Kvasthildas Malmdamm

Senaste inläggen

Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 23:45

Asså, vilken dag! Sommaren är verkligen på gång, även i Kiruna. O jag har surat tillofrån hela dagen över mina dubbdäck. Måste få nån att byta dem. Svågern drog till sin bror. Såg rumpan på hans bil en dag o det måste ha varit då han åkte. Sonen är i Falun. Maken kommer hem nästa vecka. Efter den första maj. Fan. O jag vet inte ens var mina däck är. Förmodligen i garaget, där de andra är. Det är alltid sån rockad bland däcken så jag hinner inte registrera vilka som är vilka. Svarta däck är svarta däck är svarta däck lixom. 

For på coopera ikväll med pigan. Eller före sex för vi tog en repa till gröna skylten först. Handlade. Några fler reaböcker. Fint med 20 spänn styck. De de lyckats ändra priset på vill säga. Hade en som gick in för ordinarie kampanjpris (o halva på det då) men läste ut den o läste in en annan. Nån måtta får det väl vara, även om den rean också är billig. Köpte en bok åt gubben - om det stora helikopterrånet. Kan han läsa på dass. Omslaget är också snyggt. Helsvart med en mixad helikopter/k-pist på framsidan. Om det nu är en k-pist. Maken skulle ta mig i örat om det är nåt annat. Men det är ju vad vi har i Sverige. Han brukar alltid se vapnen i filmer och säger. Vad är det för pi'tol? Fuck off. En Ruger. En Colt. En Walther. En Sig. Kalashnikov. Uzi. Måste googla dem då jag glömt alla namnen, fast de finns i bakhuvudet. Beretta. Jahapps. Onödigt vetande. Fast jag vet ju inte. Bara en massa random namn som seglar förbi. 

Hur som haver. När jag hämtade bilen medan pigan passade vagnen o vi hade packat in, passerade en liten guldig bil med en jätteglad unge i framsätet. Han vinkade så glatt, vårt lilla barnbarn. Inte så liten längre. I höst börjar han förskolan!! Mamma mia. Sex år. SEX ÅR?!??? Älskade barn. Mormor blir så glad när jag ser honom glad ♥ 

Sitter med Meltanboxar samtidigt här. Tänkte hinna dra den före midnatt. Det är väl tredagars igen, med chans på shiny. Har fått en liten glimrande muttermojäng so far. 


Av Kvasthilda - Torsdag 25 april 09:00


Tema nr 233 Raka spåret

115/365


Det blir en djup fåra när skotrar, fyrhjulingar och bandhojar kör över vägen för att komma sig till andra sidan.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 21:37

Ibland är det himla roligt att gå på bokrea! Pigan o jag for o handlade. Hon skulle ha lite nagelgrejs men hittade inte det hon behövde så vi strosade runt o handlade lite mat o hamnade så småningom på den lilla display som är kvar av bokrean. Har väntat på halva reapriset o liknande. Spanat in lite kokböcker jag velat ha. Några har jag redsan köptm när de hade köp tre betala för två. Snåljåpar. Halva priset kom de aldrig ner i, vad jag vet. Har i alla fall inte stått nåt på nån skylt. Nu stod det 20 pixarer per bok o dotra scannade in - för en tia! Yay! Vi hämtade en korg o fyllde den med diverse gott o blandat i bokväg. O detta är bara mitt. Dotra hade lite barnböcker i sin kasse också. Jag har en förkärlek för deckare o kunde givetvis inte låta bli att köpa några såna. Har en hyllmeter i stugan redan som ligger o väntar på regniga dagar. O helst en kamin (sådär lagom till de börjar prata om bränderna i Sverige igen, i Karlavagnen). Förbenat vad det ska brinna. Kasta inte tomflaskor i skogen, vars skärvor kan orsaka brand om solen lyser igenom dem nog länge. Ta reda på allt jävla skräp. Kasta inte fimpar. Förbannat. 

Av Kvasthilda - Onsdag 24 april 09:00


Tema nr 114 Hög nivå

111/365


Kidsen gjorde det de kunde för att minska höjden på snödrivan. Det här är strax innan de började hacka i o härja med den. Lite spännande att ligga på kanten o kika ner - innan han vågade sig ner. Liam hängde i kanten för att så småningom ta sig lite våghalsigare nerför hängdrivan. Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 11:09

Bah. Hungrig. Har inte ätit nån frukost idag o det känns. Kommit upp tusen och en frågor om allt möjligt och det ena leder till det andra som leder till nåt helt annat o så kommer en ny fråga upp som kräver ett snabbt svar - o min mage kräver mat. Den klagar nu. Huvudet bankar. Fattar inte varför. Har sovit gott, jobb/jour till trots. För lite vätska kanske? Inser just att jag inte druckit en droppe vatten idag. O inget kaffe heller. Men den har jag i alla fall hällt på termos. Annars hade det också varit ogjort vid det här laget. Katten har fått mat o lådan ska göras ren. 

Åtta foton kvar för april...

Nå. Det är bara stt leta fram nåt att äta då o sätta igång. 

Av Kvasthilda - Tisdag 23 april 09:00


Tema nr 16 Balansera

113/365


Ett av grannkidsen stylade lite på kälken.Temalista 


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2019

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 23:09

Två kvar. Eller ja. Det är ju fler, men jag har två kvar att fylla tidigare i månaden. 365or. O då har jag inte tittat igenom alla foton än o inte hittat på ett enda eget tema för april. Några till kvar i slutet av månaden. Utom den sista. Den är klar. Så kan det gå. 
Sugen på en öl. Eller en kopp te. Ungefär samma sak. Törstig som en kamel. O ont i ryggen. Har suttit still för länge igen. Men snart är jag ikapp i alla fall. Gick den här månaden med. Inte alla år temaämnena är superinspirerande. Men på nåt sätt lyckas man vrida till dem så de passar med bilder man har. Nu kom inte bilderna i nån som helst ordning eller i rätt tid, för de flesta är ju tagna i veckan som gick. Vad gör det om hundra år? 

Av Kvasthilda - Måndag 22 april 16:53

Oj, sitter med Spotify i bakgrunden och precis när jag börjar skriva går Marillion och deras Kayleigh igång. Voj Voj. Ungdom. 


By the way didn't I break your heart?
Please excuse me, I never meant to break your heart
So sorry, I never meant to break your heart
But you broke mine
 
Kayleigh, is it too late to say I'm sorry?
And Kayleigh could we get it together again?
I just can't go on pretending, that it came to a natural end
Kayleigh, oh I never thought I'd miss you
And Kayleigh I thought that we'd always be friends
We said our love would last forever
So how did it come to this bitter end?

1985. Inte riktigt 21 år fylld... Smaka på den. 21. Tjugoett. Snart är broders barn där. De där små kidsen. Jullan har en epatraktor så det är några år kvar än, men som tiden rinner iväg... 

O det gjorde det för mig idag också. Hade hoppats på ett par Facebookauktioner, men tappade tiden. Funderade om det var 20.30 sådär vid 16.35 Nädå. 16.30 var det. Skrutt. Var oerhört nyfiken på en av grejerna. Den andra var för att byta ut delar på en jag har, så inget riksviktigt men den andra hade jag gärna velat ha. En sån där grej som blir kvar lite längre. För längre är hon. Tjugoåtta tum. O går inte att köpa på eBay utan att råna en bank. I kartong då o orörd. Den här saknade vissa delar. Nåja. Inget viktigt heller, Egentligen. Mest för att jämföra med alla andra. Jag har ju den lilla egenheten att vilja jämföra det ena o det andra och föreviga det på bild, för att sedan dela med mig via andra kanaler. 

 

Skulle ju ha jobbat. Eller tja. Jobbar ju, men mina tåg är inställda. Hade i princip kunnat stanna i stugan tills i morgon. Eller onsdag när pigan börjar jobba. Hade kanske varit lugnare för alla också. Tjejerna slutade prata med varann o med mig o sura miner åt alla håll. 

Älskade unge. Fick ett Älskar dig också o en puss innan han gick. Händer ju aaaldrig annars. 

Inte helt lätt att umgås när en av mobilerna konstant plingar o plingar o plingar o humöret sjunker för varje jävla pling. O samma frågor om o om o om o om o om o om o om o om o om o om o om o om igen. Pratar ni om mig? NÄ. Försöker låta bli. Men det är svårt att undvika vissa saker när de hela tiden är i vägen för annat. Kul att försöka umgås i lugn o ro. Får ingen jävla rosa kanin heller för att jag ids inte vara ute när det ska bråkas o tjafsas o tjorvas. Heeela tiden. 

 

Brände mig. Ställde in kyckling i ugnen och skulle flytta gallret o givetvis tappade jag precis grytlappen. Där ringde klockan. Ska gå o slänga in rotsakerna också då. Hungrig. 

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se