Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juli 2010

Av Kvasthilda - 17 juli 2010 11:02


... det är lördag morgon. Krysset har precis slutat men jag har inte löst det - än. Lyssnade sådär från en kvart-tjugo minuter över tio så jag har hört det mesta. Har lite annat på agendan idag så det kommer senare. Ska nyttja Maken som chaffis en stund idag. Hoppas det blir lite roliga bilder. Eller roliga.... Njaee. Tänkte ta en tur norrut o se Silverfallet i Björkliden o eventuellt nåt annat när vi ändå är på G. Får se hur vädret artar sig under dagen.


Baby Boom i Göteborg... Se där. Föda barn i korridorerna??

Åska o regn i Svealand... Jaja.


Biljetterna är beställda åt kottarna. Svindyrt. O dyrare blev det. Internetbokningen funkar inte utan det blir tekniskt fel när man kommer till ett visst steg i beställningen... Var tvungen att ringa o det kostar en dryg hundring MER då bokningskostnaden tillkommer. JÄVLA SKIT.

Av Kvasthilda - 17 juli 2010 09:00


Tema nr 169 Lördag morgon

199/365


Lördag morgon innebär bland annat Melodikrysset... Förra lördagen tog jag med mig Lapptoppen på tåget för jag visste att det skulle bli X antal stopp och väntetider. Hann ju precis skramla igenom krysset under ett timmeslångt stopp för att sedan kryssblogga efter ankomst till björkis.





Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 16 juli 2010 13:07


En tur till svappis innan jag tar HEEEEELG! Ska bli skönt. Maken har precis kommit hem. Vi möttes i dörren sen taxin droppade av honom på gården.

Ska ha en Iore. Får se om jag ser gårdagens rovfåglar. Kan inte artbestämma dem. Det var två midre spännare i alla fall. En flög längs med loket o jag fick några bilder men det var lite halvtomhalvt skymningsljus så det var lite svårt med skärpan.

Bäst att packa väskan med 21or nu o gå o klargöra loket.


Av Kvasthilda - 16 juli 2010 09:00


Eget tema nr 7 Klot

7/52


Ett klot.... ;) En klotväxel om man ska vara petig. Har hört talas om förare som kommit i sån hög fart att växlarna har lagt om sig själva och kloten flugit all världens väg. En gång var det nåt högdjur inom järnvägen som närapå träffades av ett... Skulle inte vilja stå i vägen för ett flygande klot av den här kalibern... De väger några kilo!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 16 juli 2010 00:21


Hahahahahaa... Just ja.... Gjorde ju lite spaningar för mitt N-inlägg i ABC-temat och filmen Notting Hill. Killen som spelar William's inneboende Spike, Rhys Ifans kommer att spela pappa till Luna Lovegood, dvs Xenophilius Lovegood. Helt HYSTERISKT...!

Internet Movie DataBase


Av Kvasthilda - 15 juli 2010 23:30


Halvvägs in i alfabetet ligger N. N som i Niklas. N som i November.

Ännu en av mina favoritfilmer, som jag gärna ser om o om igen....

Notting Hill (1999)

Julia Roberts spelar Anna, den amerikanska skådespelerskan som en dag dyker upp vid den blå dörren i Notting Hill. Eller snarare i antikvariatet intill, som mannen som bor i huset med den blå dörren äger. William Thacker, spelad av Hugh Grant faller hjälplöst för Annas smittande skratt. Deras kärlek är förstås lite besvärlig med alla paparazzi som hänger kring Anna o försöker luska ut vem William är. Inte blir det bättre av att han delar lägenhet med en slusk vid namn Spike (Rhys Ifans) som inte drar sig för att visa upp sig inför kamerorna... Lite besvärlig situation för Anna som helst vill vara väldigt inkognito att plötsligt paras ihop, inte bara med en vanlig kille från Londons yttre områden, utan även med hans suspekte inneboende. Tabloiderna är inte snälla.

Nanny McPhee (2005)

Den första filmen om den mystiska nannyn. Mr Cedric Brown (Colin Firth) är en ensamstående far till sju vilda barn. Hans fru har nyligen avlidit och de galna barnen skrämmer bort alla barnjungfrur (hela 17 till antalet) som försöker ta hand om dem. En dag hör Mr Brown en röst som säger åt honom att anställa Nanny McPhee att ta hand om barnen. Nannyn kommer och hon är allt annat än vacker med sitt rufsiga hår, stora näsa och vidriga vårtor. Men med magiska fingrar försöker hon vända om barnens dåliga uppförande. Samtidigt har en gammelfaster ställt kravet att han ska vara omgift igen inom en månad, eller så får barnen flytta från honom och splittas upp. Emma Thompson spelar nannyn och det dröjer länge innan man faktiskt kan se att det är hon under alla vårtorna.

En andra film släpps i dagarna, Nanny McPhee Returns där nannyn kommer till en ung fembarnsmor. Barnens far är ute i kriget och mamman (Maggie Gyllenhaal) har fullt upp att ta hand om sin brokiga och bråkiga skara av barn och deras två kusiner.

Narnia (2005, 2008)

Sagan och filmerna om de fyra syskonen Edmund, Susan, Peter och Lucy som under krigstider i England far ut på landet för att bo hos en gammal professor. En dag leker de kurragömma och Lucy, den yngsta systern gömmer sig i en stor klädgarderob. Plötsligt ser hon att det finns en dörr på baksidan och hon går igenom den. Hon kliver rakt ut i ett vinterlandskap och ett stort äventyr börjar, syskonen ovetande. Lucy återvänder men väl tillbaks igen har ingen tid passerat och syskonen förstår inte vad hon gapar om när hon försöker berätta vad hon varit med om. Så småningom tar sig alla syskonen in i vinterlandet bakom garderoben och de får veta att de befinner sig i landet Narnia där det är ständig vinter sedan den elaka Vita Häxan styr och ställer. C.S Lewis skrev böckerna om Narnia och de har filmatiserats förr. Jag minns att, när vi precis flyttade till Kiruna 1991, visades en serie i barnens julmorgonprogram. De här filmerna är nya och det finns till dags dato två filmer om de fyra barnen och Lejonet Aslan och deras kamp för ett lugnt och fridfullt Narnia bland en massa olika sagoväsen.

National Treasure (2004)

Nicholas Cage som skattletaren Ben Gates. Lite Indiana Jones över filmerna. I den första filmen befinner sig Ben i Alaska och snubblar över en snidad pipa i ett gammalt skepp dolt under isen. På pipan finns en gåta som Ben försöker lösa. Den leder till fler gåtor och en av dem är ett dolt budskap i Frihets-deklarationen....

I andra filmen (2007, ingen bild) söker de en bok som sägs vara en form av dagbok där alla presidenter skrivit in sina hemligheter. Ingen vet riktigt var denna bok finns och Ben kidnappar presidenten under några minuter på en fest, med presidentens medhåll för att få ut information. Ben vill ta reda på vad som hände när Abraham Lincoln mördades. Var hans förfader inblandad?

En tredje film är under inspelning.

Nu är det jul igen / The Santa Clause (1994)

Nu är det jul igen 2 / The Santa Clause 2 (2002)

Min syster och hennes familj har som tradition att se de här filmerna i juletid. Tim Allen spelar den frånskilde pappan Scott vars fru och nye man försöker tala om för sonen att "Tomten finns inte". En julaftonskväll sitter Scott och läser A Nightmare before Christmas när han hör något på taket. Han ropar och mannen på taket faller ner - och försvinner! Kvar har han lämnat en släde med åtta renar och en lapp som säger att "skulle något hända honom ber han upphittaren att ta på sig dräkten..." Scott gör så och plötsligt far han världen runt o kastar julklappar i skorstenar. Sedan tar släden honom till Nordpolen där småväxta män påstår att det är han som är Tomten. Scott är övertygad om att han drömmer men så börjar magen växa, håret vitnar och en skäggväxt utan dess like börjar gro. Han får även en galen längtan efter godsaker.

I andra filmen har Scott varit Tomten i närapå ett decennium.... Plöstligt börjar han gå ner i vikt, kläderna hänger på honom. Sonen hamnar på Tomtens "Naughty List" och han måste bege sig hemåt för att försöka reda ut det och lämnar Nordpolen i händerna på en Tomtekopia. Dessutom kan karriären som Tomte snart ta slut om han inte hittar sig en Mrs Santa... OjOj.... Julen är i fara!

Santa Clause 3: Escape Clause

I den tredje filmen (ingen bild) går livet vid Nordpolen sin gilla gång, men den elake Jack Frost börjar ställa till med problem som hotar julfirandet... Ännu en kamp om julfriden :-)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

 

N som i Neo


Neo var ju med redan förra veckan men nu får han vara med här med sitt namn. Napoleon, äk Neo. Eller som Maken döpt honom; Neopokles Tudor, batterikatten.


Finns inte större livsnjutare än katter och Neo kan verkligen konsten att sträcka ut sig och ta plats i soffan...

Allt som är Nytt ska undersökas. Maken fick en ergonomisk stol av en arbetskamrat och det måste ju givetvis spanas in.

Knapsukatten. Här är han helt galen för Matte har sprayat klösbrädan med Kattmynta.





~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

ABC i ord og bilder Runde 3



Av Kvasthilda - 15 juli 2010 15:33


Fortfarande bilder från lördagen... (fredagskonsterterna väntar nånstans i kulisserna - om vi får ut dem nån gång).


Kirunas stoltheter, Willy Clay Band stod i år på Kebnescenen - och på en lördag! Andra år har de stått på lilla Cityscenen och spelat på torsdagar. Nu har de alltså vandrat upp i leden. Härligt. Tror inte nån i publiken gick missnöjd från deras spelning den här kvällen.

Willy Clay Band är: Tony Björkenvall, Fredrik Elenius, Örjan Mäki, Björn Pettersson, Reine Tuoremaa. För dagen förstärkta av Pajalabandet Raj Raj Bands Rolf Digerwall. Hemsidan finns här.



Mighty Good Time

o det tror jag både publik o bandet hade :-)


Tony & Björn


Fredrik Elenius & Björn Pettersson  |  Tony Björkenwall


Örjan & Reine



Björn Pettersson


Örjan & Reine


Örjan Mäki


Reine Touremaa


Inlånad från Raj Raj Band, Rolf Digerwall


Av Kvasthilda - 15 juli 2010 13:03


En av de första kommentarerna vi hörde från sångaren i Avatar, Johannes Eckerström var "Släng dig i väggen James Cameron. Det är vi som är Avatar"...

Avatar i det här fallet, är ett heavy metal-band från Göteborg. Tuff musik. Mycket headbanging. Jag fattar fortfarande inte tjusningen med det. Hur fan de klarar av det utan att få syrebrist. Allt det där håret?

Här finns deras hemsida.









Johannes Eckerström, sång  |  Henrik Sandelin, bas


Jonas Jarlsby, gitarr  |  Simon Andersson, gitarr


John Alfredsson, trummor


Pojken är söt som en docka.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards