Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2014

Av Kvasthilda - 22 juli 2014 09:00


Tema nr 271 Snett o vint

203/365


I fas med tiden. Igår skedde raset som nu fått tre av mina temabilder. Snett o vint. Tror fan det med de där blocken! Stolparna i rasvarselanlegget har fått sig en dänga. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 21 juli 2014 17:57



Av Kvasthilda - 21 juli 2014 09:00


Tema nr 71 För sent

202/365


Fortfarande har raset inte inträffat (hände senare detta datum) men min bild visar i alla fall för sent. Jag kom försent för att kunna fota den krokiga stolpen. De hade hunnit byta den. Skulle fota den till snett o vint hade jag tänkt! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 juli 2014 23:59


Har varit en lång dag idag. Den började redan 0255 i morse. Det var då min klocka ringde. *yech* Det var liksom bara att kliva upp, packa ryggan o ge sig iväg till jobbet. En sväng till svappis. Hade kortturen idag. Ingen jojokörning. O tur var det. När jag passerade Pii lite senare - på vägen upp igen ringde BB o sa att det inte fanns några bilar kvar. Spelar ju ingen roll då jag bara hade en fram-o-tillbakssväng dit - o inte nästa tåg ner igen (med bil hem). 

Nåväl. Det var ju lite senare det. Hade halvt tåg med mig till svappis. Olivin. O skulle visst ha tomburkar hem. Hoppla! Väntade hur som helst till efter 06 innan jag ringde terminalen för att kolla om de hade plats för mig - tidigare. O kollade med fjärren om det gick att rulla tidigare. AOK. De tömde, vi växlade ihop o bromsprovade o jag rullade mot Kiruna. Ett par B21or på bänken. Går ju inte att lägga signalerna till kör om de har lokalt i Pii. Fast då var det ju blocken längre upp. Den var också röd. Sommar. 

Hemma tidigt. O stöp i säng, medvetslös. Var sketatrött innan jag kom hem. Hade satt klockan på ringning men orkade inte kliva upp när den ljöd. Stängde av skiten o somnade om. Vaknade en bra stund senare. 

Upp o dra igång dagen. På eftermidda'n. Nästan. Damsuga. Nä föär fan. Inte innan Kråkan klev upp. Före det gjorde jag annat. Tvättade. Plockade i dockkläder. Nä, plockade fram lådorna med dockkläder för att packa åt dem inför semestern. Hahahhaha! Deras garderob ser bättre ut än min sommargarderob! Som jag inte ens börjat med än. Hur som haver. Mitt i plockandet ringde Maken. Han var på väg hem! Men sheizzzzzze. Det jag tänkt syssla med under två dagar blev plötsligt ett tvåtimmarsjobb. I värmen. *puh* Har ju jobbat som en galning under de två veckor hans semester varat hittills. O lägenheten har sett ut som ett bombat skithus. Närapå bokstavligen. Ja. Kattsand överallt ju! Ö V E R A L L T! När Kråkan vaknade blev det att dammsuga o snabbskura. Nåt som jag också tänkt göra i lugn o ro under dessa två dagar. Nånä. Ingen rast ingen ro. Full rulle. Åsså ville Gubben ha köttfärs. Blev köttfärssås med pasta. Han längtade efter Chili con carne, sa han när han kom hem. Nåja. Om vi har vita bönor kan det väl bli nåt för morronda'n. Fast han ska ut o fiska med Halt. O ungarna sprids för vinden. Kråk var till sitt hus "Hem" som hon säger. Kläppen tar bussen till byn. O Kråk tar med sig Tyra o Neo - o lille Jack. Muspojken hon hade med sig sist hon kom från paltträsk. Vad sjutton ska Luna hitta på då? Ingen mus att spana på o bli galen över att hon inte kommer åt. Ingen Neo att busa med. O definitivt ingen Tyra att morra åt. Hon kommer att riva huset. 

Madre Mia. 


Av Kvasthilda - 20 juli 2014 09:00


Tema nr 237 Rasande

201/365


Egentligen har det inte skett än. Raset... Det här inlägget är efterdaterat! Jag jobbade inte när fjället på Fagerlia släppte iväg stenar nerför sluttningen och stoppade tågtrafiken. Här syns tydligt var raset gått. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 juli 2014 13:06


Som sagt, ännu en lördag halvvägs in i handlingarna. Dagens kryssande företogs längs järnvägen, till största delen på en mötesstation då nån knäppskalle grävt av en kabel så jag tappade ett stationshåll hem. 

Eldeman befinner sig nog på semester för andra veckan i rad, då någon annan läste upp förra veckans vinnare. Sen tog han över etern - med färdiginspelat kryss. 


Vi började denna lördag i upplysta kvarter. Tommy Körberg sjöng på engelska, Unchained Light. På svenska var det hans melodifestivalbidrag 1988 som han även vann med - och vonkis fick sitt Py-bidrag till slut. Stad i ljus


I staden kan tiden stå still eller rusa förbi i rasande fart. Vår bästa tid är just nu påstod i alla fall Solna Brass. 


Så blev det rock'n roooooooll! Järnjungfrun och deras låt om de fördömda barnen, Children of the Damned. Iron Maiden

You're Children of The Damned
Your back's against the wall
You turn into the light
You're burning in the night
You're Children of The Damned
Like candles watch them burn
Burning in the light
You'll burn again tonight
You're Children of The Damned

120 miljoner sålda album. Joråsåatt. 


Kanske inte allas cup of tea (som de engelsmän de är) men det finns alltid nån som känner för lite heavy metal! O där hamnade vi hos Boston Pops, som ju inte är från England. Med de var In the Mood. 


Nils Ferlin skrev om röda och vita rosor. Lillebror Söderlund satte toner till det hela. Får jag lämna några blommor. Sjöng gjorde Ove Engström med dottern Beatrice. 


Lennart Palm i Lerum. Vad sa han nu då? Illa, jag mår illa. Nä, det var ju Magnus Uggla det. The Big Lerum One Man Organ Band under ledning av Lennart Palm. Så var det han sa. *jisses* 


Så fick vi lite dockor. Barbie o Ken. Life in Plastic, It's fantastic. I'm a Barbie Girl förstås. Danska gruppen Aquas stora hit. Nåja, gruppen är danskar, sångerskan Lene kom från Norge. 


Så far vi åt andra hållet i stället, till våra grannar i öst o lyssnar på lite Tove Jansson. Utan text. Fina Höstvisa. Anders Dahl ledde Sami Light Orchestra in i höstmörkret. 


Ett annat land i europa är Österrike. O jag förstod långt innan han började prata vad som skulle illustrera det. Fina Conchita Wurst förstås. Rise like a Phoenix. Eurovisionsschlagervinnaren från i våras. 

Rise like a phoenix
Out of the ashes
Seeking rather than vengeance
Retribution
You were warned
Once I’m transformed
Once I’m reborn
You know I will rise like a phoenix
But you’re my flame


Vi stannar i Österrike, för det var visst där hon slog igenom en gång i tiden. Trodde ju mer på Tyskland iofs... Zarah Leander sjöng på tyska om undersköna jungfrur. Inte järnjungfrur då. Kleine Geige, sag adieu


Tomas Blank ledde Göteborgs symfonietta genom nästa illustration. Idas sommarvisa

Du ska inte tro det blir sommar,
ifall inte nån sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt,
då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar,
jag gör hela kohagen grön,
och nu så har sommaren kommit,
för jag har just tagit bort snön.

I ena stunden har vi höst, nästa försommar. Lite upp o ner här. 


Vi slutar i alla fall i Melodifestivalen. Med ett annat vinnarbidrag. Fast på engelska. Lena Phs It Hurts. Den hon vann med 2004 heter ju Det gör ont


O då säger jag, Come on Barbie, let's go Party. Blir inte så mycket party, med jobb väntanes före ottan men en o annan Barbiedocka ska nog tittas till idag. 



Av Kvasthilda - 19 juli 2014 09:00


Tema nr 262 Skum

200/365


Rakasjokk i Björkliden. Vattnet forsar nerför bäckravinen och skummar i de trånga passagerna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 juli 2014 07:06


Just det ja. Lördag idag. Igen. Ännu en vecka som både rusat förbi och stått helt still. Det är fortfarande en lång vecka kvar till semestern. 

Lördag. Det är melodikryssetdag idag. Också. O när krysset går befinner jag mig efter ett järnväggspår. På hemväg i alla fall. O förhoppningsvis med nån sorts radioanslutning så jag kan höra det! Ska skriva ut en kryssplan tror jag. *bra att jag påminde mig där*

Nåja, ska väl ta ut mina order o ge mig iväg till mitt tåg. 

Morr'n! 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards