Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2014

Av Kvasthilda - 15 juli 2014 09:00


Tema nr 194 Måltid

196/365


Nä, det är bättre att inta måltiden på hemmaplan än i sällskap av det där fula trollet - vid en nedlagd restaurang. Här är vårt inlånade monster som äter oss ur huset! Hon är pytteliten men äter mer än de andra två katterna tillsammans. I alla fall mjukmat. Tyra äter mer torrfoder. Neo vet jag inte vad han lever på. Sås? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 juli 2014 20:13


Nu är det en annan konstellation än vad de flesta tror. Tom o Kathy. Katherine. Med efternamnet Tierney. Han var släkt med Gene Tierney. Hon var faster i annat led eller nåt till Tom. Tom-Kat är en liten firma som säljer klippdockor. Toms klippdockor. Både stora Dover-böcker och små egenproducerade. Jag har några av dem. Varför tar jag upp det här nu då? Jo, vår käre Tom dog igår kväll. Lungcancern tog till slut hans liv. Han vägrade hjälp och lät kroppen förtvina av sig själv. 

Tom Tierney var en av mina stora favoriter. Har alltid varit en av mina favoriter. Många, många är de klippdockor han ritat genom åren. Jag har några få av hans egenproducerade och ett stort antal av de som Dover Publications trycker. 


Här är ett litet urval av alla de böcker och mappar jag har av hans verk: 


Vila i frid, du fantastiska man! 


Tom-Kat

Av Kvasthilda - 14 juli 2014 09:00


Tema nr 167 Lokal

195/365


Intill gårdagens fula troll finns den här lokalen till salu. Har stått där övergiven i åratal. En gång i tiden var det en restaurang här, vill jag minnas. Trots turistantalet som passerar varje år verkar det gå trögt med affärerna. La på ett softfilter men inte blev det så mycket bättre för det. Iofs är det en fin lokal, men den ligger, trots turiststråket längs E10 lite avigt till. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 juli 2014 05:04


Huff. Nu hade man kunnat legat kvar i sängen o sussat gott. Eller kanske inte. Har sovit skitdåligt de få timmar jag försökt inatt. Inte pga värme för det har varit rätt skönt i sovrummet inatt, om även något på den varmare sidan av tempkurvan. Skärmgadgeten visar 16 grader utomhus o jag tror kökstermometern visade 15. Skönt. 

Psf får inte ut nån biljett till mig så vi får se hur snälla de är på Norrtåg idag. Ska till Gälka o hämta vagnslasten. Jippie. Får hoppas det går lugnt o fint. PsfM kunde inte logga in på biljettbokningen. Nåt med hennes siffertangenter. "Du har ju en rad ovanför med siffor". Fast hon är ju utbildad kontoprist o har sifferminne i fingarna. Tangentminne. Svårt att lära gamla hundar sitta. Eller invanda sifffertangentanvändare att gå över till de raka tangenterna i överkanten. De som maken nästan bara använder! Hon sa i alla fall att inga tåg är inställda idag så det betyder att vagnslasten är på väg. 

Undrar om Traindrivers kör några tåg idag? De skulle väl få igång sin tågtrafik först idag, tror jag. Sades det vid frukosten på hotellet i torsdags i alla fall. 

Har de fixat spåren söderöver? Nåt av dem kanske. Med hastighetsnedsättningar? Vilket gör att allt blir försenat. Mer övertid jag måste fylla i o skicka in. Vilket jag inte gjort på hela juni.... *gaaaaah!!!!!* 

Nä, ska gå till KUmla o se om jag hittar några blanketter. 

Ahaaa... Bullrar utanför. Grannens semester är slut. Fyrisen vid femsnåret innebär en tripp till jobbet för hans del. Go'Morron! 


Av Kvasthilda - 13 juli 2014 11:04


Hoppsan. Slut 365or igen. Tog lite foton igår, ska se om jag har nåt matnyttigt där. 


Värmen håller i sig. Idag har vi 23 enligt min skärmgadget, medan Narvik har 20 och Falun 19. Varmast i landet. 


E-Pigan ringde en knapp timme efter att Kråkan och jag lämnade Kiruna igår. "Vilken tur att ni åkte". Hon o Kullen hade tagit Ollivander med sig för att fara ut när det började åska. Hon sprang in igen för att stänga av dator o annat. Så hörde hon ett himla liv på balkongen. Hårt smatter. Tittade ut o det haglade IS! Kulor stora som malmkulor. Inte de vanliga vita hårt packade snökulorna utan rena iskulor. Iofs antagligen pga värmen. De smälte väl ihop till blankis snarare än att vara snöbollar. Hon skickade mig en bild på mobilen: 

Kan säga att hon ringde ner till sin sambo i bilen o sa att "jag kommer inte ut". Han tog barnet med sig o for en sväng med bilen... 


Kråk o jag hade en heldag. Vi kom igång lite sent. Hann inte ut i bilen innan MelloXet började o med tankning av bilen o inköp av frukostmackor på macken blev lyssnandet väldigt sporadiskt men jag löste det i alla fall innan programtiden var slut. Snabbgenomgången är bra! Jag hann precis slänga in grejerna i bilen innan viu åkte o tankade när jag kom ihåg att jag måste stänga ner datorn. GIck in o givetvis skulle den göra en mastodontuppdatering just då.... *arrrggghhhhhh!* Vi for o tankade under tiden den jobbade så det blev en snabbvisit hemma igen. O Junior hade vaknat. Trodde inte att det skulle gå att få liv i honom före två idag men han hade klockan på ringning o var uppe då. Ett byabeök på agendan i helgen tydligen. Nåväl. Hämtade bestick (till salladen jag också köpte) och lite tvättservetter. Vilka visade sig vara rätt bra att ha till hands. Mackorna höll knappt ihop! 

Vi åkte norrut med solen i följe. Bakom oss lämnade vi tjocka blågrå moln. Som sagt. Det såakde hejvilt i stan igår o Kråkan var lite smått missnöjd att hon missade skådespålet. Kan jag ju hålla med om. Åska o dunder är alltid spännande att skåda. O det var visst ett rejält oväder igår! Dundrade länge. O mycket. Såg några bilder en kompis tog av blixtar över gruvan. Maffigt. 

Kråkan o jag tog oss till Björkliden o jag tyckte att Silverfallet kunde vara ett bra ställe att stanna till på för att äta mackorna. Fast iofs hade jag redan tryckt i mig min i bilen men Kråk var hungrig. 

Vi stannade bilen o klev ur. *jisses vad varmt!!!* Gick till första klippavsatsen nedanför bron o satte oss. Eller Kråkan satte sig o jag tog kameran o gick runt en stund. Fotade vatten och blåklockor. O nån bild på Kråk - till hennes missnöje. Hon vill inte vara med på bild. Alls. Medan hon käkade dök det upp en massa hästbromsar. Men fan. Eländes skitmonster. Nåväl. Hon fick i sig mackan i lugn o ro o tog själv några bilder med sin mobil. Vi gick ner till bron en sväng för att fota själva fallet innan vi vände upp mot vägen o en varm bil igen. 

Det gick bra att ta sig ner till Narvik. Kråk körde själv. Eller rullade mest. Med nån irriterande svensk framför oss. Vi stannade till o fotade det enormt fula trollet i Skogvatnet. Det tog iofs inte många minuter men vi hann snart ikapp den där lusåkaren igen. Norskarna körde om på det mest otroliga ställen men vi höll oss bakom ner till rastplatsen vid utsikten där bilen svängde av. 

Vi parkerade bilen vid MTAS och ställde salladen i kylen i vår rastlokal. Gino var där. Skulle ha 9913 hem sa han. Kråk o jag gick på stan. Svalkade lite av vinden men inte sjutton var det den svala sköna dag prognosen sa. Svalare än vi hade i Kiruna när vi åkte, men i alla fall varmt. Vi stannade till på Reima1000 o köpte med oss lite vatten innan vi gjorde stan. By1. Blev inte så mycket - mer än många steg. En sån sag skulle man ha stegräknaren på sig. Fast Narvik är inte så stort så det blir väl inte så mycket - om man jämför med en dag i Stockholm City... 

Vi köpte oss lite glass alt. slush som smälte innan man hann få i sig den! 

När vi blev nöjda drog vi oss tillbaks till MTAS för att äta uppå salladen och göra oss klara för hemfärd. Ett snabbt besök på ICA för att köpa lite choklad. Klockan var inte kring halvsex o vi ville komma hem innan klockan blev alltför mycket. Väl på ICA såg jag ölhyllan o blev sugen. Kikade runt o valde några sorter. Vi kikade runt i lugn o ro o plockade lite choklad o Kråk fick en flaska vatten till. Hon gillade Imsdal Pæron. Vi strosade mot kassan o jag lastade upp. Killen i kassan började lusläsa på ölburkarna o satte dem åt sidan. Ehhh?? "Vi må ikke sælje øl med alkohol etter klokken seis".... Men va fan.... Jaja. Det var ju synd för dem. Jag klarar mig alltid men blev lite småputt. Klockan hade passerat 1800 medan vi strosade runt i butiken. Nästa gång kanske jag kommer ihåg att ta ölen först o betala den inann resten inhandlas. Löjligt. Regler är regler. I alla fall löjligt. De brukar stänga igen ölhyllorna med gardiner eller annat under icke tillåtna tider o de var ju öppna när vi plockade på oss. Antar att ICA kanske inte stänger igen då? 

Ett par chokladkakor o en flaska vatten blev det. Nåja, blev ju billigt i alla fall. En burk öl kostar trettio spänn o mer i Norge. Fast den där vikingaölen hade ju varit kul att testa.... 


När vi passerade Vassijaure såg jag ett par strumpor sticka ut genom ett lokfäönter. Ringde upp 9913 för jag antog att det var Gino som häckade där. Jodå. Mycket riktigt. Norsken i 15 hade fått vända ner igen pga att åskan slagit ner nånstans Torneträsk-Stenbacken... Blev i alla fall ingen brand i år! 


Nåja. Tog ett glas Rosé när jag kom hem i stället. 


O nu gick tempen upp till 24. *puh* 

Av Kvasthilda - 13 juli 2014 09:00


Tema nr 317 Troll

194/365


Skrämmande ja...

Ett av de fulaste troll jag nånsin sett - undantaget trollen i Harry Potter och Sagan om Ringen-filmerna.

Det här trollet står o skrämmer(?) turister i Skogvann i Norge. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 juli 2014 08:49


Vår äldsta dotter och jag gjorde en utflykt till Narvik igår och jag hörde bara en del av krysset då. Har tagit igen det idag. Förvisso lyckades jag lösa det hela ändå igår - mest under snabben!  


Vi började stort och glatt med Olivia Newton-John och John Travolta's speciella duett ur Grease, Summer Nights, där de står på olika scener och sjunger varannan strof. 

Summer loving had me a blast 
Summer loving happened so fast
I met a girl crazy for me
Met a boy cute as can be

 

Summer days drifting away

To, uh oh, those summer nights

 

Mmm ha ha mmm ha ha mmm ha ha

Tell me more, tell me more
Did you get very far?
Tell me more, tell me more
Like does he have a car?


Undet nätterna lyser månen o inatt har det visst varit en giganto-måne - har jag hört. Vi har haft så molnigt så nån måne har inte synts till. Moonlight Serenade spelades av Glenn Miller och hans storband. 


I sommarnattens månsken (fan, vi har ju midnattssol än, vem behöver månen?) eller i fullt dagsljus, vad vet jag? - stod i alla fall Per Gessle på en scen i Köln o sjöng sin Listen to Your Heart i en något annorlunda version än den Roxette vanligen gjorde. Lågmält. 

Listen to your heart
when he's calling for you.
Listen to your heart
there's nothing else you can do.
I don't know where you're going
and I don't know why,
but listen to your heart
before you tell him goodbye


Vi fortsätter i sommartemat. Änglagård, andra sommaren. Har inte sett sista filmen i trilogin ännu men första och andra har jag sett. Gillar dem! Björn Isfält skrev musiken. 


Per Gessle ja, Han skrev ju också Sommar-tider Hej Hej, men Eldeman sin sommar-vana trogen bjöd på Bamse-versionen av den. Dunder-honung Hej Hej. Varför alla binde-streck kanske du undrar? Jo, Rune Andréasson hade en förmåga att peta in binde-streck mellan alla samman-satta ord i serie-tidningarna om Bamse. Om det blev lättare för barn att läsa text-bubblorna då, vet jag inte men så var det. 


The Quivers. *ja, de ger quivers* Gitarrgrupper. Små nära ting var melodin de spelade. 


Nä, då lugnar vi ner oss med Någonting att äta, någonting att dricka. Sone Banger och Lars Erstrand spelade. Annars har vi ju hört den med Sune Mangs. 


Vem som spelade för nästa kryssadress hörde jag aldrig och jag hade gärna hoppat över hela illustrationen också men tur nog hörde jag inte Olle Jävla Jönssons drawl i De sista ljuva åren. Så många o långa är aldrig de år jag vill ska passera, innan jag behöver höra den igen. 


Åsså ett annat dansband. Eller en sångare ur ett dito. Sven-Erik Magnusson har ju gjort en del låtar på spanska. Eller nåt åt det hållet. Idag sjöng han Sven-Ingvars Min Gitarr, på spanska, rakt översatt till Mi Guitarra. Då kanske Lapplisas version är roligare? Åtminstone har den en underligare titel, Guldgrävarsången en gång i fjärran väst. Långt o krångligt. 

Gitarren är mitt allt gitarren är mitt stöd
den ger ej mycket pengar inte mer än dagligt bröd
Ja min gitarr, åh min gitarr
Den gammal är och nött och inte vacker alls
men det är skönt att lägga sina fingrar om dess hals


Om en annan flicka sjöng ibland Ernst Rolf. Hon var visst en ledsen tjej. Gråt inte mer Anne-Marie. Hoppas att han inte la fingarna om hennes hals...? *huff* 


Öppna skyar. Det är visst änglar som gråter. Men om det var de som grät i Kiruna igår måste de ha varit vansinnigt arga. Det ramlade iskulor i LK-pelletsstorlek från himlen igår! Jag såg det inte med egna ögon men dotra skickade en bild. Öppna din himmel. Det är en låt av bröderna Gärdestad. På ett hyllningsalbum till Ted, har Darin spelat in just den låten. 


Änglarna gråter. Inte idag. Vi började i närhetern av Änglagård och avslutar krysset i Änglamarker. Gävle Symfoniorkester spelade ordlöst för oss. 

Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill,
jorden vi ärvde och lunden den gröna,
vildrosor och blåsippor och lindblommor och kamomill
låt dem få leva, de är ju så sköna!



Av Kvasthilda - 12 juli 2014 09:00


Tema nr 261 Skrämmade

193/365


De är skrämmande. O skränande. Stod i godan ro på en balkong på hotellet för att fota Dronninga i midnattssol när de attackerade. De mås-te haft ungar nånstans i närheten. På taket?? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards