Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2011

Av Kvasthilda - 21 januari 2011 22:28


Så är man då hemma igen. Har inte fått schemat för nästa vecka men den här är då avklarad med flaggan i topp. Provet gick bra så nu är det "bara" praktiken och examinationen kvar.

Tågresan hem kändes überlång. Varmt o kvavt i salongen. Knökfullt med folk och ingen luft. Men hem kom vi till slut. I Luleå var det runt 11 kallgrader och en sjujäkla vind - o snöfall. Hemma var det runt 11 kalla men utan vinden. Hann inte känna så mycket för jag kastade mig ur taxin o in i duschen när jag kom in. Usch för en heldag med fötterna i täta kängor....

Hemma väntade också Tarzan, Husse Halts hanhund. Själv hade han farit o hälsat på Lakselvan över helgen. Tessan löper, Lakselvan har löptikar hemma o Halts far, som normalt tar  en eller båda jyckarna när Halt far bort har också en löptik på G. Det var bara att skaffa ny vakt åt hannen. Tur nog börjar han höra dåligt så han boffar inte o skäller åt varenda sko som klampar o trampar i trapphuset, eller passerande bilar utanför fönstret som han gjort i yngre dagar. Han hade däremot muckat gräl med katten, men Neo är tuff o klappar till om han kommer för nära eller blir för jobbig. Sen kan han ju alltid krypa undan på platser dit jycken inte tar sig.

Har inte stor koll på teven o såg just Let's Dance-gänget. Frank Andersson minsann... O Anders Bagge. Jahaaja. Får se om lille Alex ryker idag då. Vet inte vad folk har emot honom? Har inte sett nån dans så jag vet ju inte om han är kapabel till tango o rumba, eller vad de nu dansar.... :)


Av Kvasthilda - 21 januari 2011 09:00


Tema nr 104 Hyllning

23/365


Jarmo Myllys. Välkänd målvakt i Luleå Hockey en gång i tiden. I fjol hyllades han stort på COOP Arena i Luleå. Hans spelartröja som en gång hängt i arenataket är nerplockad men numret han hade på ryggen används inte av någon. 35 stod det på hans rygg och det är nu för alltid förknippat med Myllys. Den här skylten hängde i baren på CA... Ingen aning vad man får i en "myllys"... Hoppas det är nåt bättre än svettiga sockar.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 21 januari 2011 00:45


Leksands Kyrka



I Leksand finns en av vårt lands största landsortskyrkor. Över tvåtusen personer ryms här! Det är en från början, medeltida kyrka som under århundradena byggts till i flera omgångar. Tornet med den berömda lökkupolen på taket, restes under första halvan av 1700-talet då även kyrkan fick det utseende den har idag. 2008 gjordes en renovering av kyrkan med nya toaletter och annat, och den byggdes ut - antagligen med den vita del som syns i bilden ovan.


Kyrk/klocktornet byggdes under 1400-talet. Vid dörren sitter ett plakat där man beskriver hur många slag man ska slå vid brand i de olika byarna runt om i församlingen.


Triumfkrucifixet härstammar från 1400-talet.

En konstutställning var en genomlöpande tråd i olika Dalakyrkor i somras och Leksand kyrka hade en hel del av föremålen.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

 

Av Kvasthilda - 20 januari 2011 21:14


Hugaligen. Man är iskall av dagens utomhusarbete och hjärnan är överkokt av alla termer man blivit tilldelad. Idag har vi lekt ute på spåret med att multa lok, dvs sätta ihop två lok till ett. Det är nödvändigt när tåget är för tungt eller att man ska ta med sig ett extra lok av en eller annan anledning.

I morgon har vi provskrivning och nästa vecka börjar praktikkörningen - om sådär en tre turer totalt....

Gick på bolaget o köpte en liten whisky för att sedan krypa ner i badkaret med min bok och ett glas. Ett ynka litet glas med några få centiliter och huvudet spränger. Vaknade med huvudvärk redan i morse och har haft en lite naggande känsla hela dagen... Inte kul.

Gick en sväng med kameran på stan. Under lunchen var vädret kanon. Promenerade ut med kameran redan då och tog en snabblunch på en hampisrestaurang (hade varit bättre/hälsosammare om jag följt kollegorna tror jag, men skit i dé) och solen strålade från blå himmel när lunchen började. När jag lämnade restaurangen började himlen mulna igen. BAH.....!

Fotade lite frost o annat.

Efter jobbet gick jag alltså på stan o fotade lite mer. En kort sväng in på Lagerhaus o sedan Indiska strax före sex o när jag kom ut från Shopping föll snön i täta sjok. Tätt snöfall... Äh. Det var bara att vandra "hem" igen.

Träffade dock en gammal kompis o fd granne på Indiska - o hennes söta dotter. KUL! Var ett tag sen. Vi ses oftare via bloggarna o ibland på facebook än i verkliga livet. Persilja Dillkvist o lilla Molly. Numer stora Molly.

Ska väl försöka få upp lite bilder i bloggen från dagens fotosessioner. Så småning-om :-)

Nu ska jag kika igenom övningshäftet o krypa i säng. Hoppas få sova inatt o INTE drömma om strömriktningar och motorfrånskiljare. Har ingen ordning på dem så det är bra om inte drömmarna blandar ihop dem ännu mer....


Av Kvasthilda - 20 januari 2011 09:00


Tema nr 220 Proffs

22/365


Vi for till Luleås Mecka o käkade lunch igår. Samtidigt passade vi på att titta till isen och det som pågick där. Luleå Hockey hade ett träningspass. Är inte Elitseriespelare proffs, vet inte jag. Tror dock inte Maken håller med mig just i det här fallet men det struntar väl jag i... ;p Det var kul att se dem in action, må vara bara under träning.




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 19 januari 2011 21:36


*suck*

Det är ett hiskeligt pluggande men till skillnad mot tidigare pluggerier känns det här främmande. Ett av mina stående uttryck den första halvan av veckan har varit "Kalla mig senil". Känner mig oerhört förvirrad och totalt utan kapacitet att ta in någonting. Känns inte bra. Vill ha mina lärare från blg!

På teven löser Tom Barnaby mysterier på engelska landsbygden igen. Det är gamla - GAMLA avsnitt då Troy är hans vapendragare. Var väl bara under två första säsongerna eller nåt sånt, innan polisadepten Ben Jones dök upp och blev undersökande polis i civilkläder i stället för den uniformerade patrullpolis han var innan. Bobby Jones.

On a whole other matter... Jag har varit i Lulebornas Mecka idag. COOP Arena. A-laget var där o tränade. Lule Hockey förstås. Makens älska-att-hata-lag. O många andras. Men det var kul att se dem live. Första gången jag ser killar i elitserien på is. Lite häftigt.

Man har rätt till fem minuters rast varje timme. Sådeså.

Nä, plugga lite luftvägar o avskiljare då kanske...

*bah*


Av Kvasthilda - 19 januari 2011 09:00


Tema nr 152 Lampa

21/365


Ovanför mitt huvud.
(hotellbelysning)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 18 januari 2011 09:36


fördriver lite tid medan vi väntar på instruktörerna. Vår "lärare" har farit o hämtat upp insen från tåget. OK, nu stampar det i trappen: Jopps. det var de som kom! OK, back to business.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards