Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2014

Av Kvasthilda - 18 juli 2014 17:38



Av Kvasthilda - 18 juli 2014 09:00


Tema nr 55 Fjäril

199/365


-.



 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 juli 2014 12:23


Fan vad det är svårt att skriva på mobben. Den kan inte stava o autospellen är helt galen. Jag missar ofta stor bokstav o det blir Zi eller nåt i stället för stort i. Feta fingrar. Sen när u i o o ligger bredvid varann eller a s o d blir det helt andra ord dom (SE?????) iPhönen uppfattar som korrekta o som i vissa fall faktiskt är det men i annat sammanhang. Det blir lika gärna den som sen, dom istf som som ovan. In istf on (engelska då). Eller :kr istf :) (smiley)

Denna dagen inte ett liv. Pissväder. Glömde ta fleecejackan med mig, så en promenad fetstryks från dagsschemat.

*gah* Fantastiskt hur det funkar. Not.


Insåg att jag hade ett "sent" tåg igår men dagens tåg lämnar Narvik senare än det - gö're ju'nte alls det! - o det känns mer som ett eftermiddagståg enligt tågnumret. Skumt. Hinner äta kvällsmat innan jag går till jobbet. Vad ska jag roa mig med till dess? Gå o köpa en jacka?


Av Kvasthilda - 17 juli 2014 09:00


Tema nr 323 Törstig

198/365


Några av mina kollegor står o väntar på att kliva på tåget. All blev inställt o vi var en flock förare som åkte pass med persontåget hem. En väldigt varm sommardag var det och det var hård åtgång på vattnet! Idag går det ju inte att fylla på flaskor, eller ta vatten i mugg som man gjorde förr på tågen. Minns ni glasflaskorna som stod i sina egna hållare på tågen? Oj. Det var länge sen. Tror ingen av de här grabbarna ens var påtänkta då... 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 juli 2014 14:57


Dotra ringde o undrade om jag kunde passa Lillklimpen en stund idag så de får tapetsera. Jodå. For upp till dem.
Han är snabb, den lille. Överallt hinner han.


Jag tömde brevlådan innan jag åkte o öppnade ett av paketen med dockor. En var en ful Steffi Love så den fick han låna. O givetvis. Tvåoenhalv sekund så var fötterna i munnen. *isch*
Ungar.


Nu ligger/sitter han i sin säng för en liten middagslur men än surrar han. Mor o Far tapetserar hans rum för flygande fläng. Eller så fort de bara kan. Vita tapeter först. Robotar sen.

Ute regnar det. Eller. Nja. Inte just nu. Sitter o lyssnar efter åska men det verkar rätt lugnt. Än. Värre var det igår. Nå. Det kan jag inte skriva om på mobilen. För mycket o för långt.


Får se om det blir nån tågkörning idag. Igår stannade trafiken igen pga åskan. Tor är inte nådig mot LKAB o andra tågägare.


Av Kvasthilda - 16 juli 2014 09:00


Tema nr 240 Ren

197/365


Ser du den? Sarven? Eller rentjuren då?



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2014

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 juli 2014 19:35


Gamla jävla härkar. Väntar på att mitt tåg ska hitta hit från Luleå så vi får växla ihop det o jag kan åka hem. Datorn i Gällivare är knappt värd namnet. Dagens alla program o internetsidor är fullkomligen nedlusade med flashar o dessa evinnerliga blip-blopar, ni som följt mig ett tag vet att jag a-v-s-k-y-r. Gamla datorer pallar inte med sånt skit. O framför allt inte den här datorn. Önskar att man kunde installera flasblock o adblock o annat men vi har ju inga rättigheter att göra det. *arrgghhh*

Träffade en kollega jag inte sett på ett par år. Det var däremot kul! Han är utlånad till Gällivare då vi mest kör på Narvik o han har inte Norgeutbildning. Men han gillar att köra malmtåg.

Det är visst knottinvasion i gälka. Inga mygg. Men knott. Isch o fy.

En kollega o sällskap kom in fram o tillbaka men de gick ut igen. Det rä så evinnerligt varmt i huset här! De gick hellre ut o slogs med knotten igen sa de.

Nä, ska sätta mig ner med en bok. Att fejsboka går inte. Datorn är för gammal o mobilen ligger på laddning.


Av Kvasthilda - 15 juli 2014 10:24


Oscar I o blixtrar den andre. Vaknade av regnsmatter i morse. Hörde muller. Klev upp för att stänga av dator o annat o insåg med grusiga ögon att jag glömde stänga fönstren på vinden igår. Aj då.... På med tofflor o snubbla upp för trapporna. Nädå. Hade inte regnat in nåt. Åtminstone inte på nåt viktigt. Låg vatten på karmen men tittade inte nedanför. Bara skräp där i alla fall. Varför blir det alltid regn när man äntligen slänger ut kartonger på släpet för kassering? De blir soggiga o blöta o läbbiga att ta i. Iddes inte öppna kåpan på det stängda släpet. O de slänger ändå in det dit för transport till tippen. Måste lära mig köra med släp! Rakt o runt är nog inga problem men det är ju det där med att backa. Det kan ta knäcken på vem som helst. 

Blev en snabb sväng till Gällivare igår. Höll int epå att få nån biljett för Psf kunde inte logga in på bokningen. Biljetten dök upp strax innan BUSSEN åkte från stastionen. För givetvis gick det inget tåg. Själv kunde jag inte logga in på nån av våra servrar för att kolla tidtabellen. Kanske åskan tagit nån hubb nånstans. Eller nåt. Gick bra i Gällivare. Glömde ju ta med mig frukost o tänkte gå upp till macken o leta nåt ätbart. Kom ihåg att fylla kaffetermosen i alla fall. Blev lite småstressigt med tiden då bussen tar längre tid på sig till Gällivare än tåget. Ringde upp föraren o han var då fyrtio minuter sen. Jamendåså... Tog vägen förbi kiosken - ifall den skulle vara öppen. Jodå. Vardag igen ju! Helgerna öppnar den senare men på vardagar redan 0630. Köpte en räkmacka o en flaska juice. Vilket på minner mig att jag måste tömma ryggsäcken! Hann stoppa i mig tre fjärdedelar av mackan innan föraren ringde igen o sa att han snart var på plats. Hoppla! Möten som försvann på sina håll o det gör ju att tiden tas igen. 

Tåget kom som sagt nästan i tid men då fick jag stå o vänta på att de skickade persontåget före mig o gick sent från GV. Det var den blågula plastraketen. Norrtåg. Som skulle ha gått i morse....? Går väl fler kanske. Vi mötte dem igen på KIA. Jag hade 12 vagnar med mig varav bara den sista skulle med till Narvik. Anita fick ett LEGO-tåg med sig. Löjligt. O växlarna var på KIA redan så det var bara att lämna dem där o fara hemåt. 

Ska ner till gälka idag med. Oljan idag. Inte lika kul. Hoppas att allt står klart på KMB. Sen har jag samma tillbaks ikväll. O Narvik i morrn. 

O det lovas åska o regn i flera dagar. Gäller att komma ihåg att stänga av dator o modem o dra ur teven osv osv. 

Jaja, vi drar väl igång den här dagen också då. Lugn start. För jag somnade om igen efter vindsturen. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards