tåget jag är uppskriven på inte går idag. Kollade med Op o Björne meddelade detta. Nånting med spänningen kring Vitåfors. Svårt att köra våra tåg om vi inte har ström... Fick dessutom länken till förarlistan som enligt samtalet var tom o jag kollade. Jodå. Den ska vara ifylld enligt konstens alla regler enligt våra Psf men den gapade så tom den bara kunde i förarkolumnen. Han ville bara kolla om jag såg samma sak så han gav mig länk o lösen. Är ju inga rikshemligheter för vår del. Kan vara bra att ha tillhands när man inte har tillgång till schemat på jobbet o man ska passåka nån gång! Får ju dessutom veta vem som kör de norska tågen. Fast inte. Det var ju tomt. Vilket var det initiala problemet... 


Slö morgon här. Satt upp länge inatt o pillade med foton. O ändå har jag inte 365or. Dags att krypa ner i arkiven igen. Bara de är årsfärska... Hittills har det blivit mestadels rätt fäska bilder. I fas med tiden. Nästan. 

Två dagar kvar till lön.... Ojojoj. O ett tomt skift - o ett fullt skift. Sen är det semester! Inte ett ord om kranshelgsköp. Iofs har jag inte anmält mitt intresse heller. Pratade om det med AL när han passåkte med mig för ett par veckor sen. O blev två timmar sen till Narvik. Sist han passåkte till Narvik blev tåget fyra timmar sent. "Jag ska aldrig åka med er igen!!" Eller "Kanske måste kolla om det är nån mas/kulla som kör innan jag bestämmer mig". Sist var det visst Tillenius o han brölar ju på bredaste dalmål. Fast han flyttat från Dalarna för hundra år sen. Eller så. Han är ju själv mas. AL. Pergenius. Vet inte hur mycket Dalarna det är i det namnet. Kände en Pareigis en gång. Fast det är ju en annan stam. Annars heter masar saker som Ollas eller Mases. Eller Johansson för den delen.


Pareigis hade en gång mitt unga hjärta. Vi friidrottade ihop och hjärtat slog volter stup i minuten. Niklas, Hasse (eller nä, han var aldrig en av dem - o idag bor han ihop med en hund i Stora Hufvudstaden och är dragen åt andra hållet, men han var ihop med en kompis till mig, som tyvärr gick bort i cancer för ett par år sen - o det var faktiskt han som berättade det för mig, Älskade Vän). Men Niklas absolut. TIll viss mån Pareigis - som var kompis med Niklas. De hade väl gått i skola tillsammans eller nåt. O jag hade kunnat dela klass med dem då mina föräldrar ju bodde i Grycksbo när jag föddes men pappsens jobb gjorde att vi flyttade. Himlars. Minns inte ens vad alla killarna hette. Eller ja. Om jag anstränger mig, men det var ju inte det viktiga här. Men oftast var det kärlek på håll. Unga tonårsförälskelser. 


Thomas Pareigis. Ja, himlars. Googla hans namn o ni får idag upp sångaren i Fatboy. Inte den vackraste av grabbar på denna jord men han var go! 

Jag minns att jag sprang förbi en affisch med Fatboy för några år sen. Den satt på en anslagstavla intill kyrkan i Sågmyra som jag var o kikade på. Men titta, där är ju Thomas var min första reaktion. Han var sig fullständigt lik fortfarande även om något äldre och kanske aningens smalare. I princip samma frisyr han hade på sjuttiotalet, fast med lite mer rockabilly nu. 



Sista tåget hem. Passande låt dårå.... 

Av Kvasthilda - 23 juli 2014 09:00


Tema nr 160 Lika

204/365


~



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 juli 2014 16:47


Fläkten gör kanske inte så mycket nytta men Maken får väl hållas i sin tanke om dess placering.

Snabb som vinden är dock det lilla odjuret. Hon satt i hallfönstret när hon hörde ett surr från vardagsrumsfönstret. Snabb som en vessla kom hon rusande o for upp på fönsterbrädan o nockade flugan. Hon fångade den mot fönsterkarmen o växlade mellan tassarna innan hon fick tag i den, o likt Timon mumsade i sig den. Tastes like chicken. En liten munsbit för en liten, men matfrisk katt.

Efter väl uträttat värv. Håll världen, eller åtminstone lägenheten flugfri.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards