Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2009

Av Kvasthilda - 2 juni 2009 16:46


Har fått veta att jag ska jobba nästa fredag. DET GÅR JU INTE! Måste vara ledig, sen får mitt körschema se ut hur det vill. Nåja, det tar en dag extra att bli färdig då. Skit var'e värt. Måste gå på sonens skolavslutning. Punkt o slut.


Solen skiner och vindarna börjar kännas varmare. Kan ju bero på att det grönskar mer o mer för varje minut som går. Vinden känns varmare bara man ser den genom det skira lövverket. Ja, om man nu såg vinden vill säga, men man ser ju dess verkningar i lövdansen :-)


I morgon ska vi köra tåg igen. Börjar i ottan. Nej då. Men tidigt i mina ögon. Speciellt den här årstiden när det är så svårt att komma i säng! Hoppas vi får vår tur också, så den inte blir inställd. Lite mer problem som Lenki ska hitta på åt oss att lösa.


VI har varit på gamla Dm3or idag. Det går knappt några tåg, men det finns inga lok! Idag har de startat upp ett par gamla härkar som bara stått bakom stall i flera månader. Urtrötta batterier och tusen småfel. Lasse skulle lägga lite kontaktorfel åt oss.... Loket hade såna ändå. Verksta'n jobbade i sitt anletes svett för att få igång det som krånglade. Han la fel på ett lok vi skulle ha efter lunch, men när vi kom tillbaks skulle det loket ut i drift o den stackars föraren slet sitt hår för alla fel som var planterade. Hon hade dessutom elev med sig och sa just att "Det där är dödens kammare. Dit går vi inte". (proppat med högspänning o elektricitet som flänger runt). Och vad hände då? Jo, hon var så illa tvungen att krypa in där i alla fall, då kontaktorerna inte fungerade. Hon löste dock problemet.


Ett gammalt tyskt bokmärke.



Det här är egentligen den typ av lok som våra Dm3or består av. En Da. Våra Dm3 är ju en Dm plus en Dm3 plus en Dm. Dvs en Da i Multipel med en mellandel (Dm3) som i sin tur är multipelkopplad med ytterligare en Dm. M betyder multipel - sammankoppling. Tre halvor som bildar en hel...! Dmen har bara en förarhytt och är ju kortkopplad mot mittdelen som inte har nån hytt alls. Det förstod ni allt av va? HA!

Ett par av våra klasskompisar fick fara ut med den Da som vi har i stall. Den står mest där och används inte. Tror de växlade om lite tåg/lok och använde därför Dan. Vet inte. Det loket är i alla fall SJ-brunt och har den gamla typen av jättelyktor, som bokmärket har.


Av Kvasthilda - 2 juni 2009 07:30


Det var en god morgon idag. Träden stod still. Just nu ser jag att de svajar lite igen. Det vore skönt om vinden kunde bedarra för gott för den här veckan. Hoppas ungarna får en bra och varm skolavslutning. Det har hänt att det snöat här. Inte alltid man kan gå i finaste sommarkjolen och bara ben.


Får se vad dagen bär med sig. 

Bakom kröken kanske oanade möjligheter döljer sig, i dunkla dimmor :-)

 

Morgondis


(fluglortig frontruta)


Av Kvasthilda - 1 juni 2009 23:59


O nä. Nu är den väck helt. Så många länkar som är inaktuella o brutna o inte funkar eller leder till avslutade bloggar. Ointressant. O dessutom inte alls uppdaterad från min sida heller. Så nä. Inga länkar kvar.... 


Här kommer jag att länka mina sidor! Fler än de som finns i listan till höger.... Och dessutom beskriva lite närmare! När jag får ihop lite länkar, vill säga. Har massor med sidor jag besöker emellanåt, men alla kanske inte hamnar här. Vi får se!

För att förtydliga. De är listade HELT UTAN INBÖRDES rank o ordning. De hamnar bara där de hamnar. Kidsen först som sig bör, men sen är det huller om päron.


Jag är allldeles för dålig att hålla reda på länkar och flyttade bloggar. Har inte riktigt tiden längre. Så mycket som pockar på uppmärksamheten i mitt liv. Många av mina bloggvänner har sedan längre slutat blogga och andra har flyttat. Ta den här sidan med en nypa salt :-)



Bloggar:


Holger

E-pigans blogg. En 17-årings tankar, år 2009.



Fiffiluren

Kråkans blogg.

Persiljas blogg: Fyrabarnsmamman. Flyttat! Ny länk nedan.

Titta in hos min gamla (nu ska vi vara snälla) f.d (heter det!) granne i deras underbara hem där det alltid händer nåt. P har alltid möblerat om och donat o grejat. Har många tankar om miljövänlighet och familjeliv :-) Råkar vara ett av bloggagratis mest besökta ställen oxå!

Persilja har flyttat!

From 1 september 2009 finns hon i Persiljas hus hos Sköna Hem!



Lyckes blogg

En kompis till P som jag också rekommenderar varmt. Jag älskar så'na här gossiga hem! Kan inte ha det själv, med min ultrakonservative man, men det är kul att titta in hos andra, varma människor!

Lycke har flyttat till blogspot (090920)


Elisabeths blogg

En f.n Falutjej med blommor och musik som intresse. Underbara foton!


UlrikaSyr

Ännu en norrbottnisk cybervän jag hittat via bloggandet!

Har nu bytt bloggvärd:

UlrikaSyr sen 2009-05


Mofs...helt enkelt

Ja, det är precis vad det är. En Mofs och dennes (hennes) funderingar om livet. "Praktisk och jordnära en aningens galen och framförallt bara mig själv. Mofs..helt enkelt"


Trollpackan

Ger varje dag ett visdomsord ur sin korthög. Däremellan bloggar hon om golf (mest sommartid som sig bör) och en massa annat.



Karins blogg: Mitt i livet - nånstans

En underbar vanlig-dag blogg av en tvåbarnsmamma, med allt vad det innebär. Kul recept o en massa annat!

2009-07 - flyttat till blogspot. Flyttat "hem" till BG. Igen :-)



Lastbilstanten, med färgpenslar och lastbilar.

Blogg av en tjej i sina bästa år :-) Målar i olja och kör lastbil. Emellanåt. Har lagt ner sin blogg och jag har ingen ny adress.

Glada Katarina

Jobbar med IT- och engelskacirklar. Bloggar om allt möjligt. Skön humor!



Skånepågen Åke

En relativt ny blogg för min del (juli 2009) men väl värt ett besök. Dags-tillbakablickar och fina foton.



Tant Alexandra

Go'a bullar o katten Silje. Tvillingsjälar i cyberrymden :-) Snart mamma! Mamma till lille Malte.



Gruddelins vardag

Som titeln säger. En familjs vardagsbestyr :-) Skrivet av mamma Eva.



Lottas Blogg

Lotta, Martin o ljuvliga lilla Vilmer med sitt fantastiska röda rufs! Plus en radda kottar till i större format. En helt vanlig familj :-)

Numer låst blogg


Ewas Liv i ord

Fastnade för hennes ljuvliga bakgrund först. Sen för resten av hennes fundrande blogg! Läser, skriver, ser film. Som jag :-) Åsså har de marsvin.



Ord ska vägas.... Dantes blogg

Titta in hos familjen Elvisp. Lilla Elvispens framgångar i livet och hans föräldrars vardag.

Mitas blogg: rocotopeppers

Sextiofyra och skorpion precis som jag. Däremot tvärtom mot jag, utflyttad norrbottning med nya fotfästet på Öland. Alldeles vanliga inlägg, men med två kinesiska nakenhundar som återkommande inslag :-) Petar ofta in en seriensutt med bullterriern Grimm.

Har flyttat hit.



rondine

Visar härliga foton från Gotland - nästan varje dag :-)


Beriths blogg Här och Nu.

Dam i Boliden, Västerbotten. Är en "dagledig" optimist och bloggar om det som faller henne in.



Yvonnes blogg

Skriver om allt som händer runtomkring. Barn och barnbarn, husrenovering. Mycket kul. Och underbara foton!

Yvonne har slutat blogga.



Nettis bunkerboende

Bor i syrrans källare med sina katter. Älskar att fotografera. Mycket läckra foton!

Har som syrran ovan, slutat blogga, men bilderna finns kvar :-)



Anna, en helt ovanlig mamma

Möt Anna och hennes tre barn. Fotbollsmamma :-) Bor i vackra Svärdsjö i Dalarna.


Femtiotalsjakten

En underbar blogg av tidningsredaktören Libby. Hon jagar femtiotalet som hon såg det när hon växte upp. Underbara nostalgibilder för den som älskar femtiotalet!



Kändisbloggar:


Pernilla Wahlgrens blogg

Trodde inte jag skulle gilla en kändisblogg såhär. Pernilla är kul och skriver om vardagliga saker, såväl som "kändishändelser". Pernuilla har flyttat från mamas hemsida till egen adress.


Samlande:


Annas bok- och klippdocksblogg

Den här tjejen ritar klippdockor med underbara kläder! Speciellt alla historiska kläder hon ritar. Hennes alter ego Anissa är en docka med stor garderob.


Fotoutmaningar:





Mer kommer - med garanti!


En sak till.... Kommer att flytta det här inlägget till den första i varje månad för att lättare kunna hitta det!     Ohållbart!

Av Kvasthilda - 1 juni 2009 22:53


Några år senare :-)

(och ett par år sen nu)


Kvasthildas Ärde


Vem kan knuffa vem av bänken? Kittelattacker och packningar. Ibland håller de sams. Ibland slåss de så stickor o strån ryker. Nyss rök de ihop, de två yngsta. De älskar varann o hatar varann. Äkta syskonkärlek.


Nej, högra burken är inte deras. Borden "hör" till kvarterets årliga vårstädningsfest. (ägs av en fd granne iofs)


Av Kvasthilda - 1 juni 2009 21:43


Går igenom gamla fotoskivor och det dyker upp en o annan pärla.

Här en toppfågel av ovanlig modell :-)


 

Den närsynta bofinken Knut


Fast han kan väl inte vara så närsynt som sätter sig i toppen på en tall och spanar ut över nejderna? Om än en inte alltför hög tall... Och nejderna är sådär en tjugo meter... (åt det håll han tittar)


Av Kvasthilda - 1 juni 2009 21:02


Bara för att..... Fotat en aprildag för nåt år sedan. Genom köksfönstret. Det suddiga i ena kanten på vänstra fotot är en spegelbild i fönsterglaset....

Vi HAR en del harar här på våren! Den här haren sitter max en meter utanför väggen, precis nedanför fönstret.



Av Kvasthilda - 1 juni 2009 20:38


Det här är det närmaste tårta vi kommit i helgen. Mors Dag o pappas födelsedag. Kidsen gillar att göra kladdkaka. Snabbt, busenkelt o supergott!


 


  • 100 g smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2½-3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten. Vispa/rör till sist ner smöret.

Häll i smord o bröad/sockrad form.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, 25-30 minuter.

Servera med nåt gott, som vispad grädde eller vaniljglass.



Av Kvasthilda - 1 juni 2009 17:10


Tänk så skönt att kunna fara iväg o få vara helt ensam. Ibland kan det verkligen behövas. Jag tyckte det var fantastiskt skönt med mina veckor och månader i Borlänge under teoridelen av förarutbildningen. Nu var jag ju inte helt ensam, för det var ju trots allt utbildning och vi var tjugofyra elever i klassen... Men det dagliga.

Ingen familj att ta hand om. Ingen tvätt. Ingen mat att bekymra sig om. Ingen disk. Bara jag. Många andra for hem så fort de kunde men jag stannade kvar. OK, mycket beror ju på att vår utbildning hölls två mil från min hemstad och jag kunde passa på att hälsa på mina gamla föräldrar, eller min syster. Tillbringade mycket tid där.

Men man behöver få vara ensam ibland. Att få stänga av. Inte bry sig om någon annan än sig själv. Ensamtid är viktigt.


 I stilla funderingar...


Mina barn är ju så stora så de klarar sig bra utan mamma - och med det klarar mamma sig ganska bra utan dem. Sålänge jag vet att de finns där nånstans. Nu har jag ju fått vänja mig, då äldsta flickan har studerat på annan ort och alltså inte varit hemma annat än under längre lov. I början kom hon hem varannan helg, men det blev mest stressigt med långa bussresor så hon stannade kvar över helgerna också. Hon har vuxit enormt under sina tre ensamma år. Hon är inte heller helt ensam då hon har kusiner och faster och vänner runt omkring sig.

Snart är hon hemma igen. Några dagar till varar hennes skola. Sen kommer hon hem.


Jag kommer inte att vara med henne när hon "tar studenten". Lillebror slutar nian samma dag. Pappa får åka ner till henne. Eller upp. Han är väl fortfarande söder om henne o jobbar den veckan och far direkt dit. Mamma får vara hemma med lillebrors skolavslutning. Sista grundskoleåret i Kiruna Kyrka. Har varit med på skol-avslutningarna nästan varenda år sedan äldsta flickan slutade ettan! Eller redan sexårsverksamheten som var införlivad med skolan. Blir ett sista kapitel i vår livsbok om grundskolan. Dessutom är sonens nia den sista högstadieklassen som går ut från deras skola. De är också ensamma - i högstadiet. En enda klass.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards