Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Tisdag 20 mars 09:00


Tema nr 56 Far och flyg

79/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 19 mars 09:06

Gud så skönt. Har mobilen i högsta hugg ännu, men jag har fått sova i egen säng inatt. Satt i valet o kvalet om jag skulle ta en stödvila igår kväll men plötsligt kom ett mail. "Inställt inatt". Man vågar dock inte riktigt lita på det där för rätt vad det är så återanordnar de tågen. Det är busväder i fjällen o ibland finns det inte sten så det räcker. Fast nu var det av helt motsatt anledning. Fulla lager på mottagarterminalen. Så kan det också gå. 

Måste försöka fundera på det där med 365or. O leta fram en resväska, eller två o packa den ena o stoppa i den andra. O avboka tandis i veckan. O kanske ringa läkaren o se om de kan göra nåt mot den här hostan. Det går ju aldrig över!! Hostdämpande. Slemlösande. Nä, inget hjälper så det kan vara mykoplasma eller nåt annat skit då, som kompisen föreslog. 

O inte glömma kaffet. 

Av Kvasthilda - Måndag 19 mars 09:00


Tema nr 321 Upptaget

78/365


Det såg lite knöligt ut under mitt täcke... Ja...Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Söndag 18 mars 10:26

Gästspelar hemmavid några timmar. Gick hem nästan på klockslaget för utstämpling o har fick ett gott välkomnande av katten när jag klev genom ytterdörren. Hej Matte, var har du varit hela mitt liv? Typ. Hon fick mat, men den föll inte Madame i smaken så den fick stå orörd i skålen. 

Gubben å andra sidan gnällde över diskmaskin o annat. Nåja, Ska göra rent kattlådan o plocka ur diskmaskinen, kanske inte i den ordningen. 

Varva ner lite. Är lite trött. Tog evigheter innan jag kom mig till ro på hotellet. Hostan ville inte ge med sig. O det var livat i korridorerna. Lördag kväll... O taxin blev sen som fan i morse. Mycket fyllskallar som ska hem. O de VET att vi har en tid att passa. Inte fyllskallarna, men taxi. Kul när man beställer till en tid som ger gott om tid när jag kommer ner till KOS. Not so much i morse. 

Ska ut ikväll igen. Inatt. Intressant att se hur det ser ut norrut. Vägen är stängd o de skulle visst spränga nån snövägg kring Abisko-Björkliden. 

Nåja, det är då det. Kanske bäst att ta itu med diskmaskinen då... 

(o jag har slut 365or igen.....)

Av Kvasthilda - Söndag 18 mars 09:00


Tema nr 108 Hjärterum

77/365
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Lördag 17 mars 17:01

Ja, löste ju krysset i direktsändning, som började en kvart innan vanlig tid, så det blev två nyhetsavbrott idag. Däremot har jag inte haft tid att skriva kryssblogg idag. Hoppas hinna klämma in det innan jag åker till jobbet nu då. 


Vi började med spökjakt på hög nivå, Ghostbusters. Jag har inte sett uppföljaren av första filmen, eller om det är en reboot av densamma fast med tjejer bakom alla spökjägarvapnen. Såg att den finns på Viaplay. O det var inte Lennart Palm som spelade orgel utan Klaus Wunderlich. De har lite olika sätt att hantera tangenterna. 


Ja, Vilken härlig dag det har varit idag. På många sätt. O det var Teds låt som Jill Johnson sjöng på sin Veranda i nåt av alla avsnitt de gjort. Eller Kenneths text och Teds musik. 


O goda grannar kan vara bra att ha? Signaturmelodin till Neighbours sjöngs av Dame Edna. Hello Possums! 

Neighbours, everybody needs good neighbours
With a little understanding, you can find the perfect blend
Neighbours, should be there for one another
That's when good neighbours become good friends


Efter första nyhetsavbrottet tar vi oss via vilken väg som helst ner till Italien, och Rom och floden Tibern som rinner genom staden, som inte byggdes på sju dagar. Äh. Fast låten tar oss väl från Rom? Arrividerci Roma! Om det nu var den. 


Changes. Ja med tiden kommer förändringar och det sjöng pappa Ozzy med dottern Kelly. De heter förstås Osbourne i efternamn. 

[Kelly:]
We've shared the years
We've shared each day
I love you daddy
But I found my way

[Ozzy:]
You know the world
Is an evil place
My baby is grown now
She's found her way


Italienare var ju Verdi och hans musik spelades sedan på ett positiv, eller gatuorgel. De är visst vanliga i Amsterdam säger Eldeman. 


Vi åker hem till Stockholm och hör Orups låt om densamma. 


Boots Randolph hette han visst som illustrerade nästa kryssadresser. Signaturmelodin han spelade kommer från en galen engelsk teveserie som folk endera älskade eller hatade. Benny Hill


Rockin' on a Rainbow. Det är en av låtarna som Gunhild Carling sjunger och spelar på nåt av alla sina blåsinstrument. 


Sen hoppas jag de är överseende med stavningen. Da Doo Ron Ron heter låten. Vi lånar Harrys kompis till krysset. Ron alltså. 

I met him on a Monday and my heart stood still
Da do ron-ron-ron, da do ron-ron
Somebody told me that his name was Bill
Da do ron-ron-ron, da do ron-ron

 

Yeah, my heart stood still
Yes, his name was Bill
And when he walked me home
Da do ron-ron-ron, da do ron-ron


Frågar ingen svarar ingen. Googla på det, fast på engelska o det mesta du får upp är en oskriven lag inom amerikanska försvaret. Ja, herre gud. Fast nu är det Don't ask don't tell som Tove Lo sjunger vi söker, eller nä. Det är ju Tove själv vi ska ha, men jag letade hennes text. 


Flicka från Backafall, briggen Tre Bröder.... O den texten slutar i/på Ven

Känn att det blott är din gosse som sänder
hälsningen att han som bärgad kapten
landar en gång under Backafalls stränder
- allt medan månen går vakt över Ven.


Hela krysset slutar med allas vår Stig. Eller inte. Loa Falkman som sjöng Evert Taube. 

Så saligen tyst efter nattens regn!
Hur ljuvligt att få vakna i stugans frid och hägn!
När solen rann upp kom en regnsval ström
av skogens friska dofter, jag väcktes ur min dröm.
Jag drömde om älvor som badade, tysta,
kyssta av stjärnbelysta, skimrande svall
från ett ljudlöst, vällande vattenfall.


O där slutar jag dagens krysserier. Ska putsa lite med textsnuttar o annat, men just nu är själva inlägget klart. Lite matsäck o sladdar i ryggan o dra på jobb sen. Hejpa! Av Kvasthilda - Lördag 17 mars 09:00


Tema nr 248 Skäggig

76/365


-.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2018

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 16 mars 17:37

Huff............................ Så less. Idag slog huvudvärken till igen. Jag som började känna mig OK efter att ha fått min medicin utskriven via telefonen utan att behöva åka in till lassa o betala 200:- i undersökningsavgift. 
Vi for o raidade Rayquaza idag igen o jag provade inte ens kasta bollar på den jäkeln utan gav mobilen till Kråk. Tror den fastnade på sista bollen. Jävla skräcködla. Men den var värt det. 98%! Vilken bjässe. 

Nu sitter jag mest o inväntar att den långa visaren ska peka mot norr. 1800. Så länge har jag jour. Finns iofs inte så mycket de kan ge mig just nu o det finns eventuellt en jour till de kan ringa. Är det bara jag som är sjuk just nu? Fast jag är inte sjukskriven. Tänkte mer på den evinnerliga förkylningen/influensan som roterar. Skönt om folk slipper, för i år har det varit jobbigt. O jag hoppas verkligen att det går över till nästa vecka för då ska vi ner till Dalarna o jag vill inte släpa med mig nån eftersläntrande hosta till mor o far. Då kan jag inte bo där. Kan jag kanske inte i alla fall, med tanke på att två av avkommorna ska med o en respektive. Det finns ju en del sovplatser så det går alltid att ordna men vissa vill sova mer ostört än andra. Får se hur vi gör. Måste gräva fram lite resväskor tills dess. Ta med en i en annan så vi har nåt att stoppa ljus i... Kanske ta med det där röret SysterYster skickade upp ljusen i senast. Undrar om jag har tömt det på ljus eller om det står kvar några där än? Känns int ehelt fel att stöpa ljus just nu. De har haft skidtävlingar i Falun o det såg ut att vara en del snö där. Känns lite konstigare att stöpa ljus om det är full sommar. Vilket ju Renée o de gör även när träden står i full grönska o det är en massa plusgrader ute! 

Nåja. Strax är klockan 18 o jag tänker ta en tripp till Dotra på butiken. Hon jobbar ikväll. Behöver mjölk (inte livsviktigt, tror det finns en oöppnad liter kvar), ost o lite annat. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se