Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2016

Av Kvasthilda - 18 februari 2016 09:00


Tema nr 137 Isblå

49/366


Hon är inte vacker inte. Askungen i sin isblå klänning. Tanken bakom den fåniga pennan är allt annat än iskall och blå. Det är mer en varm röd känsla som, ligger bakom den. Eller en bubblande gul som hennes hår. Jag fick den av en kompis för att hon ville göra mig glad. O det lyckades hon med! Jag skrattade gott åt pennan med fjädrarna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 februari 2016 23:03


Men vad är det som pågår? Är det nån tävling om Pippi därute i världen nånstans? Vad är det med Pippis krumelurpiller som alla plötsligt letar? Kan nån förklara det för mig? 


Av Kvasthilda - 17 februari 2016 22:09


Underbara unge. Helt galen. Glad o sur om vartannat. Lillhjärtat vårt. Har varit o shoppat lite med barnbarnet o hans mor. Som sagt. Tvååringar. Värsta trotsåldern. Nä, inte det. Nä inte det. Nä. Nä. Nä. Olve ha de. Dit. Dit. Dit. Nä. Dit. Mamma. Men lastbilar o traktorer är intressant. Pigan var in på fd macken för att bistå sin lillebror i pakethäömtning o under tiden försökte Gossen se vad traktorn höll på merd. Gick sådär - han är lite för kort i rocken för att se ut gonom bakrutan så mommo snurrade runt lite med bilen så han kunde titta ute genom sidorutan i stället. He'då takton, he'då blastbiliben - eller vad han nu säger. Nåt invecklat. O stor snö. Dvs stora snöhögar. Mycket snö. Som traktorn lastade på lastbilen som den i sin tur körde bort på nåt bra ställe. De har en del att göra! 


Av Kvasthilda - 17 februari 2016 09:00


Tema nr 50 En till

48/366


En skida och en till. En till bild på skida. Skidåkaren har en till sida

 

Man fyndar en del när man städar i gamla lådor - i det här fallet skrivbordet. Hittade ett konstverk av E-pigan. En 3-dimensionell skidåkare med stavar o allt. Eller snarare tvådimensionell. Han har två sidor. Bak/insidan är omålad. Men han är likadan från sidan sett. Hahahaa! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 februari 2016 19:05


Nä, men en tisdag.... 


Herre gud. Hur kan tre skrivbordslådor alstra två soppåsar med skräp?? O ändå är de inte tomma nu. Men man hittar allt möjligt konstigt, det är då ett som är säkert. Förutom alla goa små kort o teckningar barnen gjort, fanns där en historia jag skrev när jag var kring tio år, diverse foton, en fickspegel o den trasiga virknålen jag använt att göra märken för klippning av olika ark, må vara foton eller annat - som jag trott försvunnit. O en nagelfil i metall som i princip fyllt samma funktion. Sonens tårtljus från hans första födelsedag, hår från densamma (inte ettårsdagen, men sonen) och hans syster. Äldsta dotterns första namnskrivning, sådär lite ut-o-in-o-bak-o-fram som små barn gör. Alla bokstäver var med men ingen var på rätt plats. Åsså det här: 

Extra Large BOY? frågade Dotrra. Speciellt utvecklad för penis eller?

Nä, bara extra padding framtill... Det var så förr.

Synd att de inte går att använda idag. Kanske skulle stoppa dem i ett kuvert o skicka in till Libero? Hahahaa! 


Av Kvasthilda - 16 februari 2016 09:58


Ännu en jävla morgon man vaknar med huvudvärk. Sluta.Nu Har sovit svindåligt överlag. Vaknat var o varannan timme. Jour gör det med hjärnan. Har tillome drömt att mobilen inte fungerade. O fick en känga av Psf att jag inte svarade så de fick "skicka ut skyddsombudet i stället". Ehhhh.... Hjärnans krokiga vindlingar och irrvägar. 

Annars är det en fantastisk dag med knallblå himmel och strålande sol. Jag har jour några timmar till så kan inte ge mig ut på några längre exkursioner. Har ju slut 365or igenb. Eller egentligen inte men de jag har fördaterat är slut. Måste fundera lite till nu då. Låta den där överhettade hjärnan klura på lite klurigheter i många kluriga teman. 

O Tyra går omkring och gnäller. Hon har inte sovit hos mig inatt och är nu mer rastlös än nånsin. Trampar runt o jamar. Inte för att jag tror att valet av sovplats avgör hennes dagshumör. Katter är som katter blev. 



Av Kvasthilda - 16 februari 2016 09:00


Tema nr 327 Tätt intill

47/366


Barnbarnet håller sig nära morfar för att se vad han pysslar med.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 februari 2016 21:59


Satt o slöspanade runt i bloggen, via diverse besökslänkar o ser att det är ett jävla gnäll. O just nu gnäller jag lite till. Har sån evinnerlig skallebang igen. En sån där tredagars. Den ger sig inte förrän efter tre-fyra dagar. Spänningsvärk. Migrän. Allmänt hamrande. Gud om jag fick slippa glasögonen åtminstone! 

Har varit på byn med dotter o barnbarn idag o det hjälper föga. Han är i den envisaste av envisa tvåårstrotsperioder. Lyssnar inte ett smäck. Bara bus. O blir skitsur när man stoppar honom från att göra åt som, endera kostar en massa för att det går sönder, eller slutar i ett sjukhusbesök för att han är helt galen. Söta unge. Mommos älskade skitunge. 

Ska mata katterna o krypa under täcket o hoppas att mobilen håller tyst så jag får sova bort värken. Jour... 

Hade Tyrisen hos mig hela natten igår. Slängde in henne i sovrummet vid åttasnåret för att de var så tjötiga, de där hönsen till katthonor vi har. Hon kom inte ut o åt något o jag la mig o stängde dörren. Tänkte, att vill hon tar hon sig ut för egen maskin. Om jag ställer dörren på glänt har jag snart det andra monstret i sovrummet också. Hon tar sig in via byrån. Kan inte dra upp dörren med tassen underifrån, som Tyra gör. 

Men nu är det nanna kudde som gäller. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards