Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg den 21 mars 2020

Av Kvasthilda - 21 mars 2020 10:58

Som sagt. Lördag och Melodikrysset. Det får mig att krypa ur mitt lilla hål. Eldeman förvarande att dagens kryss var lite klurigt och halvsvårt. Joråsåatt. Det kan jag hålla med om, men inget som inte MTHW o Google kan lösa åt mig. O lite andra ord som hjälp när man går bet på en uppgift... O så här fick jag ihop det idag. 


Lill Lindfors var en återkommande gäst idag och hon började med att sjunga om kalorier. Eine Kleine Mazarin, till musiken av Mozart. Eller Wolfgang Amadeus Mozart då. 


Anders Engbergs orkester spelade en Beatles-låt. Can't Buy Me Love


En Eldemanfavorit men idag med musik ur den minst kända av alla Bondfilmer. Eller minst känd är väl inte rätt ord. Den enda filmen han var med i, George Lazenby. I Hennes Majestäts Hemliga Tjänst. O det var ju James Bond förstås. Louis Armstrong sjöng We Have All The Time In The World. Kan det ha varit musiken kring bröllopet? Louis kallades bland annat Satchmo. Ni vet att han dog i Corona, New York? Inte av sjukdomen, utan stadsdelen... 


Boys Boys Boys. Oj oj oj. Sabrinas dänga från 80-talet. Hon kommer från Italien. Fast låten heter Boys (Summertime Love)

Everybody, summertime love, you'll remember me
Everybody, summertime love, be my lover, be my baby
Boys boys boys, I'm looking for a good time
Boys boys boys, get ready for my love
Boys boys boys, I'm looking for the good times
Boys boys boys, I'm ready for your love


På dragspel hörde vi sen en melodi om Rosa. Hon på balen med Fritjof Andersson. 


Amerikabrevet på det. RubenNilsson. Det låter ungefär som när Dolph Lundgren bott i USA i ett år. Han tappade all svenska. 

Ja, nu ska ja rita hem till er ett litet letters brev
För att tala om hur verry well ja mår
Med det är rätt länge sen you see, som ja med pennan skrev
Så ja hoppas att du understand, förstår



Dagens andra Lill, fast utan ll-en. Lykke Li sjöng Du är den ende. Originalet borde vara Romance, fast det låter inte särskilt spanskt. Bo Setterlind skrev svenska texten. 


Pippis sommarvisa. Vem blir inte glad av den? Hon hade med sig kompisarna Tommy och Annika, men för krysset ska vi ha hennes lilla odåga Herr Nilsson


Dagens Eldemandubbel. Sing Sing Sing först. Sedan hörde vi Nisse Landgren spela Håll om min hals. O det blir väl att man håller händerna eller armarna och nacken då? 


Privilege. Himmel. 90-tal. Pernilla Wiberg. Vår gamla slalomdrottning, numer sportreferator i teve. Fast så mycket sport är det ju inte. Hela världen är i stå med corona som härjar världen runt. Fast jorden kanske blir friskare utan alla avgaser som bilar och plan normalt sett släpper ifrån sig. Kopruttar... Undrar just om det är mätbart idag? 


Här dansar herr gurka
både vals och mazurka
Grön är herr gurka
grön är hans bror
Båda har strumpor
men ingen har skor

Lennart Hellsing. Lill Lindfors sjöng. Igen. 


Vi slutar med magiska ögonblick. Magic Moments. Perry Como

Magic moments, memories we've been sharin'
Magic moments, when two hearts are carin'
Time can't erase the memory of
These magic moments filled with love


Håll er friska därute! 



Av Kvasthilda - 21 mars 2020 10:57

Huff. Nä, jag lever än. Har bara inte haft lust att skriva nåt i veckan som gått. Idag är det lördag och Melodikryss och jag känner att jag vill göra ett inlägg. 

Kommer nog att hoppa av 365an i år, eller gå ner på halvtid. Kommer aldrig att få ihop alla temabilder. Ungefär så ser livet ut just nu. Allt är trist o tråkigt och grått och träligt. O detta vårdagjämning och- sol till trots. 

Saker ändrar sig aldrig. Folk fortsätter vara idioter. 

O bloggplatsens support har försvunnit. Har inte fått ett svar på nåt på månader. VAD HÄNDER MED FLASH????? Fotouppladdningen slutar fungera i december. Den nya appen de skulle ta fram har fastnat nånstans. Vad gör de på det här stället??? 

Själv vet jag inte om jag ska jobba på måndag. Idag känns det inte så. Nä. Det är inte corona, utan en vanlig jävla förkylning men staten vill ju att man ska sätta sig i karantän och i svappis har vi blivit fråntagana den enda mänskliga kontakten vi brukar ha. Iofs sover man mest bort uppehållet på turen jag har, men ändå. Skitvirus. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards