Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2016

Av Kvasthilda - 25 februari 2016 20:09


Ibland är sinnesförvirringen större än vanligt. Lämnade en kommentar hos en 365-kompis o insåg sen att delar av mitt svar inte gällde hennes blogg utan en annan som i sin tur ledde mig till den andra... *huff* Nåja. Var inte så petandes noga. 

O vad som inte är noga i vinter är det där med snöskottningen. Just nu är snön som svandun o bara yr omkring, trots flingorna, jämförbart med Lovikkavantar i storlek - eller dasslock om man så vill. Nä, det vill man inte. Lovikka är finare. Vantarna. Kanske inte byn. Har åkt igenom där en gång - vad jag vet. 

Vad som är fantastiskt noga o jätteskönt - är att jag har helg nu! Så underbart skönt. 

Vilket leder till kompisen som slutade. Han har redan hunnit med två svängar till stan som tappade solen. Boood'n alltså. O han tjänar mer på en sväng dit än vad vi gör på en tur till Narvik. Det är inte  mycket till trakt på svensk sida, men mer än vad vi får i alla fall. O det ena är skattefritt. Gissa vilket som inte är det? 

Gnällspik. 

O spik måste jag hitta. Ska se om jag får ihop dockskåpet igen. Pappa satte ju ihop det när han var hit, då en gång för hundra år sen. Det är nästan hundra år sen! Kring tjugo i alla fall. O det är nästan samma sak. Han använder med förkärlek småspik. Tavelspik. Har ingen aning om vad deras korrekta benämning är, men det är i alla fall små o tunna spikar. Maken avskyr allt vad spikar heter. O skruv med ett spår. Kryss ska det vara. 

Nåväl. Ska man värma en mugg glögg då? Kände för en virrepinne men det har vi ingen. Ingen drickbar i alla fall. Makens beck tar inte jag i min mun. 

Av Kvasthilda - 25 februari 2016 09:00


Tema nr 103 Hotande

56/366


Mörka moln rullar in. Ska det nu bli snöstorm? 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 24 februari 2016 19:15


...en liten stund på natten men inget på dan. Jodåförfn. Det gör ont som !%#&!%#!. Trött i ryggen. 


Har jagat barnbarn fram o tillbaks hela eftermiddagen o det tär extra mycket på ryggen. 


Vi tog en tripp till COOP o årets bokrea. Hopplöst sådär en dag före lön. Men det var ändå mycket folk. Köpte en biografi om Black Sabbath och fjärde Millennium-boken. Den av Lagerkrantz. De hade specialpris på den just idag. Har gått o spanat på den hela vintern men varit för snål. Tur det. I stället för att punga ut nära 200 blev det nu 49 pix. Pigan köpte lite fler böcker. Diverse barnböcker, en bok med kattpoesi. Resten hann jag inte se. Förutom boken till jobbarkompisens barnbarn. 

Glömde paketavin. Eller snarare. Hade stoppat den i jobbjackan. *typiskt* Paket från Nick. Vill ju ha det! NU! 38 minuter till stängning. O vet inte om jag hinner hämta det i morgon. Kommer jag bara hem i tid hinner jag, inte annars. Fan. Vi åkte ända in i garaget under ICA för att ta ut det o pigan skulle gå (lite fullt i garaget - det snöar o med bokrean igång blir det fullt) när jag insåg att jag inte hade avin med mig. Hade det varit sommar nu hade jag inte tvekat en sekund. Nu, med det här ymniga snöfallet? *bah* 


Av Kvasthilda - 24 februari 2016 09:00


Tema nr 145 Kedjad

55/366


Sonens present till sin mormor. Ljuset gör den ingen rättvisa - fotad under taklampa - och skärpan är än värre. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 23 februari 2016 09:52


Jag tar en sväng, sa Gubben o snodde min bil. Tanka upp den då! Den hade nästan tom tank igår. Jag slängde i den mina sista slantar efter att Pigan o Orkanvinden o hans mormor hade varit o handlat. *puh* Han drar verkligen fram som en virvelvind den där. Sitta i en vagn? Nå inte. Dit. Där. Dit. Dit. Dit. Dit. Där. Hade med mig ett gäng fruktpåsar hem för att den lille odågan rusade iväg, fick tag i en påse o sprang vidare. Nåja, de funkar som blöjpåsar - o att sätta i den lilla soptunnan i badrummet. 

Apropå mormor. Pratade med Mor, Kära Mor häromdagen. Hon hade haft en helvetes dag, nån dag förra veckan. Less på allt. Hon har, som de flesta andra, sina ups and downs, även om hennes ibland är mer avgrundsdjupa än andras. Hon ville INGENTING. Helst bara dö. I brist på sysselsättning och någon form av inspiration och livsglädje, gick hon o hämtade posten. Bland det låg en liten kartong med avsändare i Kiruna. Det räddade livet på henne den dagen. Sonen och Lindblomman går en kurs på stensliperiet i Lannavaara och har gjort en del egna alster. Han visade mig ett fint smycke häromdagen o sa att han tänkte skicka det till mormor. Det var hennes färger på stenen. En ljunglila nyans mot en odefinierbar gråbrun. Gossen hade slipat ett hjärta av stenen och satt i en silverkedja. Ja, sa jag, tror inte mormor använder smycken så ofta men hon blir säkert jätteglad. O det blev hon. Hon hade suttit o grinat en stund med stora och hårda hjärtslag.  

 

Av Kvasthilda - 23 februari 2016 09:00


Tema nr 335 Vacker

54/366


O där är hon, dockan i gårdagens veckade klänning. Goddess of Beauty. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 februari 2016 09:45


Vi har en stor flock kråkor som brukar flyga farm och tillbaks över sjön. Vet inte var de nattar nånstans men det är stora svarta sjok av vingar som flyger över himlen. Häromdagen såg jag flocken på nära håll. De hade landat på en snödriva invid en av vägarna ute på ÄllKå. Det är rätt häftigt. 

O idag kom vår egen Kråka förbi. Hon var hit o hämtade lite vatten jag köpte i Narvik häromdagen. Ja. Jag går över ån efter vatten. De har Imsdal med päronsmak o den gillar Kråk. 

Nu skulle jag helst av allt gå o svimma under täcket. Sitter jag still länge till kommer jag att somna. Zzzzzzzzzzz. 


Av Kvasthilda - 22 februari 2016 09:00


Tema nr 339 Veckad

53/366


v v v v v



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards