Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Torsdag 25 jan 09:00


Tema nr 271 Spetsigt

25/365


Trigon är så spetsig så månen fastnade...iPhonefoto

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 24 jan 12:45

Ja, det tog tvärnit i 365an igen. O eftersom det är stopp i snoken blir det svårt att få till nya foton. Har all chans i världen att få till en del fina vinterteman här o nu, men dagen försvinner snabbt. Man är lite trögstartad med den här förkylningen i kroppen. 

Blev barnpiga igår, då gossens föräldrar gick om varann - och hans far hade problem med bilen i iskalla skogen ute vid Esrange. Motorvärmare till o från hela dagen hjälpte inte. Hur fasen kan de bara ha två timmar att ställa in i den här griskylan vi har? Finns inte en bilmotor i världen som hinner bli varm på två timmar. Typ fyra timmar försenad kom han så o hämtade sonen, som var väldigt trött av feber och halsfluss. Vilket betyder att mormor snart måste uppsöka läkare för penicillin också. O jag har en tid hos tandläkaren nästa vecka. Typiskt när jag fick en tid på ett klockslag jag kan gå. Får se på måndag hur jag mår. Några dagar dit. Endera slår halsflussen till, eller så stannar det vid den här dryga förkylningen. Snorar, nyser o har feber. O en jävelusisk huvudvärk emellanåt. Typisk vinterförkylning. 

O Niantic har släppt nya Pokémon igår. Fasen. Den där Aron måste man  väl ut o leta. Får ta en kortrepa senare o hoppas jag hittar en eller två eller fjorton. Om bara kroppen o huvudet orkar. Hade ju varit enkelt om man bott i närheten av ett stop så man slapp kliva utanför dörren. Existerar knappt i Kiruna... Möjligen de som bor i snusdosan o på ströget. De kanske når sina stop när avataren ränner iväg i GPS-fläng. Hade tre nya här inatt o tog en snabbis till grannhuset, men de var förmodligen på de där "osynliga" spånställena. De där man bara når sommartid. 

Nä. Lite Lucifer nu kanske. Måste skaffa mig ett Netflix-abonnemang. Hejpa! 

Av Kvasthilda - Onsdag 24 jan 09:00


Tema nr 54 En sista solglimt

24/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Tisdag 23 jan 10:56

Usch. Fryser. Fortfarande. Har tänt fyra värmeljus. Hjälper föga mot förkylningsfrossan. Pigan har friskskrivit sig för hon måste till läkare o få ett intyg o hon har ingen bil just nu. Men va fan. Frisk är hon då INTE. Skulle behöva åka in o prata med hennes chef så hon HÖR att dotra inte kan jobba. "Hosta inte på kunderna bara" var en kommentar hon fick igår. Idioter. Vi måste också fara o hämta hennes bil så vi får väl passa på innan chefen går hem då. 

Av Kvasthilda - Tisdag 23 jan 09:00


Tema nr 111 Hundporträtt

23/365


Inte helt lätt att fota en busig hund med frihand i en halvmörk hall.

Fick EN någorlunda skarp bild av ...fem? 
Redigerat: Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 22 jan 20:32

Gah. Kom i säng cirkus ett dygn efter jag klev upp igår morse. 23,5 timme senare stoppade jag huvudet på kudden o svimmade av. Vaknade innan klockan ringde. Konstigt. Klev upp o slängde på en panna kaffe. Ringde Pf för att få biljett o fick till svar, "Visst är det kul att få såna mail när man vaknar?" "Ehhh. Har inte fått nåt mail." "Nå, du har fått ditt tåg återanordnat." "Jo.. Det räknade jag ut när du sa så :) " Kollade mobilen o då plingade det till o mailet låg där - som hade kommit fyra timmar tidigare. Det blev lite kaos efter linjen igår. Maken blev utringd att kolla en sättning på södra och fick sen ett samtal om att fara till Rensjön o lägga om en växel. Tågmöten. O det blev struligt, för båda extraspåren i RSN är ju stängda, vilket inte Tkl hade full koll på så det blev att backa tåg kors o tvärs. Fick passåkare med mig inatt o en av dem vara föraren som fick hjälpa till att backa ett av de drabbade tågen. "Har kört sträckan fram o tillbaks flera gånger" sa han :D Nåja, shit happens o man har inte alltid skallen på rätt plats. Sen är det elever överallt på fjärren o hos Togleder o Teksp. För på norsk sida var det skinnebrudd o hastighetsreduceringer. O balisfel. Åsså är det kallt. Vilket i sig är anledningen till skinnebrudden. O tåg blir sena, vilket i sin tur orsakar diverse inställda tåg. 

O i Håmåjokk stod ett ARE(?)-tåg parkerat. Nåt haveri. O strul med minnet även där. Ett lok som skulle med glömdes nånstans. Ja. Mänskliga faktorn kan stöka med mycket. Livet efter linjen. 

På hemvägen började jag frysa. Nös som en tok o gjorde av med hela pappersrullen. Var förutseende nog igår att ta med mig Idominsalvan. Den behövdes. O behövs för att man inte ska slita bort skinnet på näsan i allt snytande. Huvudvärken slog till nånstans kring Kaisepakte. Letade fram en tablett. Tillbaks i Kiruna var jag genomfrusen, men hade tur nog värme i hytten. Det hade jag inte på tåget upp inatt. Inställt på 22 grader men det sjönk till 20,2 o det är kallt. Känns direkt när det närmar sig 21,5 grader. O givetvis mer när det går under det. Tog aldrig av mig foderjackan. På hemvägen åkte jag utan. Men frös då febern dök upp. Minus 29 i Krokvik o runt 25 i stan. Vår digitala termometer visar 49 minus, men den är ju trasig. Den gamla vi knappt ser utanför rutan, har fastnat på -26. 

Så nu eldar vi värmeljus. Och ljusstumpar. O ändå är det kallt. Sov en stund efter jobbet. Svimmade av på soffan o lät ännu en värktablett göra sin verkan under tiden. Lite tung i skallen. O nyser. O snorar. O nyser pga snorandet. Blä. Får se om jag får halsfluss eller bihåleinflammation nu då. Pigan o lillskiten har fått penicillin. 

Av Kvasthilda - Måndag 22 jan 09:00


Tema nr 162 Lika som bär

22/365


Efter avklarad fotografering fick hundarna vänta i buren en stund.

De är lika som bär. Som två röda vinbär ungefär, med lite olika färger. Systrarna, Tindra och Tara. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 21 jan 11:08

Satan. Satte mig vid datorn för att skriva melloinlägg o jag kan knappt lyfta armen. Jäklar vad ont det gör. Om handen ligger mot skrivbordet går det (nästan) hur bra som helst att skriva, men jag kan inte lyfta armen. Fick knappt av mig jackorna efter jobbet. O jag har ett jobb till framför mig, innan jag får vila en vecka. 

Somnade dock i OK tid igår. Trodde ju att det inte skulle bli mycket sömn alls - o faktiskt trodde jag inte det när jag la mig i den där knakande o gnälliga sängen igår - o med grannar som härjade i rummen intill o sprang o knackade på varandaras dörrar. Dock svimmade jag av o vaknade till nån enstaka gång innan mobilen drog igång signalen som väckte mig "på rikt". Fick tag i taxi utan problem också o fick gå nån minut före avgång. Första mötet avlöpte utan problem. Närmar mig Kiruna o givetvis ska tåget vidare. Blir möte. Jaja, helt OK. Norsken ringde strax efter åtta. Då hade fjärren redan snackat om ett möte till för att inte jag ska stå i vägen. Det tog eviga tider o först en timme senare kunde jag överlämna spakarna. Nåja, jag hade arbetstid ändå så för min del spelade det ingen roll. Ola tyckte jag skulle studera det vilda livet och återrapportera om jag såg nåt spännande. Jomentjena. Fast det hann ju bli ljust innan jag lämnade KIA. 

Nu sitter jag här o ska skriva melloinlägg, snorar o nyser. O har ONT. *suck* 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se