Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2011

Av Kvasthilda - 3 januari 2011 14:20


Förbannade tjorv. Ungarna har klagat på sina antivirusprogram i eviga tider men jag har så jäkla svårt att komma mig för att ta itu med skiten. Vill gärna sitta själv med datorn - men på mina villkor och där jag vill. Inte lätt när en unge är bosatt i soffan o en annan i sin säng.

Har fått mail om att prenumerationen "snart går ut" och nu när jag äntligen hittat tiden att leta mail och inloggninginfo - så HAR den gått ut. IDAG. Men JÄVLA SKIT! Det var bara att bita i det sura äpplet o skaffa en ny prenumeration.

Har just laddat ner det nya programmet. Nu ska det installeras på kottarnas burkar. Alla tre. Jag har ett gammalt program jag kör o det får klara sig ett tag till. Upp till tre datorer. *blech*

"undrar om jag ska byta lösenord på den här burken igen*

Min användare är ju administratör. Det andra är det inte och kan således inte göra några installationer eller systemändringar eller skrivningar till registret.

*arrgghhhh*


Av Kvasthilda - 3 januari 2011 09:00


Tema nr 282 Stående

5/365


De flesta datorer är av tornmodell idag och således stående. Det var nog länge sen datorföretagen slutade med "desktops" av liggande modell. Som man knölade in under skärmen... Jisses.... Sonen har fått en ny dator. Det här är en burk vi haft ett tag som kraschade i våras och ingen har hittat orken att ta itu med den. Dottern har en massa foton och filer på en extra hårddisk och min dator har ingen IDE-anslutning så den har fått vänta på sig. Nu hade sonen det i nya datorn så äntligen har vi kunnat rädda gamla filer :-)

Får se hur länge skalet blir stående här nu då....




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 2 januari 2011 17:53


Hos oss är tiden ur led. Helt o fullständigt.

Kottarna/ungarna/ärdet sover hela dagarna o äter frukost mitt i natten. Eller i bästa fall "lunch".

Just nu väntar jag på att stekpanna o stekgryta ska bli varm (hinner garanterat börja ryka innan jag skrivit färdigt) för att steka lite renskav som sen får stå o puttra en stund. Lyckligtvis är HELA unghögen vakna. Sonen duschar. JAY! Han har vaknat ur sin dagdvala.

Till skavet blir det strips. Hade nog hellre tagit pommes men man tager vad man haver o jag ids inte ställa mig o skala ett ton potatis för att göra klyftor. Tror inte vi har så mycket pott änywäj. "Vad heter renskav på engelska?". Bra fråga.

Nä, kanske bäst att titta till spisen. Dumt att väcka grannen med brandlarmet i onödan.


O apropå det har de visst hittat rester i Oscarssons hus. :'( 

Vila i frid.


Av Kvasthilda - 2 januari 2011 09:00


Tema nr 38 Choklad

4/365


En present från Maken. Vi firade Porslinsbröllop (20 år) före jul och han hade med sig en ask choklad från Skåne där han jobbade. I fjol tog han hem choklad från Malmö Chokladfabrik. I år blev det i stället belgisk choklad i en julröd present-kartong. Dubbel uppsättning av alla bitar så Maken o jag får en varsin av alla goda bitar. Mums!

En liten bihistoria. Tjejen i butiken informerade "Ska du verkligen ha just den? Den är dyr" Ja, men hallå?? Maken svarade "Den är till hustrun. Vi har varit snart gifta i tjugo år och hon är värd det". Sådeså!

O det är supergod choklad i den! Jag har nallat upp hälften av mina bitar o Maken har några fler kvar. Choklad är GOTT :-)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 1 januari 2011 22:33


hahahaa. Hittade en film om Malmbanan o skummade runt bland en del andra och hittade ett klipp på ett tågset som stannar i Björkliden. Vi har ju slutat köra på Björkis så den här är totalt inaktuell o jag kör inte ens på norra omloppet längre så än mer inaktuellt för mig, men så här kunde det se ut o framför allt låta när vi stannade för förarbyte i björkis. Det här är filmat innan jag började så det är inte jag.... ;-)



Av Kvasthilda - 1 januari 2011 17:29


Sitter o väntar på nyheter om Per Oscarsson. Har de hittat honom o frun? Det är tragiskt att så många hus brinner i juletid. Sverige har verkligen förlorat en stor skådespelare om Per är borta. Mannen som jag alltid hade svårt för som barn. Gillade honom knappt in i vuxen ålder heller men jag tror han omvände mig när han spelade Generalen i Julkalendern 1986, Stjärnsmällar och julpussar. Eller i Ronja som Borka, eller den vägrande polisen Gustav Jörgensson. Vad han än gör är genialiskt trots - eller kanske tack vare, hans underbara vimsighet.

Hoppas vi får veta snart, vad som hänt.


Kaspar i Nudådalen


Av Kvasthilda - 1 januari 2011 14:32


Som Maken brukar säga det. Ivan-Ho-E. Många hånar filmen. Den är übertöntig och jag undrar hur många gånger jag hört namnet "lady Rowena" under de tio minuter filmen gått hittills.

Alltså. HUR kan han välja den blonda töntan framför den vackra brunetten? Jaja. Ivanhoe är ju en tönt själv. Nä tacka vet jag de där elakingarna bland normanderna. Fast de väljer ju också blondinen. Utom snyggingen De Bois-Guilbert som hellre vill ha den vackra judinnan Rebecca. Klok man.

Fast prinsen kan vi skeppa i havet. Som vanligt. Storhetsvansinne när Storebror är i det heliga landet på andra sidan världen o slåss. Mot vad kan man undra. Underliga äro krigsherrarnas vägval.


Stuart Wilson som spelar deBracy, största elakingen o surkarten av alla näst Prince John, har gjort en annan stor skitstövel också som var på teve häromdagen, Don Rafael Montero i Zorro, den maskerade hämnaren. Å andra sidan har han även gjort en av karaktärerna i Ivanhoe i en helt annan film, som pappa till Robin Hoods dotter, Princess of Thieves (Kiera Knightley). Så även en hjälte.

Av Kvasthilda - 1 januari 2011 12:26


Immanuelskyrkan, Gävle



Jag hann inte med mitt inlägg igår och glömde göra det tidigare så jag får väl lov att tillbringa en liten stund med bloggen nu då :-)


Immanuelskyrkan i centrala Gävle tillhör Gävles första baptistförsamling. Inhyst i ett gathörn ståtar den med röda plåttak över sin gulaprikosa kropp. Huset är som ni ser byggt 1903 så den har funnits där ett tag.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

  

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards