Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2010

Av Kvasthilda - 23 januari 2010 09:44


Tandvärken på utgång.... Emellanåt.

På radion har en annan hantVÄRKare arbetat en dryg timme. Martin Timmer... ehh Timell har gästat Ring så spelar vi. "Jävlar i min bidé, det här var det roligaste jag gjort."

Har hört till och från under morgonen på min resa mot sta'n och morgonsolen.


Av Kvasthilda - 23 januari 2010 09:00


Tema nr 160 Lila

24/365


En bukett lila och vita tulpaner. De andas vår. Vi har dock långt till våren än! Just nu känns den väldigt långt borta när jag i skrivande stund lyssnar på stormvindar utanför fönstret. När detta publiceras har vinden antagligen mojnat ordentligt :-) Eller kanske tagit sig på nytt igen?

 

Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 19:24


... innebär denna vecka inget fredagsmys för kvastis. Nä, hon måste nog kvasta iväg till sängen o sova nån timme. Kanske. Har nattjobb och en känsla av att denna natt inte blir nådig för vare sig humör eller kropp o själ. Snor o snörvel. Nyser. Huvudet börjar klaga. Men tandtrollen har börjat flytta ut. Än är det nån envis liten jäkel som håller sig fast, men snart är de utmotade. Bye Bye, Good riddens.

Får se hur jag pallar med krysset i morgon. Eller när. Kanske jag orkar ta det när jag kommer hem, eller så blir det senare under dagen. Bara internetsändningen fungerar. För ett par veckor sen var det tji med det. Tog eviga tider innan de uppdaterade så man kunde lyssna igen.

Äh, Natti Natt. En stund. Inställning 00.51


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 15:11


I veckans fredagstema längtar vi till sommaren. Min absoluta favoritperiod på året, är när björklöven slår ut och blommorna börjar synas med all sin prakt, precis innan myggen kommer. Blommor och blader slår ut praktiskt taget över natten tack vare våra ljusa försommarnätter. Det här är fotat i midsommartid strax efter nio på kvällen. Hos oss betyder midsommar definitivt inte mitt-i-sommaren. Mer början på densamma. Men det är dock mitt i midnattssolens cykel.


 


Tema Fredag


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 14:20


Svamlade runt länge, länge innan jag bestämde mig för vad att fotografera. Nåt med rött o rosa - och blått... Barbie borde ju vara ett självklart val. O ja, hon får vara med på ett hörn. Däremot valde jag burken som faktiskt står framför näsan i köket... Eller bakom ryggen, beroende på vem man pratar med :-) Maken har den bakom ryggen.



 


O Barbie då. Hennes kartong är ju i den färg som Mattel lagt copyright på! Barbie Pink. Hennes ögonskugga är blå o läpparna knallröda.


FredagsFärger


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 10:34


Kikade lite bland sifforna o konstaterade att bloggen räknar lite underligt. Egentligen inte, men ändå. Den tar med inlägg som inte är publicerade än. Eller snarare, de ÄR publicerade, vilket väl är anledningen till räkningen, men de ligger flera datum fram i tiden och syns således inte förrän vid begärt klockslag. Jag har förberett mina 365 Foton och har hela januari klart. KAN ju lägga in flera inlägg samma dag, men jag har valt ett-om-dagen.

Voffö gö di på detta viset?


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 10:27


Det börjar finnas ett ljus i horizonten. Inte bara solen som återvänt. Ett litet hopp om livet har nästlat sig fast. Penicillinet kanske börjar verka nu. Värkstaden får flytta nån annan stans och med den de hamrande småjävlarna. Ungefär som vår stad. Flyttas. Nånstans. Nån gång. Än verkar de inte ha bestämt sig i Stadshuset.


O vi ska flytta. Orderrummet. Det ska ut på LKABs område.... Tjenahyena. Kan ju ändå inte bli ens nästan aktuellt innan vi kör BARA på Norge.... Dvs får lok o tåg klargjorda från scratch o kliver på ett färdigbromsat tåg. Vi får för mycket tid annars.... Trist. Man tappar så mycket då! Eller vad säger du Grannen? Är det inte kul att klargöra en gammal Dm3? O vi kommer inte in o stör er längre för saknade prespanskivor eller skruvmejslar... Eller nån trasig strålkastare, som hände mig igår. Triangeln försvann. O där försvann ljuset igen då....


Av Kvasthilda - 22 januari 2010 09:00



Tema nr 175 Maskinellt

23/365


Fler foton från mitt jobb - till grannens stora förtjusning ;) Hade ett långt stopp vid ett möte i Abisko för nån vecka sen, så det blev en del temafoton!


Maskiner är ju nåt jag jobbar med, så valet för detta foto föll sig också rätt naturligt. Bilden visar ett maskinrum i en Dm3. Skitigt så det räcker o blir över. Olja o fett. Tillsammans blir det en svart sörja som äter upp skorna om man inte använder skyddsskor. Lokinsarna har mer än en gång sprungit med vanliga gympadojjor i maskinrummen o det har inte dröjt länge innan geggan har ätit sig in i sulorna. Jag har en känsla av att maskinrummen aldrig blir riktigt rengjorda - annat än möjligtvis under en storöversyn, eller vid motorbyte så det är många års skit samlat under grejerna här. De flesta av loken är från 60-talet så ni kan ju ana hur det ser ut. O luktar! O varmt som attan blir det. O känn på den här: Traktionsmotorventilatormotor.... De finns innanför de stora kåporna här.... Oxå snabbt kallade ventilatorer. De ger kylning åt (traktions-)motorerna så de inte brinner upp. Typ. Buller o bång!


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards