Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Lördag 30 sept 09:00


Tema nr 146 Höstgrått

273/365


Dimma. 
Grått. 
Höst.

Brrrr.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Fredag 29 sept 22:22

Vi nåddes för nån timme sen av beskedet att Magdalena Ribbing ramlat i hemmet, när hon förberedde en lunch för gäster. Hon avled på sjukhuset av skadorna hon ådrog sig. Så knasigt. Undrar om hon klättrade på något och halkade? Gamla människor. Hon var ändå bara några år yngre än mina föräldrar. Fantastiska människa. Vem sjutton ska nu utbilda svenska folket i vett o etikett? Nåt som många behöver. Fast det är väl så, att de som mest behöver det, tar aldrig till sig något. 


Samtidigt som jag slängde in ett utkast till detta insåg jag att bloggplatsen slutligen uppdaterat sin app. HALLELUJA. Version 2.4.4 heter nu den senaste. Den är uppdaterad för iOS11, vilket var ett måste om den alls skulle kunna gå att använda. Just iOS11 gör att jag inte har full koll längre på vilka appar som uppdateras. Innan elvan kunde man se storleken på apparna. Med elvan går det inte. Jag kunde välja vilka jag kunde uppdatera, tog dem från minsta storlek o räknade uppåt, beroende på var i världen jag befann mig. Dvs hur täckningen var. Nu har jag INGEN aning. Då sa den till om en app var över 100MB. Iofs är det lättare att ladda ner större filer, även utan WiFi idag, men ändååååå.

Var ju bara fyra år sen de kom med senaste versionen. FYRA år.... ------> 

Av Kvasthilda - Fredag 29 sept 16:37

Har genomlidit en inte alltför trevlig dag idag. Headache from hell hela da'n. Senaste skiftet och alla kassa sovtider, eller brist därpå tog ut sin rätt o skallen spränger. Sprängde. Just nu är det mest nacken som bråkar och huvudvärken bara hotar där i periferin. 


Pass till svappis. Fantastiskt. Har några timmar att döda härnere. Tog med mig extra hårddisken så jag kan titta på film eller nåt. Eller om jag ska läsa en bok. Får se vad jag o skallen pallar med. 


Hämtade ut ett par böcker före jobbet men lämnade dem i bilen. Iddes inte släpa med mig nåt mer. Ett par barnböcker med Kiruna som grund. På dagen flyttar staden är andra boken i en serie om Ted som bor i Kiruna. Första boken heter På natten mullrar berget. Carina Kero Esberg heter tjejen som skrivit dem. En Kirunatjej. Fan där dog datorn - OCH musen.... Skit. Måste se om jag hittar ett AA-batteri nånstans. Nä, det var bara kontakten som dog. Pluggade ut USB-mottagaren o det gick att flytta markören igen. *puh* 


Månntro dimman lättar nu också? På vägen till Svappavaara fick vi se solen, kollegan o jag. Så härligt. Det har varit mjölktjock dimma i flera dagar. Man har haft sikt på 50-150 meter. O folk går utan reflexer o kör som det vore ljusan sommardag. Idioter. Världen är full av dem. 


Shit. Insåg just att det bara är en dag kvar av denna månad. Har några 365or att fylla ut med. Attans. Blir det andra gången detta året mina bilder hamnar på fel sida månadsstrecket (i arkivet på bloggen). Dammit. 


Men sista dagen i månaden innebär också att sonen kommer till Sverige i morgon. Härligt. En natt på Arlanda, sen är de hemma i kalla Kiruna igen. De verkar ha det rätt bra därnere i Marocko. Skönt att de får en bra semester efter all oro. ♥ 

Av Kvasthilda - Fredag 29 sept 09:00


Eget tema nr 27 Åtta

272/365


-.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Torsdag 28 sept 20:26

Fy fan. Det blev ingen sötebrödstur inatt. Hade varit fint att komma i säng när det var sagt att jag skulle. Sov två timmar före jobbet igår o en jäkla tur var nog det. Skulle ha varit på hotellet vid halvtre ungefär. Blev halvåtta.... En massa jävla signalfel o beläggningar o dimma. Solstormar. Ja nåt var det i alla fall. Troll. 

Träffade inte ens Jan o Inger utan bara nattvokten deras. Som dessutom hade avbokat mitt rum eftersom jag var no show inatt. Nä. Järnvägen är inte alltid på klockan när. 

Nu har jag fått komma hem igen efter en resa med tjock dimma o 150 meters sikt och skallen spränger. Hittar inte mina piller o pulver så det gäller att hoppas på att sömnen fixar det. Wishful thinking. 

Maken hittade lefserna :D :D Lycklig han då. 

Nä, varva ner. Sova. 

Av Kvasthilda - Torsdag 28 sept 09:00


Tema nr 306 Ståndare

271/365


De är inte särskilt framstående, men de finsn där, knappt synliga. Den. Den. Ståndare. Ståndarna. Alla blommor har dem - väl. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 27 sept 17:23

Oj, vad trött jag blev. Har sovit skitdåligt inatt. Sämsta natten på hela veckan att sova dåligt. Jag ska nämligen ut o jobba inatt. Det var förmodligen anledningen till att de bytte schema på mig flera gånger i utskicken o att det till slut blev en T22, snarare än en T15. De hade nåt o bakhuvudet sidduvettu. O idag kom beskedet. Nattjobb. Ska se om jag kan lyckas sova nån timme. Maken ligger på soffan bakom mig o snarkar gott. Rallarna har det där i blodet. Om jag lutar mig bakåt häre i stolen kanske jag kan sova en stund. Eller om jag hänger hakan i handen. Reser jag mig o tar min trötta lekamen till sovrummet kan man ge sig fan på att både jag o kroppen vaknar till på de få meter det är dit. Ska göra ett försök i alla fall. Men jag får sova på hotell på efternatten i alla fall. Tänkte ju på dem häromdagen! Gäller bara att ta sig upp o få sig lite hotellfrukost då :) 


Åsså har jag fått mitt ExRaid-pass. Mewtwo. O jag jobbar. Fenomenastiskt kul. Not. Gäller att tåget kommer hem i tid. Inga förseningar. Inga. 

Av Kvasthilda - Onsdag 27 sept 09:00


Tema nr 143 Hästkraft

270/365


Första delen av Hjalmar Lundbohmsgården flyttades igår.

Det krävs lite hästkrafter för att orka dra de här husen.Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

37 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Länkar & Favoriter

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se