Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2016

Av Kvasthilda - 21 februari 2016 11:35


Sitter med fötterna i blöt. Välbehövligt. Det är en sak med daglig dusch, nåt helt annat att ta hand om fossingarna. Lite grovsalt o lite diskmedel/tvål/såpa whatever o de är snart fit for fight igen. 

Har suttit o kikat på gamla journalfilmer. En av dem var oerhört sövande. Kan ha varit berättarrösten på herr Karl-Arne Holmsten. Det handlade om samlande och ämnet i sig är ju intressant. En nitton minuter lång film o jag svimmade av mitt i nånstans. Hann se V-Gustav brodera på nånting och en snubbe som byggde modelltåg i, jag vilken skala det nu var. Han gjorde egna lok, ånglok... I metall. Alltid kul med hobbys :) 

Vilket påminner mig att jag måste fixa några nya 365or igen. Trodde jag kunde ha monogram nitat, men jag hittar inte alla handdukar/örngott/lakan eller ens monogramböckerna jag trodde jag visste exakt var de var. Nåja, det kommer väl så småningom. Måste få lite tid att fundera o de senaste veckorna har jag inte haft skallen rätt påskruvad alls. Nåra lediga dagar i veckan som kommer kanske kan hjälpa till. Hoppas jag. 

Åsså snöar det. Mest på tvären. Hann se månen en stund inatt. Stor o tjock, snart helt rund. Men den syns inte genom molntäcket. Ska visst vara premiärer i fjällbranterna i helgen. Riksgränsen och Björkliden. Inte så lätt att se när man passerar mitt i natten. Blir nåt annat framåt våren när folk sitter på den stora balkongen/altanen vid hotellet. 

Flyktingarna har förflyttats vidare ner till Havsbadet. Fint ska're va. Tar ju några månader innan säsongen kommer igång där också. Hattefnattar. 

Nä, vattnet är kallt, kanske ska torka fossingarna då. 


Av Kvasthilda - 21 februari 2016 09:00


Eget tema nr 5 Draperi

52/366


Ser ni det? Det var frost på linorna till höger och när jag passerade med tåget ramlade frostflingorna inom hundra meter ner och bildade ett draperi längs, framför allt tråden närmast spåret.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 februari 2016 10:51


Sista tonerna klingar ur av ett av Taubes alla verk och jag börjar skriva. 


Dagens kryss började i svensk televsion. Anders Eriksson och de andra Galenskaparna sjunger att de hänger hennes porträtt upp o ner för att hon blir så mycket fulare då. Inte så snällt. En himla många program. Förstås. 


Så far vi ut i naturen i en Eldemandubbel. Först tillsammans med Tove Jansson och hyllar hösten i hennes fina Höstvisa. Den andra melodin handlar om Öppna landskap där Ulf Lundell helst av allt vill befinna sig. Dessa framfördes i tur och ordning av Tomas Blank med Göteborgs Symfonietta och Lars Roos. 


Alvaro Soler har gjort en fin melodi om solen. El Mismo Sol. Ibland tar han med sig en annan artist och idag var det J.Lo - Jennifer Lopez


Lite Bach på det. Missade helt vad vi hörde, om vi ens fick veta det. 


Nästa kryssadress hittade vi i alla fall genom att traska över stormiga vatten. Like a bridge over troubled waters. Paul Simon. Vi går alltså över en bro


Fools rush in
Where wise men never go
But wise men never fall in love
So how are they to know

Norah Jones


Dagens första mellobidrag. Salem al Fakir Keeps on Walking


O längs landsvägar har man väl promenerat nån gång i sina da'r. Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå... Kjell Tigers enmansorkester. Jaså, en sån? 


Lykke Li befann sig inte på en landsväg, utan en större, dock var den väldigt otrafikerad, sa hon. Fast man kan ju vara väldigt ensam i en hop med folk också. 

Every time the rain falls, think of me
On a lonely highway
How can we
Turn around the heartache
Oh I, I'm alone tonight babe
And I'm never gonna love again


Per Myrberg gjorde The Beatles Yellow Submarine på svenska. Ubåten var gul även i hans version. 

Så vi segla' mot vår sol
Tills vi fann ett hav av röd viol
Vågor gungar vi uppå
I vår gula undervattensbåt

 

Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt
Gul, gul, gul är vår undervattensbåt
Undervattensbåt, undervattensbåt

Baroque Chamber Orchestra spelade. 


Melodifetivalen igen. 2014 nu. Oscar Zia, den fantastiska. Inte som sångare kanske, men att han vågade ta klivet ut i strålkastarljuset. Yes We Can


Vi slutar i en Taubemelodi. Brevet från Lillan. Lilla Ellinor önskar sig ett halsband av sin far när han kommer hem. Ett halsband av korall

Pappa, kom hem för vi längtar efter dig
Kom innan sommar'n är slut, lilla Pappa
Åskan har gått, och om kvällen blir det mörkt
Stjärnorna syns nu på himlen igen

 

Allt jag vill ha är ett halsband av korall
Ingenting annat det kostar för mycket
På våran tomt är det nu så mycket bär
Och fullt med ungar har fåglarna här


O jag kan säga att mackor rostade för en timme sen är INTE goda... Bah. Ni ser väl Mello ikväll? Kanske jag ser nåt av det. Jag jobbar ikväll. 

 

Av Kvasthilda - 20 februari 2016 09:52


Några minuter kvar till MelloX. Kaffet är kokt men jag måste fixa nån macka till. O varför sitter jag här då?? För att kolla schemat. Ja, men varför då skriva blogg? För att jag är förvirrad. Sparklieeezzz! 


Av Kvasthilda - 20 februari 2016 09:00


Tema nr 316 Trave

51/366


Det blir en o annan trave när man flyttar runt grejer - o ska förbereda ett nytt rum. En trave böcker som mellandottern ska ta över. En annan trave med lästa böcker. En trave kartonger med böcker som ska in i hyllorna vad tiden lider. En trave pärmar med klippdockor. Ett himla travande blir det. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 19 februari 2016 12:55


Harrketiharrrk. Väntar. Trött. Väntar. Grus i ögonen. 

Har kört automatbil idag. Gick betydligt bättre än senast. Var inte alls lika läbbigt idag. Beror säkert på att vägen är mer känd och det var ljust. Är ljust än förvisso men det har ju inget med bilkörningen att göra. Förra gången, när jag debuterade i att ratta en automat, körde jag i mörker efter en helt okänd väg med plogvaller och drivsnö. Det var snorläskigt. Klart väder, nåja, det snöar inte i alla fall, ren bil, inga snöklumpar eller isiga fönster, någorlunda välplogad och som sagt, välkänd väg. Då gick det bättre med automatandet också. Skön att köra. Idag. 

O tåget ska nog bli klart i tid idag. Skönt. Igen. 


Av Kvasthilda - 19 februari 2016 09:00


Tema nr 213 Närproducerat

50/366


Självklart väljer jag närproducerat när jag kan - även om Umeå inte ligger nästgårds. En av mina favoritfiler, Fjällfil med björksav. Filen går i en ljust vårgrön ton! Får se hur länge den finns i butik. Mina favoriter har ju en förmåga att försvinna! Vad jag absolut inte gillar, är att Norrmejeriers ostar knappt finns att välja i våra butiker längre. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 18 februari 2016 19:18


Så jäkla kul! Fick Årsskriften från JFF Konst idag. Har inte haft tid att sätta mig ner med posten men hittade några minuter till slut. Bläddrade lite förstrött i den. Såg en tavla jag gillade. Bläddrade vidare. En del grejer jag inte gillar. Alls. Kom till lotterisidorna. Hmmm. Tänk om jag vunnit nåt? Joooo! O vilken tavla vann jag då? Den jag stannade till o tittade på! Så jäkla glad! 

Passage av Bengt Vallien

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards