Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 14 mars 2020

Av Kvasthilda - 14 mars 2020 10:55

Så blev det lördag igen. Hade satt klockan på ringning ännu tidigare än vanligt då min bil står på hälsan i väntan på lite byten av delar, vilket i sin tur innebar promenad till jobbet. Alltid kul när man börjar vid tresnåret. Hann klä på mig halva uniformen när jag lyfte på jobbmobilen och såg att redan igår kväll, hade jag fått mail om inställt tåg. Var bara att klä av sig o krypa i säng igen. Skönt! Så det blev att lösa krysset hemmavid. Inte det allra enklaste idag, men med viss hjälp av Facebookgruppen MTHW (Melodikrysset The Hard Way)hittade jag vad jag skulle söka efter. Italienska operor är inte riktigt min forte. O så här fick jag ihop det idag. 


Country Four sjöng Timmen blå som i sitt engelska original hördes med Elvis ljuva stämma, lån me tänder. Nä, Love Me Tender


Don Patterson gav oss nästa uppgift. På sin elorgel spelade han Under the Boardwalk. Jag hör mest Bruce Willis med den :D 


På det hörde vi Winner med Laleh

What a shame
What a loss
The winner takes
She takes it all
What a shame
What a loss
But I can see why
'Cause she's beautiful
What a defeat
To say the least
But thank God
That love is free
And maybe it's good for you
And it's good for me
Ah-ah, ah-ah, ah-ah-aah, ah-ah
Ah-ah, ah-ah (ah-ah)


Armold Johansson spelade en Stig Olin-melodi, och vi befinner oss där idag. Fast det var På söndag (Stockholmslåtar) o det är först i morgon. Men under helgen är det. 


Sen kom den där italienska operan där rutinerade hästar och det rejäla hästgardet var MTHW-hjälp. Och utspelar sig på en italiensk ö. Men jo. På svenska heter verket På Sicilien, och det italienska originalet som vi skulle ha till krysset är Cavalleria Rusticana. Pietro Mascagni står bakom det. Kanske han nämnde det, Eldeman, vet inte. 

Wikipedia säger följande: På Sicilien (italienska: Cavalleria rusticana ungefär bondeheder) är en italiensk opera i en akt i veristisk stil komponerad av Pietro Mascagni. Librettot av Giovanni Targioni-Tozzetti och Guido Menasci bygger på en novell, Cavalleria rusticana, ur novellsamlingen På Sicilien av Giovanni Verga.


Sist ut före nyheterna kom den überstarka nallen. Om han äter Farmors Honung vill säga. Vi hörde signaturmelodin till teveserien om Bamse. Hyllningen Eldeman talade om riktades till Olof Thunberg som läste rösten till Bamse under 70-talet. O ja, han är Gretas farfar. 


Sen tyckte jag ledtråden kändes lite konstig. Fast den var ju faktiskt korrekt. "en av våra stora schalgerartister tolkar en författarinnas text". Jag såg ett diktverk framför mig men fick inte ihop det med Jan Johansens låt. Nä, för det är ju deckardrottningen Camilla Läckberg som skrivit texten till melodin Det är du och många fler. Det är inte en fd boktext, a la Karin Boye, Nils Ferlin och andra som tonsatts. 

Doften av salt
Klarblått hav
Sjunger och skrattar
Inga krav
Känn mina läppar mot din hud
Det är du
Det är du
Det är du


Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi bli. Som textförfattare måste man ibland dra lite i korrektheten. Ju mer, desto gladare. 


R.E.M på det. 

That's me in the corner
That's me in the spotlight
Losing my religion
Trying to keep up with you
And I don't know if I can do it
Oh no, I've said too much
I haven't said enough

 

I thought that I heard you laughing
I thought that I heard you sing
I think I thought I saw you try


Alberth Hammond sjöng Freedom Come, Freedom Goes men på svenska hörde vi på 70-talet en låt om Rut. Inte hon med blusen, utan bara hojna, Hörru Rut. Rolandz har gjort den på senare år :) 


Vi slutar med fina Moa Lignell och en av hennes svenska melodier, Tillbaka till livet


O det är väl en devis så god som någon i dessa corona-tider. Hoppas ni har det bra! Håll er friska o tvätta händerna! 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards