Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2011

Av Kvasthilda - 8 januari 2011 11:15


Med Kent i radion bakom mig ska jag nu börja skriva kryssblogginlägg.... Dagens kryss var inte supersvårt men en melodi går jag bet på. Jag har en gissning för lösningen men melodin vet jag inte riktigt vad det är. Dock kan lösningen vara två olika ord men det kommer vi till...


Det börjar i en smäll :-) Rock runt klockan. Oj, vad jag lyssnade på den här när jag var liten. Pappa har alltid varit involverad i en lokal sportklubb i Falun och i deras lokal fanns en skivspelare och ett gäng LP-skivor, bland annat ett album med Bill Haley och just Rock Around the Clock. Härligt :-)


Sen tar vi det betydligt lugnare o går på musikal. Richard Clayderman spelade så, med piano, triangel och symfoniorkester fick vi Maria Magdalenas sång utan text idag. Hämtat ur Jesus Christ Superstar hörde vi I don't know how to love him. Agneta har gjort en svensk version för en herrans(!) massa år sen.


Jesus var aldrig gift enligt historieböckerna även om Dan Brown vidhöll att han blev far vid något tillfälle i Da Vincikoden. I dagens tredje uppgift reste vi hem till Sverige och fick oss tilldelad en jämtländsk brudmarsch.


Halle-lu-ja. Över till nåt helt annat. Mer rock. Monsterrock, även om låten de tävlade med i ESC var snäll jämfört med annat de gjort. Lordi och Hard Rock Halleluja.


Flaco Jiménez tog sen upp dragspelet och delade med sig en "säsongsanknuten" melodi. Det är nog väldigt långt till nästa, då skolungarna knappt avslutat jullovet men det handlade om Mitt sommarlov och hon som brukade beskriva det i ord var Anita Hegerland.

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan


Brudmarschen får väl ledas till evig kärlek får man hoppas. Elvis sjunger om hur han har svårt att undvika bli kär och på svenska var det Anita Lindblom som sjöng Tro på mig.

Tro på mig o jag lovar dig
att vad än sker, vi ska ej skiljas mer

Ensam du, känner dig just nu
jag finns hos dig, tro bara tro på mig

ingen vill förstå, det är bara så
är man riktigt kär, oron så lätt man bär

Vad än sker, vad är livet ger
så ber jag dig, tro bara tro på mig


Så går vi på bio igen. Melodin vi hörde idag var en cover på Ritchie Valens melodi från femtiotalet. Filmen den är hämtad ur, handlade just om Ritchie Valens och hans väg till fame, med Lou Diamond Phillips i huvudrollen. Los Lobos fick en jättehit med låten som som bar samma namn som filmen om Valens, La Bamba. Ritchie Valens dog i en flygkrasch tillsammans med bland andra Buddy Holly, "dagen då musiken dog".


Efter lokalnyheterna som innehöll en kort väderprognos fick vi höra Byfånarna med Björn Skifs som en av sångarna, framföra sin hyllning till Åsa Bodén. "Vi vänder på frågan" sa Eldeman. Förra gången det var aktuellt frågade han efter Åsas namn och körde väl originalmelodin på engelska kanmantänka, med Village People, YMCA som är en förkortning av Young Men's Christian Association. "Tänk att vi fryser på Åsa Bodén. ... mycket bättre än Curry Melin." Ja, jisses.... Denna vinters prognoser måste vara enkla i alla fall. Det blir kallt. Det blir kallt. Det kommer snö. Det blir kallt.


Sen kom min frågelåt. "om en viss sorts människor är med kan man kanske hoppas på sådana" var Eldemans ledtråd. Jag vet inte vilken melodin var, men min inte så vilda gissning är att man kan vänta sig kyssar. Svaret kan väl egentligen lika gärna vara pussar men stuket på låten säger mig det första. Kyssar är vad jag skrivit.
Tack till IGN - läs kommentaren nedan :-)


Semlons gröna dalar.... Hahahhaaaa... Povel Ramels treavsnittsserie. Har inte sett den på evigheter. Povel spelade far i familjen, Semlon Pytting, Anna Sundqvist hans fru Pontussa, mor till sönerna Tillbrekt och Minus, spelade av Sune Mangs och Martin Ljung. Var får han allt ifrån, herr Ramel? Två klipp fick illustrera en av dagens dubbeluppgifter.

Ut i skogen ska vi gå!
Kofta, keps och ränsel på!  

Sune och Martin sjöng duett och sedan hörde vi ett klipp med Anna ensam.


Så över till något av nyare datum. Rihanna sjöng sin Only Girl (in the World).

Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only girl in the world...
Like I'm the only one that's in command
Cuz I'm the only one who understands how to make you feel like a man
Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
Like I'm the only one that you'll ever love
Like I'm the only one who knows your heart
Only one
...


Om hon liknas vid en ros.... tja vet inte men i nästa uppgift gör föremålet för sångarens text det. Min älskling du är som en ros...


O har man nu gift sig får vi väl hoppas att det finns en morgondag. Och en till. Och en till. Och ännu en. O många fler efter dem :-) Babben Larsson sjöng Tomorrow ur musikalen Annie.


Med det slutade veckans kryss....


Av Kvasthilda - 8 januari 2011 09:39


Man är helt komatiserad. Tidig hem till stan. Skönt. Har haft Gubben med mig på tåget inatt. Gott med lite trevligt sällskap.

Hann bara växla lite grann i godståget i morse innan taxin kom o hämtade oss. Det tog den stackarn lite tid att göra klart växlingen o förstänga vagnarna som växlades ur så jag blev stående i alla fall för att vänta på dess avgång. Nåja, kom hem en timme tidigt till slut.

Nu hör jag att Maken kryper i säng en stund. Själv ska jag försöka lösa Melodi-krysset innan jag också svimmar. 

En kopp kaffe till så kanske man klarar sig igenom krysset. Får se när jag orkar blogga om det...

Go'Morron!


Av Kvasthilda - 8 januari 2011 09:00


Tema nr 5 Apelsin

10/365


Jag har, som så många andra, tänkt fotografera en apelsin för detta tema i dessa ljuvliga citrustider. Dock struntar jag i det o tar en bild av en av fjolårets julglöggar i stället. Blossa Apelsin. Mumma :-) Köpte en flaska häromdagen b a r a för att fota till detta tema :) Fast jag har tänkt köpa den hela december, bara inte kommit mig för! Gott :-)

O apropå glögg.... De säljer Blossa vit för en femma på en av våra stora butiker! Tror inte den sålde sådär jättebra. Sonen gillar vit glögg, men föredrar en annan sort, med hjortronsmak.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 8 januari 2011 04:53


Lördag morgon. Arla lördag morgon. Befinner mig i Gällivare o väntar på ett godståg som behöver hjälp med växling. Så trevligt då. Har inte mycket växlingsutbildning. Klart du har säger de i Hallsberg, annars vore du inte förare.
Jodutack. Malmtågsväxling ja. Inte gods. En jääääävla skillnad.

Halvsex är taxin här, då får godståget vara färdigväxlat eller inte.

Svart som natten. Just ja. Det är ju mitt i natten än. Kvastistid.

Melodikryss idag ja. Får se om jag kommer ihåg det när jag kommer hem.


Av Kvasthilda - 7 januari 2011 09:00


Tema nr 258 Sko

9/365


Vi hade födelsedag i huset häromdagen. E-pigan fyllde år och Lillebror hade bakat en tårta till henne. Han gillar Pinocchiotårtor och hon vill inte ha mina prinsesstårtor längre så det blev en marängtårta ā la Gepetto by Junior. Sockerkaka, maräng, mandelspån o grädde emellan. Ska också vara cocktailbär men vi hade inga så vi struntade i det. Annars erbjöd jag mig att skära frukt i bitar o rippa alla körsbär i likör från chokladaskarna ;)

Tårtspaden fick gumman i fjol :-) Passar vår skogalna dotter som handen i handsk... eeehhh askungefoten i glasskon!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 7 januari 2011 01:32



Här är pappsen en gång i tiden, under sin glans dagar som stins. En av mina bröder i bakgrunden. Tidpunkten är senare halvan av femtiotalet. De bodde i Håksberg då, när mina bröder var små. Här är inget fjärrstyrt utan pappa styrde växlar och signaler på bangården med hjälp av ställverket som syns i bild.

Mamma höll sällan i kameran men jag tror att det är hon som tagit den här bilden.

 

Av Kvasthilda - 7 januari 2011 01:00



Veckans kyrka har jag tagit på ortsnamnet och inte på kyrkans namn. Jörn i norra Västerbotten har två kyrkor och jag har bara sett den ena ännu. Den som kallats Jörns kyrka är äldst och står i det som idag kallas Österjörn och i centrala Jörn byggdes i stället en kyrka i tegel som fick namnet St Mikaels kyrka. Vi besökte den i höstas bara några dagar innan de firade kyrkans femtioårsjubileum. Den invigdes på Mikaeli-dagen, den 2 oktober 1960.


Teglet är satt i speciella mönster, olika på långväggarna och gavlarna.


Trots att kyrkan står i centrala Jörn är det mycket träd runtom. En liten tallskog :-)



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

  

Av Kvasthilda - 6 januari 2011 12:25


Ungarna sover på dagarna o är uppe på nätterna. I alla fall en av dem. De andra två sover hela förmiddagarna. I alla fall den ena....

O gubben är uppe nattetid, i arla morgonstund eller mittådan o sover sen alla andra tider på dygnet. Nu håller ju ryggen på att ta livet av honom igen så han vilar den när han kan.

Själv sover jag efternatt till förmiddag. Ur led är tiden.

En av kottarna börjar skolan på måndag. Nej, tisdag sa han. Fortfarande några dagar kvar men om han ska hinna vända tillbaks dygnet är det nog bäst att han börjar snart o går o lägger sig halvtolv på kvällen i stället för på dan.


Själv lever jag in nån form av limbo. Jobbet känns inte skitkul just nu. Man har ingen direkt koppling till jobbet längre. Tåget passerar fortfarande utanför mitt fönster men då jag inte kör där själv har jag kopplat bort dem. Man passerar kmb med bil på väg till stan o känner ingenting. FInns inga tåg där att känna nåt för heller. Det är tomt på bangården. Ungefär som det känns när man åker förbi. Tomt. Man träffar ingen när man kommer till jobbet. Det snöar o drar isvindar. Var svinkallt igår när jag gick från grinden till orderrummet inne på LKs område. Det är inte VI längre. Vi jobbar åt DEM. O ändå inte. Hoppas att allt vänder snart o man får tillbaks stoltheten för det jobb man gör. Just nu är allt ovisst och en stor klump finns i magen. Godstågskörning. Känns inte som en jättehit denna vinter. Noll o ingen praktik har man o så ska man börja köra gods på linjer man aldrig kört. Eller sällan o väldigt länge sen. Ja, men det ni kör idag är väl också gods? Förvisso men malmtågen körs på ett helt annat sätt än godstågen. Man är trygg.

Hade varit en helt annan trygghet om man kört gods under utbildningen också men det lilla räknas liksom inte. Det är inte "bara" en loktyp som ska till. Ett helt nytt sätt att köra.

Hade det varit vår o snart en sommar vore känslorna och frustrationen lugnare och mycket lägre. Mitt i smällkalla skitvintern. Inte kul.

Nä, ryck upp sig nu.

Drick en kopp kaffe o ät en tallrik gröt. Eller nåt.

Andra har ledig helg med extra lediga dagar nu. Jag jobbar. Hela helgen.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards