Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under februari 2012

Av Kvasthilda - 9 februari 2012 09:00


Tema nr 97 Gräns

40/365


Vid ett stopp in på Bjørnfjell stasjon hade vi stopp i signalen efter en tidigare urspårning - nej inte vi som spårade ur, men efterdyningarna innan växlarna är fixade ger oss rött i signaler. Innkjørsignalen sitter precis på gränsen mellan Sverige och Norge - och inne i en tunnel. Tema nummer fyrtio i ordningen... Det faller sig också så att det är 40 km ner till Narvik från gränsen. Avståndsskylten sitter lite längre in i tunneln. 




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 februari 2012 21:21


Blir så trött! Läser o läser o läser o ser snart inte vad jag läser. Slutprov i morrn. Kan ju inte gå mer än åt håvete men förhoppningsvis ska man väl klara de nödvändiga 70 procenten. Eller kanske man ska skriva prosenten. Det är ju trots allt norsk det handlar om. Kjørtillatelser, innkjørtogvegens slutpunkt, planoverganger, GSM-R, farligt gods, fall, bremseprosent, føreruppgifter, sirkulær o guuuu vet allt. Det blir bara snurrigt. 


Av Kvasthilda - 8 februari 2012 09:07


Eller inte.... Fast idag är det milt ute. Vi hade drygt nio kalla grader i morse.

Var desto varmare inne igår. Maken var på osedvanligt grinigt humör när han kom hem - som jag misstänkte att han skulle bli med packad drivsnö utanför dörren o trasig kvast. Nån har slagit av käppen till kvasten. Ingen av kottarna så det måste vara Klumpfot eller nån i hans närhet. Men man kan väl dra ner lite på gormet ändå?

Folk brukar vara glada när de kommer hem till fru o barn - eller make o barn. Eller hund. Eller så. Pust o stön.

Håhåjaja. Får se om ovädret dragit förbi när man kommer hem.

Sol ute, sol i sinne. Ibland i alla fall.


Av Kvasthilda - 8 februari 2012 09:00


Tema nr 319 Tunnelseende

39/365


Det där med "seende" är överdrivet. Man såg nästan inget. Vad man "ska" se är tunneln under malmsilona i Narviks hamn. Vi befinner oss under havsytan. Fuktigt. Så fuktigt att man knappt såg ut genom rutorna på bussen. Vi tog en tur ner under markytan när vi hade vår studie/utbildningsdag på MTAS (numer LKAB Malmtrafikk). Just den här delen tillhör LKABs malmdivision och inte Malmtrafikken. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 7 februari 2012 12:07


Ja, vad säger man? Ska vi jobba till 75? Vi som ändå jobbar till 65 redan. Kollegorna börjar sluta, de som fortfarande har 60. Det var en av anledningarna till att de inte ville gå över till MTAB en gång i tiden när det skapades och SJ så småningom upplöstes. Pensionsåldern. Det är svårt att lära gamla hundar sitta. Gamla rotade invanda mönster är svåra att rucka på. Förändringar. Idag är det mer flyktigt även om jag tillhör ett bolag som en gång var statens. Men att som lokförare jobba till 75? Det funkar bara i kontorslandskap. Vet inte vilken planet de lever på, de där herrarna - o till viss del damer, som bestämmer sånt här. Gruvisar o verkstadsarbetare. Ja, sitter du vid en maskin på en verkstad - eller industri är väl inte jobbet sådär överhängande jobbigt men så fort du är ute på golvet o jobbar fysiskt.... då blir det nåt annat.


Väntar på schemat för nästa vecka. Eller två nästa veckor. Hade ju hoppats få köra ensam med nån handledare men det är väl omöjligt när vi är sex stycken som ska ha praktik. Vi har inte nog många handledare. Alltid lika jävla besvärligt. Önskar ju att man kunde få nån man kommer överens med. Dvs kan snacka med. Babbla med. Nån som inte sitter moltyst. Eller som instruerar om saker man redan kan. Eller på fel ställe. Nån som pekar på viktiga saker o inte ovidkommade strunt. Nån som fattar vad JAG behöver. Det finns såna. Det är i dagsläget åtminstone tre handledare/insar jag kan tänka mig att åka med. Men de får inte jag åka med. Inte med min vanliga tur. Man kan inte påverka de där Psfarna. Försöker men det brukar inte gå igenom. Teflon.

Nog för att jag brukar kunna komma överens med de flesta och är rätt formbar... anpassningsbar, men det är ju ändå långt från det man önskar sig. Tyvärr får man inte alltid det man önskar sig. Sällan. Eller aldrig.


Idag är vädret mer åt det moderata hållet. I positiv mening. Något varmare. "varmare". Vi har bara minus 22 idag. Men det går knappt några tåg. Kylan bråkar med våra lok. O vagnar. Inte en broms funkade på oljan igår. Tåget blev kvar. Tjorv o bängel. Det skulle vara förbud att köra tåg i kallare temperaturer än tjugo grader under fryspunkten.

Maken är på hemväg. När kommer flyget in? Runt lunch. Han har stängt av mobilen så han befinner sig nog endera i luften eller i direkt närhet av planet.

Nåja, några timmars TJN nu för återstoden av den här arbetsdagen. Rätt skönt att sitta på skolbänken den här veckan!

Av Kvasthilda - 7 februari 2012 09:00


Tema nr 232 På mitt kylskåp

38/365


På VÅRT kylskåp sitter allehanda saker. Mycket skrot o gammalt jox. Noteringar o telefonnummer. Foton o magneter. Vykort och scheman. Tandläkartider o rabattkuponger. Bland annat. 

Åsså detta. Ett porträtt som E-pigan själv tog en gång i tiden. Med en enkel titt-o-klick-kamera. Tror det tillome kan ha varit en sån där engångsfilm. Hon sitter intill fotot på kusinen. Magneten är en av tre jag köpte en gång för många år sen, för de påminde om våra barn. Just den här är E-pigan i ett nötskal. Eller var. Kanske inte så mycket frillet men modestuket, jämfört med de andra två magneterna som symboliserar hennes syskon (inte i bild). Hon var en liten pippinett som barn. 


Mammas årliga vårhälsning. Den sitter uppe på kylskåpet tills nästa kommer. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 6 februari 2012 16:40


Ja, även om det är fullmåne är den helt tom. Inte ett liv i gubben idag. Han måste ha frusit ihjäl. Nej, sanningen att säga är jag för lat o för frusen att försöka ta en bättre bild. 




Termometern på skärmen visar -35. Termometern på vår köksvägg visar -32.  

Av Kvasthilda - 6 februari 2012 09:00


Tema nr 62 Främmande

37/365


Långväga främmande. Det är inte varje dag man ser en Regina i Kiruna. Än. X55 3751 testas för vinterkörning när det är som kallast, då det är sagt att det ska gå såna här persontåg mot Kiruna så småningom. Åtminstone var det kallt den här dagen, den första februari. En historisk bild. Ett tidigt foto av ett nytt tåg vid ett stationshus som snart är ett minne blott. SJ3000 ska börja trafikera järnvägarna i år. Idag faktiskt. Men kanske inte på Kiruna riktigt ännu. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards