Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2010

Av Kvasthilda - 14 januari 2010 08:46


Hoff, som ungarna säger. La mig relativt tidigt igår och med en högst normal starttid idag, skulle jag äntligen få sova en vettig nattsömn. Jotjeeeeeena!
Tandvärk. Tandjäveln har bråkat som fan inatt. Har drömt om onda tänder. Om nu inte det vore nog, har min stackars handled fått fnatt och gör också ont som fan. Det är en gammal åkomma som kommer o går, men när det jävlas, gör det det ordentligt. Kan inte belasta den, om jag inte är försiktig.

Satan i gatan. Har nån reservdelar? Eller vet var det finns att få tag i?


Fick övertid på övertiden igår. Blev ju en timme sen på morgonen då det där skitloket jag skulle ha med mig extra inte var iordningställt utan jag fick göra allt det. Vi ska dessutom ha order från vår turfördelning/Arbetsledare att vi ska ha med oss ett extra lok, och den infon hade INTE jag fått. Skit o pannkaka. Sen blev jag sen hem. *suck*


Fast det var ju vettig tid i alla fall så det spelar ingen större rockn'roll.


Nu sitter jag o väntar på lok. En arbetskamrat lovade mig stryk om jag fick ett lok, när han nyss fått nej på lok till sitt tåg. Hahahahhahaaa! Jag sa att jag ska pussa på honom så blir han snäll. Nej, fick inget lok heller. Verksta'n gör en inventering för att se vad de kan släppa. Bådar inte gott. De står ju i stall av en anledning.... Waaaahhhh!

Hörru Grannen. Gå o jobba! Vaddå semester??


Nä, lite kaffe o socialt umgänge kanske. Inte så ofta man träffar sina arbetskamrater. Vi har fått frukt. Bananerna är slut. GIVETVIS!


Av Kvasthilda - 13 januari 2010 23:29


Som vanligt fick jag bläddra bland fotona för att hitta en bild. Neo är bortrest med matte så nån ny bild kunde jag inte ta på honom. Har marsvinen hemma, men de är inte alltid så lättflirtade, även om jag har ett par sköna bilder på Aladdin. Nej, det får bli älgen. Inte vår kvartersälg från julveckan, utan en vi stötte på i skogarna för ett par somrar sen.




Torsdagsfoto




Av Kvasthilda - 13 januari 2010 09:00


Tema nr 232 Randig

14/365


Jag köpte en bukett vita tulpaner efter jul. Ibland längtar jag efter färska blommor och tulpaner.... Vem älskar inte tulpaner? Efter allt julstök och rött, känns det fräscht med enkla vita tulpaner i en vas.
Om man väljer en annan färg än vit kan man se den fina ådringen i kronbladen tydligare. De är verkligen randiga! I min första andra lägenhet hade jag ofta tulpaner i vas på köksbordet. Ibland smet jag ut på natten och plockade i rabatten utanför huset... Ett år var det skira, flikiga tulpaner i en rosa-orange färg. Mycket vackra.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson




Av Kvasthilda - 13 januari 2010 05:51


Skit o pannkaka.

Får se hur mycket tid det blir till lunch idag nu. Ska ha med ett extra jävla lok till kos. Om verksta'n skickar det. O mitt lok o vagnar har inte kommit från narvik/björkis än. *suck* För själva kopplingen av lok o vagnar spelar det ingen roll, men jag behöver hjälp att backa emot vagnarna. Blir en herrans massa extra metrar att hålla reda på. Hoppas verksta'n sätter klart i transport. Jävla bängel. Hade gärna tagit en enkel tripp till o från kos. Genomgående. Jojooooooooo.

OK, det skramlar nog in nu, tror jag. Fast verksta'n har inte börjat jobba än. Vissa börjar inte förrän sju.

Av Kvasthilda - 12 januari 2010 15:04


Ja, herre guuud. Skjut mig nå'n. Man är väl helt jävla snurrig i huv'et. En ledig dag, så tar man ett extra skift. Det är tur jag har ledig helg. Det blir inte en minuts arbete i helgen. Betalt jobbjobb alltså. Arbete lär jag nog ha så det räcker o blir över i alla fall. Nu är det hur som helst vardag o jag fick ett bra skift. Två att välja på men jag ville veta tiderna INNAN jag ens andandes en jastavelse. Ska till Vitå. Valde på det o en björkistur. Vitå ger mer tid, men björkis går fortare. Äh, valde vitå för det är ett tag sen jag var dit o jag känner att jag behöver det. Får nån timme i Gällivare under lunchtid o bara det känns bra!

Får sen hoppas att allt går vägen utan mankemang o krångel för jag får mina berömda tolv timmar till nästa skift igen. Dock är det ett morgonskift så det känns helt OK. Hade det varit nattåg som behövde förare vetefasen om jag sagt ja. Men å andra sidan är turfördelningen så slipade, så de dubbel-o-trippelkollar var de kan lägga in förare - eller vem de kan flytta på för att det ska stämma bättre med det som saknas....

Ja, men om du tar den i stället kan jag hitta nån till det tåget....


Av Kvasthilda - 12 januari 2010 12:33


Några minuter över, till att fundera på vad mina hjälpmedel kan vara... Givetvis blir det mina glasögon. Har aldrig behövt glasögon i hela mitt liv, men så fyllde man fyrtio o lite till o plötsligt räckte armarna inte till att läsa tidningen längre... Ett besök hos optikern förtalte att det inte alls var läsglasögon damen behövde, utan ett par med styrka för översynthet... Va??? Visserligen har jag alltid haft höksyn o sett bra på långt håll, men jag har också kunnat läsa stämplarna i nacken och halsöppningen på en Barbiedocka, vilket är HELT omöjligt idag. Det är bra om jag kan se att det står nåt alls i nacken på dem. Jo, det gör jag ju, men har lite problem att tyda tecknen idag. Snart är det dags för ett nytt recept, för armarna räcker snart inte till igen. Och nu har mina ögon vant sig vid glasögonen och jag använder dem nästan jämnt för att slippa bli trött och få huvudvärk. Så det ligger nog lite i vad optikern sa. Kanske.

Här ligger de på min andra hjälpreda jag behöver dagligdags. Min kalender. Där skriver jag in det som har med mitt jobb att göra. Lokförarens annotationsbok, fast i kalenderform. Jag gillar inte riktigt den lilla föraruppgiftsboken. Här kan jag lägga in mer info, om arbetstider, turnummer o annat.



FredagsTema


Av Kvasthilda - 12 januari 2010 11:48


Det är ett ständigt återkommande gnäll här. Jag är konstant trött och alltid hungrig verkar det. Kanske för att jag sätter mig o skriver precis när jag vaknat - eller så.... Har sovit nån timme på förmiddagen, fast jag hade svårt att slita mig från nästa del i undervärldlordarnas liv. Fast den här gången handlar det mer om livet i himlen... En ängel som faller för en harpa. Ja, jisses.... Men lika jäkla sexigt som tidigare.
Det är amerikanska Harleqin som står bakom, eller snarare framför böckerna, och det säger väl allt. "Bakom böckerna" är väl författarna. Harlequin publicerar dem. Harlequin innebär ju kärlek o romantik och ibland med en extra krydda sexighet, eller plain sex! Just den här boken innehåller tre berättelser och en av dem är Gena Showalter's story om ängeln Lysander och harpan Bianka.


Ska försöka hitta mig nåt frukostaktigt. Eller lunchaktigt. Eller nåt i matväg. Knorr säger magen!


Just ja. Körde över en stackars liten räv idag... Normalt korsar de spåret och försvinner ut i skogen, men den här räven sprang längs med och jag hann inte se den förrän jag var för nära. Nöp i hjärteroten. Såg ut att vara en fin räv, så det kändes inte så kul. Hade det varit en skabbräv hade hjärtat fortsatt slå som vanligt men nu blev det ett litet heartflutter som gjorde ont när jag kände den under lokhjulen... *snyft*


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards