Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2012

Av Kvasthilda - 18 februari 2012 10:53


Så va're lördag igen. Tror världen utanför är grå. Vaknade så sent så jag har inte hunnit notera detta och persiennerna är nerdragna då Sonen halvligger o tittar på film. Han har inte sovit alls inatt - kanske nån stund i fåtöljen. Vakar så han kommer i säng tidigt ikväll. Vampyrer! 

Några vampyrer var det inte med i krysset idag, hur populära de än är i dessa tider. Filmer. En stor artist har ju lämnat oss för gott i veckan. Detta har nog inte undgått någon. Tjejen med Rösten. Whitney Houston. De visar hennes (enda?) film ikväll - slåss med Melodifestivalen. The Bodyguard


En annan saknad artist är Monica Zetterlund. Hon sjöng om alla fantastiska män i melodin från filmen med samma namn, Att angöra en brygga

Åh, ni fantastiska män
som vet hur man angör en brygga
Ni som med solbarkad hand
håller skotet i spänn
Ni starka, ni tysta, ni lugna, ni trygga


Ludwig van Beethoven skrev Nionde symfonin och ur den plockar vi en hymn som adopterats av hela Europa. Sedan 1972 representerar Hymn till glädjen vår världsdel, och sedan 1985 EU.  


Det är ju som sagt var Mellolördag! Veckans bidrag kommer från Måns - Cara Mia. Ja, Zelmerlöw förstås. Han sjöng om brinnande insidor "It's burning inside, burning inside" - tror sjutton det, han är het den där gossen. Måns. 

Come clo-ser, cara cara mia
Cara cara mia, love is all we need
I swear I'll never gonna leave you
Cara cara mia, you're the one for me
When someone loves like I do
Dreams can come true
So tell me, tell me now
Oh, cara cara mia
Can you leave me now
Cara cara mia
Can you leave me now

Melodifestivalen 2007. Tiden går! 

En annan som hade det hett om öronen var näste figur. Evert Taube skrev Eldarevalsen. Charlie Barr höll på att bli levande kokt i ångpannorna på en båt. Ajajaaaaaj (kapten). Hans kompisar hade börjat elda igen. 

Ja, jag vakna när vattnet blev påsläppt, you see,
och kamraterna eldade under,
det var kolmörkt i kitteln och vattnet det steg,
så jag flydde ju högst uppinunder,
men där var det ju stopp, där var manluckan på
och jag tänkte, nu är det nog klokt,
Charlie Barr, att du kvickt läser upp fader vår,
för här, blir du ju levande kokt!

Bernsorkestern spelade. 


Charlie besökte nog aldrig sjukan men hade kanske behövt det. Peter Holm blev kär i Syster Jane när han råkat ut för en olycka efter jobbet o låg på sjukhussalen. Där ser man säkert en o annan läkarrock, bland annat på Janes överordnade. 

Syster Jane, vad du var söt o fin
när du kom in till mig o rulla upp gardin
o när du tog min hand då börja pulsen slå
o hjärtat börja gå - att en man kan känna så


Syster Jane vad du var rar o mjuk
jag tror jag alltid skulle vilja vara sjuk
när du tog hand om mig så blev jag kär i dig
sån tur att det var du,
ja sån tur att det var du, Syster Jane


Söt o fin. I feel pretty, det sjöng Maria i West Side Story

I feel pretty
Oh so pretty
I feel pretty and witty and bright
And I pity
Any girl who isn't me tonight

Dame Kiri Te Kanawa sjöng Marias melodi under ledning av kompositören själv, Leonard Bernstein.  


Lätt om foten dansade hon runt, Maria. Hon nästan flög fram på scengolvet.  John Denver var också ute o flög. Lämnade stan i ett jetplan. Leaving on a jetplane. Krysset ska ha ett speciellt dito, det planet. Vilket? Ingen aning. Men just det är det. 


Professor Balthazar... Ja, jisses. Lennart Palm i Lerum fick sätta sig o spela in en låt som inte finns utan text. Ugglas låtar göre sig ju bäst med text. Annars går liksom hans ironi oss förbi. Maria må ha dansat på moln men han, Uggla, han Dansar inte nykter så jag betvivlar att det var så svansjölikt. 

Jag dansar aldrig nykter någonstans
aldrig inte en chans
att jag dansar nykter
kalla't undanflykter
om du vill
Utan minsta promill
står jag still


Kanske så illa att polarna försvann? Vi tar tåget ut i Europa

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
om du lämnade mig nu

Åtminstone sjöng Lars Winnerbäck och Miss Li om vad som kanske händer om deras kärlek försvinner ut genom dörren. Om du lämnar mig nu


Men ibland är allt en dans på rosor :) o rätt vad det är så händer det, Se då tittar lilla solen in igen. Åke Wassing skrev den och bland annat Olle Bergman sjöng in den - på en snabbsnurrskiva 1955. Ja, en 78-varvare. Idag hörde vi den utan text med Töreboda Brassensemble. 


Inte Maria, men väl Mary. Poppins. En låt från filmen där vi söker en komiker. Uncle Albert spelades av Ed Wynn. Han sjunger medan han skrattande flyger runt i rummet. I love to laugh

I love to laugh
Loud and long and clear
I love to laugh
It's getting worse ev'ry year


The more I laugh
The more I fill with glee
And the more the glee
The more I'm a merrier me
It's embarrassing!
The more I'm a merrier me!


Mary och Bert pratar och sjunger om olika typer av skratt o Mary håller sig för sitt. Skratt alltså. Andra fnittrar o en del porlar friskt. Som en vårbäck. O den bäcken ska vi svalka fötterna i nu, tillsammans med - ja vem som nu skrivit den. En bäck alltså. Wolmar Sandell spelade i alla fall. Som jag sagt förut, klassiskt musik är inte min forte men kanske det var nåt av Chopin? 


O apropå bränder. Vi slutar svenskt. Än har de inte varit med i Melodifestivalen men med tanke på vilka som tävlat nu och då dyker de kanske upp nån gång. Hämtat från senaste albumet Burning Heart, hörde vi idag You Learn. Takida


Hjärta, smärta, bränder o kärlek. Det som kallas livet. Ser ni The Bodyguard ikväll eller lyssnar ni till Melodi-festivalens tredje deltävling? Eller kanske varken eller? 

Jag vet då vad jag ska göra! 

Proppa skålen med ostkrokar och ladda vinglaset. Mello is ON! 

Av Kvasthilda - 18 februari 2012 09:00


Tema nr 42 Döden

49/365


Hrafninn flýgur - eller korpen flyger. Det gör de när renarna tagit sig in på fel sida staketet. På vår sida. Spårsidan. Gott om mat åt korpar och andra kråkfåglar (o örnar men det fanns ingen här). Efter just här delen av banan finns det dåligt med viltstaket och det händer olyckor titt som tätt. Om det är en älg eller renar som fått sätta livet till här, vet jag inte.  


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 17 februari 2012 09:55


Eller inte. Inte än i alla fall. Vaknade av Hesa Fredriks röst. Tror jag. Det är inte första onsdagen i månaden, nej vänta nu, måndagen? så tiden stämmer inte alls. Men klockan var nog i niosnåret. Ganska precis. Vet inte vad det var för ett larm. 


Fredag förmiddag. Det innebär fika på jobbet. O idag bjuds det på tårta igen. För att vi varit så duktiga o gjort vårt jobb. Äh, det hade med kylan att göra. Är väl främst växlarna som ska ha kudos då då de gjorde allt de kunde för att försöka få iväg tåget - men inte riktigt lyckades när det var som värst. Åsså har vi en ny arbetsledare under träning. Det är minus en förare. Till. O kanske ännu en. 


Själv hade jag en fundering om att ta ett elevskift i helgen för att få ännu en sväng till lokstallet men det visade sig att jag har den turen "åt veckan" - med samma handledare. Pööörfäkt. En ledig helg. Har åtta turer o vi ska ha minst tio, vill norrmännen. Har ytterligare en godssväng i veckan, med Frasse. En inlånad förare. Han flög upp med samma plan som Maken häromveckan. De delade taxi in till stan också o surrade en del. Blir nog bra. Sen blir det väl examen igen. Tror T2 kommer upp för första examinationsveckan. Blir antagligen han som examinerar mig. Vecka 10 var det väl T3s tur att komma upp - igen. 


Jaha. Vad har denna dagen att erbjuda då - förutom att jag verkligen skulle behöva komma mig ut på sjöbangår'n för att hämta kläder. Allt jag beställde kom visst. Fantastiskt! Då vill det till att jag kan ha långkallingarna bara. Risken finns att de blev en storlek för små. O byxorna är en ny modell o man har ingen aning om hur de ser ut eller hur stora/små de är. Den gamla modellen funkade i en storlek men det finns ju inga garantier att den nya modellen funkar. Åsså har de visst nån totalt onödig - o farlig hammarhälla vi ska klippa bort.
Jamenhallåååååå....!
Vi har ett par byxor som fungerar o som inte behöver göras om det första vi gör... Varför tar de fram en ny modell? Nån form av - inte unisex, utan uniworkmodell. Alla ska ha den. Är väl egentligen till för tågmästare tror jag. Nycklar, telefon, nyckehälla för whatever, bälgfickor så de rymmer sina böcker o annat. Vi är lokförare o behöver inte den där skiten. O sen ska vi inte ens prata om alla värdelösa te- o collegetröjor. Trånga halsar. Stora storlekar. Jag tror ingen av tjejerna går i GCs toppar utan kör med egna tröjor. Däremot har vi äntligen fått ett mellanlager! En teddyjacka! WOW! Då återstår bara ett problem. Hur i fanders ska man kunna få hem allt det där?? Måste nog leta fram nån stor sportkasse - eller två o ta med mig. Kan ju inte släpa en kartong en halv kilometer för att få den utanför grindarna! Om man ens får den genom snurrgrinden. Kan också bli besvärligt. Kanske man kan övertala AL att köra den till vakten o ta upp den där? 

Nä, får nog bli påsar. Undrar om jag ska försöka ta mig dit idag? Hade ju varit bra. Om nu inte kallingarna passar kan jag beställa nya rätt direkt. Väntar jag till efter helgen blir det försenat igen. Mer väntetid. Äh, det går nog bra. 

 

Undrar vad man ska hitta på i matväg idag då? Kråkan beställde plättar igår så jag for o handlade lite mjölk o grädde, mjöl - o kaffe förstås. När jag om hem o började förbereda insåg jag att vi bara hade tre ägg.... Attans. Skickade Lillkullen o E-pigan till lokalbutiken. Bad dem köpa ett par korvar ärtsoppa också. Så det blev ärtsoppa o plättar till slut. Som sig bör en torsdag :) 


Åsså köpte vi en ny film vi spanade på igår. Var väl sådär. Abduction. Med Taylor Lautner, Jason Isaacs, Maria Bello och Alfred Molina. Åsså får vi inte glömma den elake serben, Micke Nyqvist. Närå, den var rätt bra. Kanske inte den bästa filmen jag nånsin sett men nåt man kan spendera nån timmes slötid med. 

Av Kvasthilda - 17 februari 2012 09:00


Tema nr 230 På fel sida staketet

48/365


Eller faktiskt egentligen på alldeles rätt sida av staketet. Vi vill inte ha in dem på den här sidan. Men renarna tycker säkert att de är på fel sida. Mycket snö och besvärligt att ta sig fram. De har det så mycket enklare att traska efter spåret där snötäcket är tunt. Att det kommer ett tåg nu o då verkar inte bekomma dem nämvärt. Äh, tycker du jag ska flytta på mig? Dumskallar. Nä, håll er på andra sidan staketet. Det är bäst för alla! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 16 februari 2012 19:33


På löpet häromdagen. Två tidningar med samma innehåll. VÄLDIGT exklusivt, Aftonbladet! 

Av Kvasthilda - 16 februari 2012 18:51


Tittade in på Kremmerhuset igår. Narviks roligaste butik. På svenska that is. De har massor med kul inredningsprylar. Köpte fyra kulljus. Ville egentligen bara ha tre men de hade tilbud på dem, fyra för en hundring.

~ Jag vill bara ha tre, kan jag inte byta en stor mot två små?

~ Nä. Men tre bli 117 kroner - köp fire o kast en da! 

Hehehheheee.... Ingen risk att de inte skulle köpas i onödan, för eldar ljus gör vi. Blev så bra så. Plommon o ljung. Lila färger. Tre toner. Fanns en ljusrosa också men tog två körsbär istället. Mulberry. VIlket jäkla bär det då är. Mullbär. 

De har också kul burkar. Burkar för tepåsar eller knäckebröd - med bilder av innehållet tryckt utanpå. Tvätt-medelsburkar med en tvättmaskin tryckt på - o ett par sockar på toppen (anas i ett hörn nedan). Åsså alla andra pryttlar. Saker o pinaler. 

Denna butik kommer att besökas fler gånger. Var så säker :) 

Av Kvasthilda - 16 februari 2012 09:00


Tema nr 250 Rädsla

47/365


Han känner ingen rädsla kompisen, där han hänger över den lilla tvärslån över änden på spåret många meter upp i luften. Jag gick inte ens ut på ändspåret. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 15 februari 2012 09:29


En timme till tågets normala avgångstid. Ska passa med persontåget idag igen. Tåget är sent men det går idag. Behöver inte lifta med ett malmtåg. Igår blev vi tvungna. Vi åkte upp med det tåg som vände i vårt. Då vet man ju att man hinner i tid :) 

Har inte ätit frukost än. Kanske skulle ta itu med det då. 

Kaffet är kokt. Men har inte fått hem nytt pulver. Kör på Makens skogspulver. Får ta en tur till affären i morrn. 

Tyra busar med mössen. DUMMA katt. Låt bli akvariet! Tyrateve. Hon får titta. På håll. Inte PÅ glaset. 

Det snöar. Igår var det norrsken. Hade inte kameran med mig o försökte få en bild med iPhonen. Gick inte alls. Den såg nån enstaka stjärna men inte tillstymmelse till norrsken. Måste se över inställningarna - om det går att ändra nånstans. Fast i stan var det snömoln mellan oss o norrskenet. Anade det mellan tussarna men sen blev det för tjockt av snö i luften. Idag är världen vit igen. Tack för det. Bättre med vit snö än den malmdammstäckta vi haft en vecka. Drygt. 

Nae... Bäst att göra sig klar då! 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards