Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2017

Av Kvasthilda - 4 juni 2017 14:42

Opps, det tog tvärnit. Slut teman. Säkert inte slut temabilder, men mitt sista fördaterade är publicerat. Backupen är i det närmaste klar så nu kan jag dyka ner i arkiven igen. Finns ett tema jag har i huvudet men har bara en iPhonebild i förbifarten på den. Inte riktigt väder idag för fotografering. Vilket väder är bäst för det å andra sidan? En regnig dag ger bäst färger en sommardag (vi är inte där än), en solig dag skönast väder att vistas i om det inte är för varmt. Idag är det kyligt o grått. Aldrig är det bra. Men tänk om vi inte hade väder?, sa nån :) 


O jävla förbannade terroristhelvetesjävlafegarsel. Fy fan. Igen. Fy fan. Som nån skrev, Kan inte alla som tycker det är OK att ta liv för sin tro börja med sitt eget? 

Av Kvasthilda - 4 juni 2017 09:00


Eget tema nr 10 Snirklar

155/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 juni 2017 23:21

Ännu en lång dag går mot sitt slut. Denna dagen började med ett MMS från Maken med en Hälge-stripp.... 


Finns kanske inte så mycket att tillägga om den...? Förutom att det faktiskt är närapå snöfritt o vi kände ett löfte om en kommande sommar idag  även om det var kallllttttttt fortfarande. 


For o hämtade pigan o drog på loppis direkt jag fyllt i allt i Melodikrysset - o sparat ett utkast om detsamma. Fick en länk, nä bild skickad från Carina om loppis i byn idag o vi for för att se om där fanns nåt skoj... Mja. Inget i dockväg, fast lite av det jag trots allt köpte var till dockorna. Vem fan vill annars ha en lila ljuslykta i formen av en murad spis med kronformad överdel? Fyndade lite Disney-DVDer. Klassikerna. Inte Disney Classics. Treasures. Kortfilmerna. Tror jag har ett par av dem sen tidigare, men nu blev det hela serien för en femtiolapp. Helt OK. Åsså ett par ljushållare till värmeljus från öhh... minnet. cult. En röd o en vit med tomte på - o en träbricka att hålla dem - för en tia. TAXIMYXI, Den tar jag. Pigan tyckte det var jobbigt att shoppa. Folk man känner kan man inte handla av. Nähä? Klart man kan. Det är därför de är där. 

Det är en del av loppisgrejerna jag plockade hem ^^^ De som for till Dotra o Barnbarnet direkt finns inte med, en Tomtar och Troll, en Toothless och ett StarWars-skepp som mormor kanske gärna behållt själv men som barnbarnet har betydligt mer lycka av, vad heter det nu då, Han Solos rymdskepp? Millenium Falcon. Men mommo behöll en av de fula robotdjuren som hör till Imperiet, AT-AT och en blå R2D2. Åsså en bok om Teskedsgumman! Får se om jag får läsa den för Den Lille Huliganen nån gång. ♥ 


Sen for vi o käkade. Eller tänkte göra så. Parkade på Folket Hus-parkeringen o funderade om man måste sätta nån tidsangivelse i rutan. Låste bilen, men pigan såg Mågämnets jobbarkompisar o sa direkt. Jo, sätt dit den. De är ute! Hahahahah. Securitas irrade runt o lappade bilar. Surrade med tjejerna en stund innan vi drog till Café Rost - som självklart var stängt. Kontemplerade lite över Muminstolarna de har däruppe o var man eventuellt kan hitta dem. Firman som gjorde dem har visst lagt ner för länge sen. Typiskt. Gick en trappa ner o kikade på modellen över Kiruna när en man kom fram o hälsade o vi fick oss en lång o härlig pratstund med honom om Kirunas historia. Fler kom o funderade över vad som var vad på modellen. Gick därifrån med ett glatt leende och en stor varm känsla i hjärtat. Kikade in hos Lena en sväng o köpte ett par tablettaskar. Så svårt att låta bli de där gamla amerikanska trycken! Men det blev en John Blund o en bensinpump för min del. Dotra köpte ett par andra. Vi fortsatte till Safari o fikade o surrade en stund. Fick vänta på kaffe för småkannorna var slut..... Arrrggghhh. Kaffetarmen bråkade. Hann ju bara dricka en kopp innan jag drog på förmiddagen! 

Mätta i magen gick vi till Ugglan. Bokhandeln. Snurrade runt lite o tittade på allt möjligt o noterade, mest meddelst bilder i mobilen... Blev inget handlat där. Körde så hem dotra o kikade runt lite. Vi mötte Mågämnet o barnbarnet på vägen dit så jag följde med in en stund. Föll i skratt. Kullen har borrat lite o Lillkläppen har assisterat pappa - eller vad han nu gjort. Dotra ställde upp lite hyllor igår som har skruvats fast mot väggen idag - o när pappa skruvade tog junioren sin skruvdragare o lekte med den. Han har fyllt mammas DVD-hyllor med sina grejer. Jag hjälper dig pappa..... Det som fångade mitt öga var nåt som såg ut som en snickarbänk. Gick närmare o ja... Det var ju det. Lillkläppen har ställt in alla sina verktyg på olika hyllplan... 


For sen hem. O kaffet jag perklade på förmiddagen smakade skit så jag struntade i det o tog mig ett glas vitt vin i stället. Gör nu backup på mina foton. Har äntligen fått hem en ny hårddisk. En liten extern, likadan som den som for i golvet, fast röd. Den blå ligger på datorn o bara ÄR där. Trasig o overksam. *bah* Tar sin tid att kopiera filer. Många tusen bilder är det..... 

Av Kvasthilda - 3 juni 2017 10:55

Oj, det blev en mycket längre dag än jag hade trott :) Så går det när man har roligt. Dotra o jag hinner inte alltid umgås under våra lediga helger men idag fick vi några barnfria timmar tillsammans att göra sån't som barnbarnet tycker är uuuurtråkigt. Krysset löste jag på förmiddagen innan vi drog iväg. Så här ser min lösning ut idag: 

Vi började där jag då befann mig, hemma. Home med Dolly Parton. 

Sen drog vi iväg tillsammans med Count Basie när han sa Come Fly With Me

Mauro Scocco fortsätter be Sarah att följa honom ut ikväll. 

Då kan vi ju ta med oss Lennart Palm för att Gå o fiska. Egentligen var det ju Gyllene Tider som gjorde den.... Ehhh. Per Gessle? Rörmokarna? Äh, de var väl redan ute på sjön. 


Stanley Holloway på det. Han sjöng ur My Fair Lady melodin som på svenska heter Med en gnutta flax


Monica Z på det med sin Bedårande sommarvals. Den låter så galet Povelsk. Dock är det Hasse o Tage som skrivit den. De var också lite galna. Just ja. Monica kommer ju från värmländska Hagfôrs. OK, Hagfors då. (Tack för påpekandet att jag av nån anledning uppgav fel fôrs i texten.....) 


Laura Pausini sjöng Uguale a lei på italienska. Originalet gjorde bland andra Charles Aznavour o hette då She

Lei, il viso che non scorderai
L'orgoglio ed il coraggio, lei
Come un tesoro l'oro dentro gli occhi suoi
Lei, l'estate che ricanterai
Il giorno che ricorderai
E mille cose che non sai
Che può insegnarti solo lei


En tevesignatur på det. Jag har inte sett den men ville få det till nån deckare av nåt slag. Inte riktigt så utan kanske mer läskigt nutida (som om deckare inte är det). Homeland handlar om en soldat som återvänder hem från kriget och tros vara omvänd till motståndarsidan, och inte vilken som helst, utan Al-Qaida. Den finns bland mina ska-se-nån-regnig-dag-när-jag-gått-i-pension-lista. Får se vad det blir av den... 


En annan man med svårstavat namn är Maurice Chevalier. Han sjöng Beatles Yellow Submarine på franska o den blev visst grön, om man får tro Eldeman. Fast ja, den är ju det, Le sous-marin vert. Vert går väl bättre att rimma på franska än jaune? 


Vi tar en annan del av flottan för nästa inslag.  

Ada har legat med papeljotter i natt
och satt extra rött på kinden.
Hon vart och hämtat sin lilla ljusblåa hatt
ur en påse uppå vinden.
Beda har köpt sig en klänning på Grand Bazar
ryggen är nästan bar
prislappen sitter kvar.
bägge har tisslat och tasslat mest hela dan.
Ja, vad är det som viskas på stan? Jo:

 

Engelska flottan har siktats vid Vinga!
Oh boy, oh boy, oh boy
Tusen små sailors som vi ska betvinga.
Oh boy, oh boy, oh boy.
Då ska vi fröjdas på Liseberg.
Med Charlie, Bill och Tom
Dom sätter alltid en särskild färg
Och språket, ja det klarar dom.
Tänk att få segla med engelsk konvoj
Oh boy, oh boy, oh boy.

Ja, ur denna textmassa plockar vi Ada o trenne namngivna sailors. Tonfeskarna spelade.......... Ha. 


Consider yourself one of us - på bred Londondialekt. Den är hämtad ur musikalen om Oliver Twist


Vi slutar med en annan busig pojke, o nästan lika lösdrivande som Oliver, i alla fall sommartid. Rasmus på luffen. Eller snarare Eldemans oftare åkallade filmversion, Luffaren och Rasmus. Filmen från 1955 där Eskil Dalenius spelade unge Rasmus som sjöng om den sillätande kattunge han drömde om. 

Tänk jag drömde i natt
att jag hade en katt.
Och han åt bara sill och potäter.

Du får tro't om du vill,

men potäter och sill,
det är just vad små kattungar äter.


I vi stannar i den tanken :) Luffar vidare mot en annan lördag. Väl mött då den som vill, kan o vågar. 



Av Kvasthilda - 3 juni 2017 10:08

Sitter med en kaffekopp o ska eventuellt lösa hela krysset i realtid. Annars blir det att fortsätta senare. Har fått tips om en loppis idag. Kanske blir det i stället. Ska ringa pigan o se vad hon ids göra idag. 

Av Kvasthilda - 3 juni 2017 09:00


Tema nr 302 Sten på sten

154/365


En närmare bild av gårdagens tema - ankarslutjärnen. Fast nu var det mer tegelstenarna som var det intressanta. Gamla tegelväggar är så oerhört vackra! Teglet är bränt i en massa olika färger och ger en levande yta. Har alltid varit mina favoriter! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 juni 2017 13:42

Andra juni och vi har fortfarande iskalla vintervindar. Vet inte var sommaren tog vägen. Nordan har jagat bort den från oss. 

Har fått sova i egen säng hela natten. Än är inte mitt skift över men jag hoppas att de ringer nån annan om de behöver hjälp med nåt. Jag har ju ledig helg. Snart. 

Börjar vara dags att titta över 365orna igen. Har ett tema klart för morgondagen, sen är månaden tom. Har visst några bilder jag jobbat med tidigare i år, men tror de ligger på Lapptoppen. 

Får se om jag ids ta mig ner på stan. Måste fixa en utskrift först - ifall det där Schenkerpaketet kommer idag. En säljare som skickat fel grejer. Blandat ihop adresslappar. Inte första gången. Jag har inte sett mitt ännu men en annan köpare fick tydligen mina dockor o jag kan tänka mig att hen blev paff när det inte var en väska i lådan. Lite bökigt är det när jag inte har en skrivare hemma. Men det ordnar sig. 

Av Kvasthilda - 2 juni 2017 09:00


Tema nr 269 Sammanhållning

153/365


Ankarjärn. Det som håller ihop en gammal tegelbyggnad. De förankrar balkarna i ytterväggen. Ofta är ankarsluten, som i sin tur försluter själva järnen, väldigt vackra, smidda i någon fantasifull form och gjutjärnet har rostat o gett dem fin patina. Ibland är det bara enkla sprintar som stuckits ner i ankarjärnens ögla. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards