Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2016

Av Kvasthilda - 16 juli 2016 09:00


Tema nr 254 Rot

198/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 juli 2016 22:00

Oj, lång dag idag. Vi tog oss till tåget i tid, kan man säga... Var i Jörn fyrtiofem minuter före beräknad avgång, med vetskapen att tåget var sent. Min hytt var full redan. Hade valt den nedersta bädden för att inte störa de andra. Inte helt lätt... O definitivt inte skönt att sova i den... Översta bädden är o förblir den bästa. Mer plats. Mjukare madrass. Typ. 

Kom i tid till Gävle och tråcklade mig in i fd väntsalen med mitt bagage. "Pressbyrån" var öppen så det blev att köpa sig lite frukost o en ny målarbok. Har inte färdigställt en bild i den förra ens, men boken var så snygg. Lagom tjock för 59 spänn. 

Pratade med Dotra innan vi anlände, då hade de inte klivit upp. Eller, hennes sambo. Hon var uppe o Lillskiten var vaken för påklädning. Jag hann inte äta upp hela frukosten innan de kom. Måste ha slagit alla hastighetsrekord i världen för att komma dit. 

Vi for till Valbo o de hade hunnit öppna då. TrU först. Blev lite smått o gott med halva reapriset på en del grejer. Ett par fullprisgrejer - i full gigantostorlek. Hahaha. Sen ett besök på IKEA för lunch och allmän shopping. Köpte mig en lampa till stugan när den en gång ska stå klar för inflyttning... Tänkte köpa två men det blev en. Kanske måste köpa en till, ifall jag vill ha två när det är dags. Lättare att sälja en överbliven, än att få tag i nåt som inte finns. 


SysterYster kom förbi efter jobbet o jag följde med henne till Tänger. Fick besök av grannens fina Rufus igen. Själv var hon på galej nånstans såg jag på FB. 



Av Kvasthilda - 15 juli 2016 09:00


Tema nr 40 Drink

197/366


Gunde passade på att dricka lite när han doppade tassarna.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 14 juli 2016 19:26

Det må ha bunklat o bråkat på himlapällen häromdagen men idag var Tor grinig. Herre gud vilken surkart. O Freja kastade vatten till höger o vänster o drog ur proppen fullständigt för det vräkte ner vatten däruppifrån. O strömmen gick o var borta i fyra timmar. Alltid spännande att se hur länge det dfröjer innan det återvänder. 

Väskorna är packade. Allt utom mina teknikgrejer, dator, modem o kameror men dem stoppar jag i ryggsäcken o det tar fem minuter. Alltid det sista som togs ner innnan jag återvände till Äntligen i Boood'n också. Dåvarande Äntligen. De har ju flyttat plejset o jag har inte ens sett nya lokalerna. Hade inte en enda Bodensväng efgter att jag började köra på Narvik. 

Får se om tågen är i tid idag nu då. Ska checka det så vi inte åker till Jöärn i onödan. Kan inte sitta på perrongen i timmar. Maken kommer att vara svintrött, då han normalt ramlar i säng vid nio o mitt tåg går inte förrän 23.39 - om det är i tid... Sen återstår det att se om avkomman med sambo o barn kommer upp i morgon bitti också... De sovere normalt sett längre än jag. Fadern i alla fall. 

O den där jäkla Här&Nu som inte funkar. *grrrrr* Ska man ringa fjärren kanske o se hur det ser ut med trafiken norrut - o om tåget är i tid?? Jävla SJ. Kan kan inte kolla där om tågen är i tid heller. I alla fall inte helt enkelt. Måste folk åka ner på stationerna runt i landet för att veta om tågen går som de ska?? 

Nä. Huff. 

Av Kvasthilda - 14 juli 2016 09:00


Tema nr 157 Kvällstur

196/366


Har hen nån fiskelycka? Efter allt blåsande under dagarna, är det skönt när sjön stillar sig till ro under kvällskvisten. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 juli 2016 15:23

O än är den inte över. Det har slutat regna i alla fall, men innan det torkat upp därute sitter jag inne en liten stund. Det kan ju komma mer.  

Sanna är med i OS-truppen, tillsammans med bland andra Michel Tornaeus. Hon fick vara med o tävla med sina EM-resultat. Nya reglerna är ju vansinniga. Betydere det att vi inte ser nån tävlande tjej från arabhalvön i år? Ska det se ut som EM, eller knappt det ens? Man ska ha en chans att komma bland de åtta bästa för att få vara med?? Nåja, här hamnar alla deltagare eftersom de blir godkända. 14 st enligt listan just där o nu. 

Det har alltså åskat. Jag försöker få ordning på vedhögen men det började blåsa galet mycket och åskan mullrade på nånstans i väst. Jag skulle ta en bild över sjön o utbrast, likt Olve, Åhhh nej!!! En av våra sittunderlägg begick självmord o hoppade i spat o är nu halvvägs på väg ner till campingen. Eller nåt. Satt ute o åt frukost o glömde helt ta reda på den. 

Strömmen försvann en sväng men återkom efter en minut eller så. 

O jag har fått en present idag. Luna, den söta la en död sork på golvet vid min säng medan jag var ute o jobbade med veden. Höll inte på att få in henne innan regnet kom. Lurade henne med favoritleksaken - snöret. Gick att locka med det, även utomhus efter en lyckosam gnagarjakt. 

Just ja. Höll ju på att glömma. Vi har fått en ny fjälltopp. Hmmmm. Som att det plötsligt bara dök upp ur tomma intet? Nä, Den har "vuxit". Den är högre än man tidigare trott. Nya lasermätningar av landet hittar en massa skoj, o bland annat då denna topp, Sielmatjåkka som visst är över 2000 meter. Grattis. Eller nåt. 

Av Kvasthilda - 13 juli 2016 12:35

..saa, tralallalaaa. Har visst glömt mina 365or. Loggade in för att kopiera länken o såg att där ingen fanns att kopiera. Ska bara ta en kopp kaffe o sen gå ut o stapla den där tallveden o hoppas att jag inte hittar nån esping bland klabbarna. Jerry hade plockat ved o hittat en kompis han döpte till Märta. Trodde först att det var just en esping men där fanns också fyra ben på kroppen så det var bara en ödla. Nä. Ormar vill jag inte ha. Nog illa med de där vidriga hästbromsarna! 

Maken drog till Pigan i morse - o jag undrade var Luna var. Blev tyst emellanåt. Han hade lämnat dörren öppen. Plus dörren in till hans skrotboda, vilket är sämre om ingen har koll på katten. Finns så mycket hon kan göra illa sig på där inne. O klättrar gör hon ju om hon kan. Mest är hon väl under husen o spanar. Hon kom in för att gå på lådan så jag passade på att stänga dörren o ta en tripp till affären. Nu är hon ute o ränner igen. Tills Gunde kommer. Tror Gunnar skulle hämta honom idag... 

Nä, kaffet snart urdrucket så det är väl bara att ta tjuren vid hornen o börja stapla då. Fjäska lite för surgubben som var så duktig igår. Nästan inget knot. Nästan. n-ä-s-t-a-n. 


Av Kvasthilda - 13 juli 2016 09:00


Tema nr 252 Rofyllt

195/366


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2016

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards