Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under september 2009

Av Kvasthilda - 25 september 2009 10:09


Fredag morgon. En vacker sådan. Hoppas bara att den där vinden jag ser är snällare än häromdagen. Igår blåste det iskalla nordanvindar.


Ska ner till Gällivare idag. Första skiftet på hur många dagar?? Man kan inte göra så mycket när jobb är inplanerade för vi har som sagt tjänst motsvarande och behövs det förare till nåt tar de TjM i första hand (tror jag) o jouren i andra. Detta givetvis beroende på när på skiftet jobbet blir av. Det får (ska) ju inte påverka nästa skift. Elva timmars vila. Vi börjar ett par timmar efter vår ordinarie tid idag. Skulle ju egentligen till Björkis o vända. Vet inte om det tåget är inställt. Nu blir det alltså persontågspass till Gv för att ta ett tåg från Kos. Vi kommer hem ungefär samma tid som vi skulle enligt schema. Skönt.  


Lön idag. Det är också skönt! Vet inte var mina övertidsersättningar for. Vi kan ju välja att lägga in slantarna på en tidsbank om vi vill men jag tror jag kryssade P. Än är det behov av det extra vi kan få. Har inte lika stort behov av extra ledighet för tillfället. Dessutom är det strul med våra Norgetrakt. Elever har blivit utan traktamentena i flears herrans år. Av någon anledning kommer det inte per automatik till oss. Nån glitch i löneprogrammet. Ska visst få allt i oktober. Är det sagt.... Återstår att se!


Nåja, såna oerhört intressanta samtalsämnen för alla utom jag själv, lämnar vi därhän nu.


Av Kvasthilda - 24 september 2009 22:55


Wweeeeeeirrrddd....

Såg det här klippet på en blogg nånstans o skrattar halvt ihjäl mig över amerikaners sätt att uttala saker o ting. Vad är peeteea?? De var ju på plats och kunde väl få det uttalat av en lokal person...? Hur som haver, finns inte restaurangen kvar. Norrbottningar är inte Donken-folk. De vill ha sina MAX. Eller Sibylla.

Men resten är sant.



Det ska förstås vara PITE. Eller som det faktiskt står på vägskyltarna, Pi-te-å. Peeteea va??


Av Kvasthilda - 24 september 2009 19:18


Fick två roliga brev/paket idag. Ett var från min vän Tintin. Jag fastnade redan i kuvertet och frimärkena som satt på det. De är blå, trekantiga och föreställer Christer Fuglesang och Solpanelen på ISS. Inuti fanns lite överraskningar med kort på rymdfararna och -stationen. Tusen tack :-)


Det andra brevet/paketet var från adlibris och innehöll böckerna jag väntat på några dagar, Vampire Diaries. Nu ska här läsas. Kanske jag läser ut boken om Roe Teagarden som jag för närvarande läser, men den kanske hamnar i ryggsäcken som passlitteratur. Får se. Eller så varvar jag!


  


De här två böckerna innehåller alla fyra vampyrdagböckerna. Det var från början en trilogi och de skrevs av L.J Smith, ursprungligen på 90-talet, första boken 1991.

Böckerna heter:

The Awakening

The Struggle

The Fury

Fjärde boken tillkom senare efter förläggarens önskan.

The Reunion

Ska blir intressant att se hur långt från böckerna serien kommit. Det brukar ju bli en rejäl glitch... Jag vet exempelvis att Elena Gilbert är blond i böckerna men så brunett och olivhyad och brunögd man kan bli i teveserien.


Av Kvasthilda - 24 september 2009 17:21


Jisses.... Maken ringde igår kväll och berättade en knasig historia. Han kan vara rätt fräck i käften när han sätter den sidan till och hade så varit mot ryggskatorna, som han kallar tjejerna i Långträsk (får ju för ordningens skull säga att udden kallas för Ryggen och att ingen annan mening ligger bakom det....). De var till Haparanda o handlade på IKEA en dag i somras. Maken var chaffis till "tjejerna". Min man, som man brukar få DRA för att ens komma i närheten av IKEA i vanliga fall... Han låg dock mest o sov i bilen. Han ville inte åka över till Finland för det obligatoriska Alko-besöket så de fick klara sig med svenska Gröna Skylten-butiken.


Hur som helst. En av älglagets tjejer hade en kompis med sig från stora huvudstaden, där de bor båda två. Gubben var sitt vanliga burdusa o bullriga jag o svamlade om än det ena, än det andra o just inget är lämpligt i bloggskrift. Kan ju nämna att det var inblandat två älgtjurkalvar o deras kännetecken (eehh, kor kontra tjurar då) i en av alla tokhändelser.

Vid ett av tillfällena sa han att kompisen skulle följa med honom på hans pass i stället för att sitta med jaktlagskompisen och "surra bort älgarna"... Kompisen har jaktlicens, men bara för småvilt så hon fick bara sitta med o titta på under älgjakten.

När gubben sköt sin stora 22-taggare häromdagen kom så ett telefonsamtal från stockholmskompisen där hon gratulerade honom till sin jaktlycka. Att hon ens ville prata med honom efter den veckan är fantastiskt... Hahahahahaaaa! Tur att inte undertecknad var i närheten... *skakar på huvudet*

Nåja, han fick veta vem hon var nån gång under tiden mellan det jag var där och 22-taggaren. Han har lite skarpa åsikter om allt möjligt och de blå tillhör inte hans favoriter. Vem kompisen är? Mia Bohman.... Göstas dotter... Ja, herre gud. Hon är tydligen inte helt humorlös i alla fall ;-)  Man måste ha en rejäl stor portion självdistans o skinn på näsan för att umgås med Maken på hans bakgårdar.

Hon tog en jättefin bild på gubben under ett av passen hon höll honom sällskap och mer kommer om han mailar henne sin hemadress...


    

Av Kvasthilda - 24 september 2009 15:26


Såg några växter vid Narviks kyrka som jag var tvungen att fotografera. Hade då ingen aning om vad det var. Rosenkål var det som fastnade i huvudet, även om just det är nåt heeeelt annat. Skitläcker är den i grönt och lila.

Dessa fanns även till salu i Gällivare (eller till fri hemtagning för den fräcke, för de stod ute i hyllor även nattetid) och där fanns även en skylt som förtalte att det var prydnadskål. Se där.


  


O bara för att. Från mammas trädgård.

 

Rosa sommarmalva


Av Kvasthilda - 24 september 2009 10:56


Knapsukatten gillar att leta solkatter. Igår fick han totalfnatt när min klocka kastade solkatter i taket. Tänkte fotografera honom så Matte fick ta över solkattandet. Neo hoppade upp o satte sig på ryggstödet till Makens fåtölj och letade solkatter för glatta livet. Såg ut som om han tänkte ta ett språng upp i taket för att fånga den men han satt snällt kvar och tittade o tittade o tittade. "Han är inte så korkad" säger Matte... Nåja, Lite säger jag då.


  


 

Inte där o inte där. O inte där... Var tog den vägen?

Äh, jag tror ni DRIVER med mig!!


  


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Jag gillar inte att fota katten med blixt. Ögonen blir jättekonstiga. Hans svarta färg försvinner och han blir mer brun. För att inte tala om den hiskeliga monsterskuggan han kastar på väggen, när man fotar på tvären. Vi hade inte så gott om tid att rigga nåt annat o fota utan blixt så det fick bli på det viset...


Av Kvasthilda - 23 september 2009 21:16


Jag hade svårt att välja vilka bilder att visa upp i veckans Fototriss-utmaning och hade några till på lut. Fotade dessutom lite grann igår morse innan vi for till Gällivare. Här är några av alla de foton jag hade att välja mellan. Kan ju visa upp dem i min blogg, utan anknytning till min triss :-)

Några är ju repriser av sån't ni redan sett, men en del är nytt.


      


         


      


  


  



Av Kvasthilda - 23 september 2009 18:53


Nu snackar vi inte karate utan helt vanligt garderobsfyllnad. Jag hittade ett skitsnyggt bälte på Lindex igår. Om min näsa funkar är det gjort i läder och kostade bara en hundring. Eller IC kronor om man ska vara petig. Jag har ofta svårt att hitta nåt jag gillar i skärpavdelningen och har inte köpt ett skärp på eviga tider.

Det är svart med guldtryck i stämplarna och guld i spännet.


Blev superglad :-)


  

Just my style!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards