Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2016

Av Kvasthilda - 4 februari 2016 20:52


Guuuudförbannat vad jävla irriterad jag blir. Den där jobbiga människan jag delar fjärrkotroll med ska bestämma över mitt rum. Så absolut inte, Inte Inte Inte. 

Nu vill han köpa en större teve. Så fan heller. Det ska inte göras om NÅNTING innan rummet ser ut som jag vill ha det. Annars blir det bara ett förråd. Nej nej o åter NEJ. 

Det händer lite i alla fall. En ny datorhörna. Eller samma hörna men lite ändrat då skrivbordet är vridet o hurtsen vänd. En del jobb kvar än. Kabelhärvorna ska knös ihop på nåt sätt. Hursten ska städas ur, men det får bli ett jobb för de veckor o dagar när gubben INTE är hemma. Måste tömma andra sidan av rummet. Han kommer att bli vansinnig nästa vecka. Har ledigvecka o ska trampa runt hemma. *huff* O jag kan inte göra så mycket i rummet innan jag får hem fler hyllor o skåp. Det kan inte bli klart förrän jag har det på plats o det lär ju dröja. Jävla stress. Ska åka upp till Kråk o ta reda på lite kartonger. Kan ju fylla små flyttkartonger med böcker så länge. Mmm. Så får det bli. 

Av Kvasthilda - 4 februari 2016 09:00


Tema nr 57 Fasad

35/366


4e hørnet.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 februari 2016 23:04


Kråk är sjuk så matpatrullen har fått rycka ut. Hon har ju knappt hunnit fylla på sitt matförråd i flyttstök o skåpbyggande. Jag har tillbringat en stund av eftermiddagen med Kackostampen o hans mor - i butik. En kompis till henne hade varit på Gym häromdagen. "Det har jag också", svarade hon. "Har varit på Coop med sonen"... Han är en handfull! 

Hans far kom o hämtade honom efter att vi ätit o sen plockade vi i böcker. Plockade o plockade. Läste gamla "Min Första Bok" o jag insåg att jag haft fel om två saker. Ett par uttryck jag lagt i munnen på äldsta Dotra visade sig komma från fröken mittimellan.... Se där. 


Av Kvasthilda - 3 februari 2016 09:00


Tema nr 245 Recycle

34/366


Ett sätt att återanvända gamla plastpåsar o papper av olika slag. Strimla dem o använda som boxfyllning. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 februari 2016 10:45


Andra februari. Jag har slut 365or. Igen. Har inte riktigt haft tid att leka med kameran - den här veckan när jag så stort skulle göra det! Det har varit Vinterfestival i Kiruna. I Järnvägsparken står nu ett stort antal snöskulpturer. Tyvärr har det, som nästan efter alla tävlingar, fallit en massa snö så de har tappat formen. Antar jag. Många av derm har skarpa former med mycket detaljer och sån't försvinner med snön. Idag ser det krispigt ut, vilkert i sin tur innebär att den nyfallna snön blir frostig. Men skulpturerna blir ju formlösa. 


Har flyttat in lite hyllor i dockrummet. Tömde de jag hade bredvid datorn. Grannen har tyvärr sålt skrivbordet men jag får göra om lite här så blir det bra ändå. Kanske slänger upp hyllor på kortväggen i stället. En del av böckerna behöver jag ha nära till hands. Hittade ett kul bord på IKEA som kanske funkar istället - i dockrummet så får skrivbordet stå kvar där det är, fast vridet mot andra väggen (ska bara vända den där hurtsen för femtionde gången i ordningen...). 


IKEA Kallax.  Barnbarnet har en sån hylla i sitt rum. Funkar utmärkt med alla möjliga korgar och annat. Eller som små dockrum. Och rumsavdelare. Åsså kan man bygga en liten koja under bordet om så behövs... Varför inte en rosa hylldel?

Men jag tycker vita ben skulle vara snyggare till. 


Eller nåt helt annat. Falkhöjden. Ett litet bord i rosa metall med tillvalshylla. Så romantisk! Men nä.... Kanske bara hyllan? Den är söt! 


Vi får se... 

Av Kvasthilda - 2 februari 2016 09:00


Tema nr 258 Räddaren i nöden

33/366


Suverän service de har. Man får ge hungriga barn en banan medan man handlar. 
O det har nog räddat livet på mången stressad förälder, när telningarna varit skrikiga och hungriga. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

eko

Av Kvasthilda - 1 februari 2016 11:22


Det ekar i en del av vår lägenhet. Kråk har flyttat ut nästan alla sina grejer. Råttburen och lite smått o gott kvar bara - o städning. Det har hon säkert inte tid med ännu så jag får väl sätta igång. Eller så väntar hon med att ställa sin lägenhet i ordning innan hon tar hem, först Tyragumman åsså rådisarna. Vi får bara Lunismonstret kvar hos oss. 

O kyljäveln piper. Har hittat en norsk o en dansk o en engelsk manual men ingen svenk. Nåja. Har kollat igenom dem o det som felar är dörren. Ville ju tro att lampan lyste när vi satte igång den - åsså plötsligt gjorde den inte det. Maken var dit o slet o rev lite - o när jag skulle sätta tillbaks kåpan släppte nån liten plastbit... Han eller jag? Skitsamma. Kåpan sitter där den ska i alla fall. O det är inget fel på lampan. Det är nåt knas med dörren sa jag ju. Larmet piper om inte dörren är helt stängd. Lampan slocknar om inte dörren är helt stängd. Dörren är omhängd. O det är inga konstigheter där. Frågan är bara om nån skruv sitter hårdare än den andra o det blir nåt snedtryck i dörren. Den drar igen ordentligt men det säger ju inget. Kan ju vara nåt mikroskopiskt. Millimetrar som de mäter på järnvägen. Trettio tons axellast passerar dagligen alla växlar o de har en noggrannhet om millimetrar... Eller makrometrar. 

Nä, måste gå o pilla på en knapp så det blir tyst. En hel vecka. I de där värdelösa manualerna står ju inget matnyttigt! 

Av Kvasthilda - 1 februari 2016 09:00


Eget tema nr 4 Det som göms...

32/366


...i snö, kommer upp i tö.



Fling, fling.

Det som göms i snö kommer upp i tö.
Fling, fling.
Liten fågel hittar gammalt brö.
Fling, fling.
Allting lever upp vill aldrig dö,
Det som göms i snö kommer upp i tö.
Fling, fling.

 

Snart är mörka vintertiden slut,
och i sommaren vi dansar ut,
inga dumma vinterkläder mer,
överallt bara ben man ser.

 

För det som göms i snö kommer upp i tö.
Fling, fling.
Vi klär av oss allting pö om pö.
Fling, fling.
Allting lever upp, vill aldrig dö.
Det som göms i snö kommer upp i tö.

 

Robert Broberg


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards