Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2011

Av Kvasthilda - 27 januari 2011 11:23


men jaha. Testar igen då. Vad fan har Vilhelminabloggen med nåt att göra. Smstjänsten är omgjord.


sms
Av Kvasthilda - 27 januari 2011 09:00



Tema nr 18 Belysning

29/365


Luleå stadspark. De har förutom en stor djurskulptur varje år, också en och annan isskulptur uppställd i parken vintertid. Den här isängeln ändrar utseende hela tiden då den strålkastare som belyser den ändrar färg oavbrutet. Den går från vitt sken till gult, till rött, till lila och vitt igen med alla mellantoner som skapas mellan färgskiftningarna.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



voj

Av Kvasthilda - 27 januari 2011 04:43


OK, får se om det faktiskt är examination idag. SKA vara det men jag har ju som sagt en bodentur själv på tisdag och är inte klar med all utbildning som ska till innan. Kul-i-jul.

Får se om det blir kul-på-hjul idag. Nåja, GOtt sällskap. Det ska nog gå bra.

Sen en heldag i Narvik. Utan dator. Ids inte släpa med den. Tar kameran med mig i alla fall. Det blir dessutom min första sväng på norra linjen på en o en halv månad - o den sista på åtminstone åtta månader.

Nä, kasta i sig resten av frukosten o dra. Börjar om 25 minuter!

Hemma igen om 23 timmar..... Om allt går bra vill säga.

Wish us luck.

Sen är det helg!


Av Kvasthilda - 26 januari 2011 16:48


Moderna Tider. Det var en film av Charlie Chaplin... Bara som en parentes sådär. Modern är ett vitt begrepp. 1920-talet var modernt - på sin tid. Nu ska vi titta på färskare hus än så. Mina fasader är inte purfärska men i alla fall nyare än Chaplins film. Och en av dem får väl anses vara rätt färsk, då den är byggd under andra halvan av 2000-talet. En härstammar från mitten av förra århundradet men är renoverad för några år sedan. Den är också en repris från något annat hustema (glasvägg).



Institutet för rymdfysik, IRF / Institutionen för rymdvetenskap, IRV 




IRFs bibliotek och Restaurang Atmosfären.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~





Rymdhuset ja. Jag fick inte fram den kalla aluminiumkänslan byggnaden har. For iväg o fotade den idag och det snöade o var allmänt gråmulet. Har inte heller hittat mycket information om byggnaden men jag är säker på att det finns någonstans. Rymdhuset  -som egentligen är tre separata byggnader inhyser många "officiella" företag. Det är bland andra Kirunas egna internetleverantörer, RPS, Radiotjänst, SVT & Sveriges Radio och Lantmäteriet, för att nämna några.


Här "bor" Rikspolisstyrelsen och med den, fartkameraövervakningen.


Radiotjänst håller till i en annan del av Rymdhuset


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~



Kulturens Hus i Luleå med bibliotek och konferenslokaler - och mycket mer.




Kafé- och resturangvåningar med jättefin utsikt ut över Norra Hamn. Den här årstiden är det isvägar för långfärdsskridskoåkning därute.




~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Veckans Husutmaning


Av Kvasthilda - 26 januari 2011 09:42


Man är i valet o kvalet. Ska man gå o sova eller ska man inte gå o sova. Eller GÅ o sova? Nä, gå till sovrummet, krypa i säng o slå igen de gröna. Nä, men allvarligt. Orkar man sova nu? Jo absolut. Men orkar man då sova ikväll/natt för att börja jobba vid femsnåret?

Försökte slumra lite igår men det var inte lönt. Tvåhundrafyrtio grader varmt på hotellrummet bäddar inte för god sömn. Drog ner elementet o öppnade fönstret för att få in lite luft. Nu är hjärnan överkokt o går på halvfart. Ögonen svider. Behöver verkligen sova men litar inte på att det blir bara ett par timmar.

Resan hem gick bra. Min kompis fick köra hem. Jag blev ju ensam ner i förrgår och körde hela vägen så jag tyckte han kunde få slipa av sig lite o köra tillbaks. Nästa tur har vi antagligen examination - hur fan de nu examinerar oss samtidigt?? Jag kan gärna vänta till min ensamtur till Boden nästa vecka.... Har väl ingen tillgänglig instruktör då förstås. Nåja.

Växling i Gällivare. En av våra kollegor kom ner med taxi från Kiruna för att växla. Det var på hans tur, som var inställd. Dvs tågen o då får man ju jour motsvarande tid, vilket innebär en resa till Gällivare tur o retur för att "vara behjälplig vid växling i tåg xxx", dvs oljetåget, dvs vårt tåg som går även om den turen är inställd. Hmmm.. Då vet man vad man får ställa in sig på framöver då, tills de tar bort den där växlingen. För bort ska den.

"Nu låter du som en lokförare" säger Maken. "Bara gnäll o gnäll o gnäll".

Nu börjar det ljusna o jag tänkte övertala Maken att köra mig till stan för att slänga av några bilder på Rymdhuset. Veckans Hus kräver lite nya foton den här veckan. Typ.

Lite frukost kanske.


Av Kvasthilda - 26 januari 2011 09:00



Tema nr 147 Kvartett

28/365


Dagen innan de plockade ner den enorma elektriska adventsstaken hann jag fotografera den med sin kvartett av tända ljus. Det står även en julgran i fjärran bortanför Kulturhuset i Luleå fast vi här hade passerat Tjugondag Knut med god marginal. Skönt med lite extra ljusdagar i vårt vintermörker!




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 25 januari 2011 13:48


.... Nä. Det går ju inte. Finns inga tunnelbanor här! Den enda räl vi har går ovan jord.

Kom ner till Luleå efter en av dem inatt. Vi blev två timmar sen redan från Kiruna och något mer innan vi hakade av loken i Luleå och körde dem till stall. Vi fick vänta eviga tider på vagnar då de "hittade" 6 stycken till som skulle med. Dessa sex visade sig bli åtta. Vår nära 200 meter korta tåg blev iomed det en dryg hundring längre.

Sen i Gällivare skulle vi koppla till fler. Många fler. Många, många fler. Tåget blev nästan dubbelt så långt och där finns inget spår nog långt där vi ryms så vi fick tillstånd att backa utan bakre signalgivare/uppsikt för att komma innanför signalen. Men resten av resan gick smärtfritt, förutom ett stopp för varmgång. Ingen varmgång fanns vid kontrollen så det var bara att rapportera och fortsätta. Mycket is. Is ger varmgång. Visst är det fantastiskt? Tycker ju att det kunde vara tvärtom. Isen bakar in bromsarna vilket gör att de har svårt att gå ifrån nog mycket och då kan det indikera varmgång. Falskt alarm.

Har ätit frukost och druttat runt på stan. Handlat lite smått o gott. Bra med halva reapriset på grejer! Har köpt några mysiga tröjor o stickade toppar/klänningar. Lite Valentinjox.... Ska köpa nån extra chokladbit till  Skitstöveln... F'låt. Älskade Maken.

Fotat lite. Ingen egen kamera med idag, tyvärr. Lånade E-pigans lilla tittoklick och har fotat lite runt stan - i kylan.

Nu sitter jag o äter medhavd sallad, lite svettig gurka men det klarar sig OK. Måste leta fram en huvudvärkstablett o gå o hämta kaffe nere i respan. Sen ska jag ta itu med Rose o Dimitri en stund. Börjar jobba halvett inatt igen. Samma tåg tillbaks vilket säkert innebär en massa förseningar!

Äh, nu far jag ner o hämtar en kopp kaffe.


O sen hette den En natt i tunnelbanan.....

Av Kvasthilda - 25 januari 2011 09:00


Tema nr 195 Nyfiken

27/365


Neo sitter o spanar när Affe passerar med traktorn utanför fönstret. Han låg där i godan ro när plötsligt den stora maskinen dök upp framför nosen på honom. Neo tycker det är jättespännande - eller otäckt, att titta på det som finns utanför fönstret vare sig det bullrar eller bara är nån som går förbi. Nyfiken som han är kan han inte låta bli att följa med det som rörs därute. Tur att han är innanför fönstret. Curiosity killed the cat.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards