Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under mars 2010

Av Kvasthilda - 22 mars 2010 00:10


Ha! Jag som trodde jag körde ett skitjävlaslirlok norrut idag...

Det var bara förnamnet på det jag kör hem.

jobb · sms
Av Kvasthilda - 21 mars 2010 20:02

Sitter i björkis o väntar på mitt tåg hem. Var tvungen att byta lok i stall, då parkeringsbromsen vägrade fungera på det lok jag blev tilldelad. Var ju lite synd, då det går bäst av alla gamla dm-ar (just nu). Fick slirjävlaloket i stället. Fast det skötte sig rätt bra ända till turisten. Där snöade det nämligen. Kopiöst. Såg inget mot tunneln. När jag så småningom kom igenom tunn-ellen såg jag om möjligt än mindre. Undrar hur det gick för Ole att ta sig hem...? De börjar ju med en stark motbacke....

Sitter o kikar på gamla inlägg o den där jävla Allmänt-kategorin. Såg att jag lyckats lägga in ett par 365or i Allmänt. *suck*

Det som nu ligger kvar där ska vara från förra året. Endast.

OK, kanske skulle diska tallriken innan tomatsåsen fastnar för gott. Har stoppat i mig en burk ravioli.... Nödproviant. Burken har ärvts i generationer av lokförare. Nästan. En numer pensionerad handledare lämnade den till en elev. Hon ville inte ha den o gav den till mig.

Nädå. Var inte så gammal. Tror det stod december 2009 på den. Ger väl gasattacker men man är ju ensam på loket så det gör inget.... Hahahhahahaaaa! En till gammal dm-are -som ändå luktar skit o apa o gammal olja. En fis bland allt det, gör varken till eller från.

Jaja, SKIT i dé nu Kvastis o gå o diska.

Hoppsan Astrid.... Höll på att bli ett Allmänt inlägg till här... Så vill vi inte ha're.

Av Kvasthilda - 21 mars 2010 10:48


Även om jag sovit länge idag blir jag förvånad hur många som hunnit lägga upp bilder i veckans triss. Ni är snabba :-)

Jag vandrade än en gång in i arkiven för att hitta min triss. Lite blandat :-)



Min första bild fotade jag med bakgrunden i åtanke. Tog en radda foton på vagnarna när de sakta rullade förbi för att få med LKAB-skrapan mellan ett par av dem. Fast det här är egentligen EN vagn :-) Hur då? Jo de sitter "kortkopplade" två och två, de här nya vagnarna. Blir det exempelvis hjulskada på en av vagnarna måste båda växlas ur. De kommer alltid i par om två, spegelvända mot varann.

LKAB är huvudbolaget bakom MTAB, de vi kör malmen åt (MalmTrafik AB). Skrapan och LKAB, finns alltid där i bakgrunden. Inget LKAB, knappt nåt Kiruna.



Min andra bild tillkom en tidig morgon sen jag anlände till Björkliden. Än en gång fotade jag en lång serie bilder då solen började krypa fram bakom Tjounatjåkkas sluttningar i Lapporten. Ni ser hur solen kastar sitt ljus över dalgången framför Lapporten, ner mot Abisko och över Nouljas sluttningar till höger. Här har solen precis dykt upp bakom kanten för att visa sitt vackra jag en stund, innan den åter försvinner bakom nästa bergskam. Lapporten är ju en av landets mest fotograferade dalgångar och finns ofta i bakgrunden i allt som gäller Abisko.



Åsså över till något heeeeelt annat. Kirunafestivalen i somras. Bullet var inte sådär jättelätta att fotografera med mycket folk framför scenen och med en annan som är lite kort i rocken o har (hmmm hade) en kamera utan baksidesdisplay. Att chansa att fota blir lite fööör chansartat så jag måste lita till tittögat. Inte kul. O man ser inte alltid vad som finns i bakgrunden heller när man koncentrerar sig på att kunna se nåt alls i den lilla gluggen. Ser ni vad jag fångade i bakgrunden här? 

Jag hann inte in till stan för deras uppträdande, men här ser det ut som om en i trion står o sjunger med. Eller skriker (sångaren i Bullet är en reinkarnation av sångaren i AC/DC). Jo, det är en av killarna i EMD, där i bakgrunden. Den tredje. Danny alltså. De andra två (Erik o Mattias) var på kaféet en trappa upp och tog sig en öl och blev fotograferade av och med alla tjejer över arton som tagit sig till festivalen och Café Rosts VIP-lounge. (jag har bättre bilder på Bullet, men då syns knappt Danny...)



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Fler trissar här 


Av Kvasthilda - 21 mars 2010 09:39


Så ser det ut idag. Sunday Bloody Sunday. Fast så jäklig är den väl inte som U2 framhöll Bara grå. Grå Grå Grå.

Maken har tagit Kusse2 med sig ut på en skotertur. Hon har inte varit här sedan hon var.... fjorton (?) år så det är en halv livstid sen, o drygt det i hennes fall. Jisses, pojkarna är ju sju, fyra o två.... Har inte sett dem sen mellanpojken hade lärt sig sitta. Eller om han ens gjorde det.... Länge sen är det i alla fall. Minstingen har jag inte träffat alls. Ibland är det långt till Piteå.

Kussen scrappar. Ska leta fram lite grejer till henne. Hon har redan snott min skånska chokladkartong. Nej, fått. Hon tiggde lika subtilt som jag brukar göra så jag sa varsegod åt henne :-) Kartongen har legat här i väntan på nåt tjusigt den kan vara omslag till. Presentkartonger har vi ont om. Sen är den ju så snygg med den bruna botten o det brända-tegelfärgade locket. Hon får gärna scrappa med den :-) Kul att man kan ge igen nånting.

Fick ju hennes huskyhundar som hörde till Barbie Snöprinsessa. Sen dess har jag köpt ett par som är hela, kussens var lagade men jag hade suktat efter dem så länge och det stör inte nämnvärt. Gör ju mycket för värdet, men so what. Det går upp o ner i alla fall. De ska även ha en släde men den är sedan länge borta. Har försökt hitta den i kartong o den dyker upp nu o då på olika auktionssajter, men blir oftast för dyr för min smak. Internetauktioner blir lätt det.
Snöprinsessa såldes bara i Norden. En vacker svarthårig Barbie klädd i eskimådräkt. Det fanns eskimåer också men de gjordes med ett annat huvud, med asiatiska drag. Det här var (SuperStar) Barbie själv. 

Det var ju det där med scrapping ja. Har massor med band o paljetter o annat jox som kan användas till scrapping. Kanske nåt av det duger åt fröken :-) Ska se vad jag har i alla fall. Nåt kan jag säkert ge bort. Mycket är inköpt till designandet och viss tillverkning av Barbiekläder. Smala band, spetsar och annat. För att inte tala om alla sidenband. Ja, det finns en del att plocka av. Kanske inte så många metrar per bit, men många olika är det!

OK, dags att starta dagen. Frukost. Fixa ryggan. Den väger tre ton o jag måste ta ur nånting. Åsså iväg o jobba.

Av Kvasthilda - 21 mars 2010 09:00


Tema nr 75 Fönster

84/365


Fönster, lite i dubbel bemärkelse. Fönstret sitter hos en firma i stan som tillverkar bilrutor. Som synes.... Just för dagen stod firmabilen parkerad framför fönstret för att ge extra stuns åt bilden.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 20 mars 2010 11:00


En drakfrukt, eller pithaya. Den är läckert rosa på utsidan och överraskande kritvit med svarta prickar till frön inuti. Den smakar väldigt lite, men är en kul grej att lägga till i en sallad av grönsaker eller frukt. Den påminner om kiwi i konsistensen och till viss del smak, men kiwin vinner lite smakmässigt. Visst är den läcker?



Mitt tema: Rosa lördag


Av Kvasthilda - 20 mars 2010 10:49


Kan säga så mycket just nu, att det handlat mycket om kärlek och geografi idag!


Lite bloggande kvar till runt-om-svamlet, men krysset är klart.


Av Kvasthilda - 20 mars 2010 09:58


Är fortfarande supertrött o har inte hunnit googla alla uppgifterna. Krysset klarades av allteftersom programmet fortgick, men detaljer runtomkring.... Jaja, det kommer.

Som jag sagt (senare, det här är sparat som utkast o publiceras tidigare...), bestod dagens kryss av en massa kärlek på olika platser runt vår värld. Flera melodier som ofta väljs att sjungas på bröllop.


Dagens kryss började med söte Alexander Rybak och hans sagokärlek, Fairytale. Många gillar inte den här låten men jag älskar den. Kan inte sitta still, stampar med i skuttandet :-)


Sen uppmanar Eldeman oss att räkna på fingrarna. Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år. Ett o femton.


CajsaStina Åkerström sjunger den underbara Av längtan till dig vars text skrevs av vår riksspelman Åsa Jinder. Hon medverkar på skivan också med sin nyckelharpa. Min äldste bror spelar nyckelharpa, fascinerande instrument!


Efter det ska vi klä på oss något för vädret passande. Tja, här dröjer det innan regnet kommer men Fréderic Chopin skrev ett preludium om regndroppar så vi tar på oss regnkappan för att inte bli våta.


Nästa låt framförs av en man som kanske framkallar andra vattendroppar. Josh Groban sjunger rakt in i hjärtat med sin You raise me up. Ljuvligt.


Sen far vi ut o reser. Vi ska till Neapel. Eller inte. Nä, vi stannar i Sumpan. Se Sundbyberg och sedan dö. Ulf Peder Olrog skrev den en gång i tiden och sjunger om vårdagar i London och Paris, Monte Carlo och Neapel, men han stannar kvar i Stockholmstrakten. "Möt våren i Södertälje". Nä, tänker jag inte. Solen skiner här och lovar en framtid av dagsmeja så småningom.... Så gott som nåt :-)


Dagsmeja o vår leder så småningom till sommar och sol. Robban sjunger att han aldrig vill "att sommar'n ska ta slut". Robert Karl-Oskar Broberg. Robban Broberg. Zero. Många namn har han haft genom åren. Idag vill vi ha efternamnet.


Efter nyhetspausen kommer en av mina gamla favoritlåtar. Grymlings sköna Mitt bästa för dig. En av killarna i bandet var Pugh Rogefeldt och han sjöng förstås här och skrev låten nån gång i slutet av 80-talet. 1990 låg den sina tio (antar jag) veckor på Svensktoppen. Långtidsrekord sägs det, men det var definitivt inga fem år, då i början av nittiotalet...


Åsså far vi ut o reser igen. Till Kreta. Det var väl där hon höll till, Sköna Hélena som Paris blev så förälskad i. Eller var det dit hon bortfördes? Kan inte riktigt min grekiska mytologi.... Paris Entrésång till Offenbach operett heter Uti en skog på berget Ida. För krysset vill vi veta vad innevånarna på Kreta kallas. Kretensare alltså. Såg ni Troja häromdagen? Han gör en snygg Paris, han Orlando.... Mycket geografi bliii're... ;)


Mer geografi.... Fast nu i formen av ett efternamn som sägs vara taget efter staden. Mer kärlek. Annie's song skrevs och framfördes på sjuttiotalet av John Denver. Underbar.


Veckans Beatlesbidrag och mer vårkänslor. Here comes the sun.

Little darling, it's been a long cold lonely winter
Little darling, it feels like years since it's been here
Here comes the sun, here comes the sun
and I say it's all right


Nästa uppgift handlar om en filmfigur. Bryan Adams sjunger (Everything I do,) I do it for you som är ledmotivet ur filmen om killen i trikåer, Robin Hood (Prince of Thieves). I den här filmen var det Kevin Costner som spelade engelska skogarnas hjälte. Tja, engelsmän spelar amerikanska vampyrer, så en amerikan kan väl göra en engelsk folkhjälte på film också :-)


Sista uppgiften har en typisk Eldemanledtråd. Vi hör en melodi om en dag. Gå två dagar framåt.... "Ja så får man göra när det inte finns låtar om alla dagar i veckan". Povel Ramels Gräsänklingsblues ramlar ut i etern och det är mååååååånda' morrroooon.... Alltså onsdag.


That's All Folks - o

Mer kärlek åt folket!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards