Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2010

Av Kvasthilda - 20 mars 2010 09:55


o det är bara förnamnet!

Gubben vaknade på osedvanligt dåligt humör och lyckades väcka mig o jag kan inte somna om. Har sovit sådärpass TVÅOENHALV timme. Tänkte försöka lösa krysset o krypa tillbaks till sängs.

Min älskade Hus-Band tog Svägerskan o Kusse2 med sig till Katterjåkk. "Så får du vara ifred ett tag".

Skönt. Slipper ha dåligt samvete för den lika överjävligt röriga lägenheten nå'n timme till....

De far dit o käkar lite lunch o passar på att turista lite. God lunch!

Får se när jag orkar kryssblogga. Så måningom.


Av Kvasthilda - 20 mars 2010 09:00


Tema nr 140 Kniv

83/365


Min svåger är lite av en konstnär. Han må ha levt större delen av sitt arbetsliv som lokförare men är utbildad möbelsnickare och har bland annat gjort en uppsättning matsalsstolar i björk. Mycket fina. Undrar om han fortfarande har dem undanstuvade i en garderob? Dessutom karvar han kåsor ur träklumpar (björkvril) och tillverkar knivar. Min svägerska har försökt få honom att göra en kniv åt henne i en herrans massa år. Jag fick min kniv när jag fyllde.... hmmm.... trettio? Har även en låg kaffekåsa han gjort. Men här gällde det kniven. Bladen köper han färdiga men skaft och slida gör han själv. Den här kniven har karvat en och annan torkad souvasbit genom åren. Gott!




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 20 mars 2010 08:56

Krysset blir f6rsenat den här veckan. Får se när jag hinner.


Redgierat: Ser inget utan glasögon när jag är övertrött.... Stavar som en kratta.

Av Kvasthilda - 20 mars 2010 03:13


Hemma. Trött. Är ändå en timme tidig idag.

 

Hey, Grannen, jobbar du? Fixa den där slangkopplingen/upphängningen på 1246 är du snäll. Nån har bänglat med den så det trillar loss snart o då kommer grannarna i väst hänga upp slangen i ett snöre igen....


OK. Krypa till sängs o få lite skönhetssömn innan krysset "i morgon".


Morrn!


Av Kvasthilda - 19 mars 2010 18:57


.... har dagen bjudit på. Önskar att jag varit liiite mer förberedd på det besök som trillade in idag. Närmare bestämt var det Svägerskan o kottarnas kusin två som trillade in på eftermiddagen. Hade fått veta bara nån timme innan att de antagligen skulle komma upp under dagen. Men tack för den då! Min svägerska är nämligen tidernas mest pedantiska människa. Eller nej, men hon har det så prydligt o fint omkring sig och trivs inte i kaos.... Kul i jul. Vår lägenhet är det största kaos som finns på denna planet. Just nu får tilläggas. (fingrarna i kors) Håller så sakteliga på att röjas, men det tar tiiiiiiid. Speciellt med mina arbetstider. O nu sitter jag på jobbet efter att försett kvinnfolket där med en god middag.

Vi besökte det för veckan alldeles nyöppnade Kvantum-varuhuset och fick med oss tre fläskfiléer hem. Till det skalades det av sonen ett gäng potatisar, några morötter och en kålrot. Sen skapades det gräddgratänger. En med endast pott till E-pigan o Junior o en mixad rotsaksgratäng till oss andra. Det är tur att man inte behöver skämmas för sin matlagning i alla fall.... Hade ju varit godare med älgfilé, men med den korta varseltiden fick det bli grisdito. Dög det med.

Fast hon hör inget. Svägerskan. Ligger i släkten. Deras far tappade hörseln rejält innan han gick bort. Svägerskan är den med sämst hörsel av alla syskonen men det är kul att höra henne prata med Svågern.... Va? Va? Va? Va? VojVoj. Nä, inte kul. Egentligen. Fast lite.

Hon har konstant tinnitus. Inte kul. Svåger två har också tinnitus, men inte lika utvecklad som Svägerskan har. Håller alla tummar jag har att Maken ska slippa.... Svåger ett har det lättare, även om han hör dåligt också. Han har dock hittat en hörapparat som fungerar.

Nä. Kanske man ska ta o dra iväg. Har genomgående tåg o det har stått parkerat här ett tag. Höll tummarna att det faktiskt var mitt tåg o ... YAY! Nåt positivt idag :-) Får bara hoppas att tåget hem är i tid. Slutar halvfem i morgon bitti... *gäääääsp*

O det snöar.

*suck*


Av Kvasthilda - 19 mars 2010 14:00


Veckans fönstertema är oktagonalt, åttkantigt. Jag vandrade in i fotoarkivet för att plocka fram mammas fönster. Mor o far har två åttkantiga fönster i huset :-) Rosettfönster brukar jag kalla dem, fast de är långt från kyrkornas fantasifullt utsmyckade fönster. Dock är de blyinfattade med färgat glas. Ett sitter i halltrappen, det andra i badrummet. De är helt omöjliga att fota rakt framifrån om man inte är tre-o-en-halv meter lång.






Veckans fönster hos Susannes fotoblogg


Av Kvasthilda - 19 mars 2010 09:00


Tema nr 5 Ansiktsmin

82/365


Heheheheeee... Lite kul får man väl ha? E-pigans spagettiburk och en chokladburk. Såg den på Tradera före jul då den såldes för stora pengar. Jämfört med vad den kostade i butik - inklusive de chokladpraliner den såldes fylld med. Det var nog många som inte hann se den i butikerna innan Ulrica Hydman Valliens så typiska tecknade ansikte syntes i sajberauktionerna och slet i hugade budare. Två glada ansikten :-) Speciellt spagettiburken ger mig en alldeles speciell ansiktsmin - ett jätteflin!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 19 mars 2010 00:49


Gult o turkost.... Sommarkänsla. Mitt i vintern? Här har snön vräkt ner idag igen. *blech*

Lite längtan till andra årstider, det tror jag att jag hittade i mina arkiv idag.


Gellivare Gamla kyrka. Där finns denna lilla port/dörr. Den går in till sakristian. Dörren är vackert gul och karmen turkos. Kyrkan står öppen sommartid för den som vill besöka. Används oftast som bröllopskyrka idag. Fler bilder här.

 


Älv/bäckdeltat längst in i Rombaksbotn. Vattnet var sådär underbart turkosblått och kontrasterade fint mot den gula sanden - och militärtältet. Ser ni det? Fotat en höstdag, från lokhytten. Hängde ut genom sido-fönstret bakom föraren och fotade.... Det är rätt långt ner dit!


Kirunafestivalen 2008. Ola hade lite längre hår här, än vad han har idag :-)


FredagsFärger



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards