Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2010

Av Kvasthilda - 22 januari 2010 00:15


ABC harrrr denna vecka rrrrullat på till Rrrr. En kort funderrring gav mig... RRRRussin.

Russin i flerrrra färrrrger. Det är röda russin, gula russin, gröna russin och "vanliga" bruna russin. De gröna är lite beska/sura. De gula sultanrussinen supergoda. De röda är mumsiga. De bruna.. är bruna :-) Eller blå om man ska vara petig. De görs ju av blå druvor!

Undre (blixt-) bilden visar kanske färgerna lite bättre än den övre som är fotad i befintligt ljus.



 


Det roliga med R.... Min Störstebror är gift med en tjej från Skåne och där pratar de med tungrots-r så när deras äldsta dotter började prata la hon i riktigt rrrrullande tungspets-rrrrr i en massa ord som inte ens har r. Och la till r i ord som hade, men alltså fick ett extrra. Trrrrapp-rrrr-a var ett av dem minns jag :-) Trappa alltså.


ABC i ord og bild

Av Kvasthilda - 21 januari 2010 19:56


Apropå veckans Torsdagsfoto och ett par frågor jag fått.


Flanören:

Ja, vi har dödmansgrepp eller förarövervakning som den kallas. Vi får inte köra tåget alls, om den inte fungerar. I Norge är det inskrivet i säkerhetsföreskrifterna att man ska ha kvittensen igång till och med. I Sverige gäller det bara nattetid. Det betyder att man under vissa intervaller ska kvittera säkerhetsgreppet. Gör man inte det, stannar förarövervakningen tåget automatiskt.


Hasse A:

ja, vi kör bara till Björkliden med malmtågen. Nästa vinter ska de gå oavbrutet till Narvik men det är inte klart med Norgeutbildningarna än. Vi har haft elevkörningar med godståg till Norge, då de flesta av våra handledare är ARE-förare och har godstågen i sitt schema. Handledarna tar över spakarna vid Vassijaure/Riksgränsen och kör ner till Narvik.


Av Kvasthilda - 21 januari 2010 12:24


Hahahhhaaa! Veckan som gått? Jaaadu. Den har gått i ondskans tecken. Fullständigt. Ondska såtillvida att ett elakt och illvilligt tandtroll bestämde sig för att ge mig tandvärk. Men jag hoppas råda bot på det nu!

Det är drygt en vecka sen de satte igång att banka o leka Värkstad i min mun o gav sig på en av visdomständerna... Igår var jag så till tandläkaren för att mota bort dem o fick penicillin. Än klamrar de sig fast och hamrar vidare men det kanske finns en ljusning i andra änden av värktunneln? Roligare veckor har jag haft!


 

Universalmedel. Fås mot ALLT!


Atchjoo!! Har en förkylning i kroppen till råga på allt....


Se här hur andras tredje vecka detta nya decennium varit:

Torsdagsreflektionen 



Av Kvasthilda - 21 januari 2010 09:11


Njaeeeee... Det tåget hoppar jag inte på. Inte nu. O inte sen. Fejjan är fejjan o bloggen är bloggen o aldrig connecta de två.


Av Kvasthilda - 21 januari 2010 09:03


Voj Voj. Rena sjukstugan här! Min tand gör ont, ont ont. Ont, det gör ont, det gör ont. En liten stund på natten men inget på dan. Eeehh. Det gör det visst det.

E-pigan ligger däckad i feber o förkylning och har visst uppsökt tossin i morse nån gång för att tömma maginnehållet snabbaste vägen. Hon åt knappt nåt igår så det var mest nån grön sörja sa hon. Usch.

Om jag blir magsjuk... Usch! Inte kul på ett lok där man inte tar sig nånstans. Man måste hänga ut huvet genom dörren eller sidofönstret o hur kul är DET att ta reda på sen???? Ungefär som att bli akut pinknödig. Inga större problem för killarna, men vi tjejer?? Man sitter där o kniper tills man kommer nånstans dit man kan stanna. Inte alltid en dans på rosor, det är då säkert!

Hon ska till el doctore på eftermiddagen. Vet inte hur det blir med eventuell halsflusspenicillin om hon nu har magsjuka också? Usch, nu hulkar hon igen. Stackars liten. Min lilla artonåring. Febern gör vem som helst ynklig.

Svininfluensan  sa du? Kanske. Kanske inte. En av hennes kompisar ligger hemma med nån form av förkylning o hon har fått penicillin. Svunflan hjälper ju ingen medicin mot.

Jaja, tiden utvisar. Bara jag klarar mig från magsjukan!

*Håller alla tummar jag har*.


Av Kvasthilda - 21 januari 2010 09:00


Tema nr 3 Allmänna kommunikationsmedel

22/365


Många är det som Tar tåget, om det då är till-o-från jobbet, till fjällen, till farmor eller för att tågluffa nånstans runt i världen. Om de mot förmodan fått tag i biljett. Annars går de ju alltid att köpa direkt av konduktören / slash / cafépersonalen på tåget. Här är det numer samma person, så den som blir kaffesugen får minsann vänta tills biljetterna är kontrollerade innan kaffetarmen får sitt.

Jag träffade en dam på tåget en gång som reste ensam. Hon var på väg till Abisko eller Björkliden för vilken gång i ordningen? Tionde tror jag. Skulle dit och vandra än en gång. Hon hade alltid rest ensam runt världen. Bland annat hade hon varit i Kina och i Indien. Att åka tåg i Indien är ett äventyr i sig självt.... Hon hade båtluffat i Karibien. Varje gång hon skulle ut och resa försökte hon få med sig en väninna eller annan, men det slutade alltid med att hon reste ensam. Nu var hon dryga sjuttio år och fortfarande vid god vigör och full av reslust, trots borttappade bagage o missade anslutningar. Härlig kvinna!


Jag fotade ett möte med persontåg i Björkliden en gång och det satt en kille i kupén mitt emot med kameran i högsta hugg. De var på väg norrut, mot Narvik. Killen fotade Lapporten medan hans flickvän tittade ut och fick syn på mig där jag stod i dörröppningen med min kamera. Hon flinade och sa nåt o killen tittade upp. Jag fick precis grönt o vinkade åt dem innan jag la på några steg och lämnade björkis.


Här susar tåg 95 förbi mig vid ett stopp med möte/förbigång längs Malmbanan.


 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 20 januari 2010 23:15


I veckans Torsdagsfoto tittar vi ner på något. Vad tittar jag ner på då? Tja, därifrån jag sitter här och nu, tittar jag ner på järnvägen, men det är så mycket träd i vägen så det hade inte blivit bra bilder. Tog till arkiven, för ett par foton från Ofotbanen. Här tittar men verkligen ner. Om man sitter på rätt sida av tåget. De här bilderna är ju tagna från förarhytten och därifrån har man en vidunderlig utsikt över fjordarna, Rombaksfjorden (den inre fjorden på övre bilden) och Ofotfjorden (den yttre fjorden som syns utanför bron på andra bilden). Det stupar rakt ner mot Rombaksfjorden på sina håll efter järnvägen... Önskar att jag nån gång kunde få åka hit och kliva ur tåget för att fotografera. Just här är det nog inte tillrådligt att gå efter spåret, då det är väldigt trångt men på vissa av stasjonerna finns det fina fotomöjligheter.

Kolla staketet! Skulle du förlita dig på det?



 


Torsdagsfoto


Av Kvasthilda - 20 januari 2010 14:18


Så blev det. Min onda tand har fått meddusiin. Fick Kåvepenin utskrivet av farbror tandläkare. Sen fick jag välja om jag vill ta bort den rackarns visdomstanden eller inte. Vis som JAG är valde jag penicillinet för nu, med en tidsbeställning om att ta bort eländet senare i februari. Blev ett superbilligt besök. Har knappt varit hos tandis på x antal herrans år och fick trehundra pix i rabatt så jag betalade bara sextiosex kronor! Utdragning av visdomstand kostar nånstans mellan 720 o 1400...

Fy fan vad kaffet är DÅÅÅLIGT! *rys*

Neo ligger på soffryggen o spanar lite. Har konstaterat att vår svarta kisse inte alls är svart. Storpigan hade foton på kompisens katter tillsammans med Neoplokles och kompisens ena katt är en helt vanlig bonnkatt och svart som natten- Där han inte är vit. Vilket är en nassemustasch på överläppen (Hitler in disguise) och fyra vita fossingar. Just ja. en fläck på bröstet också som sig bör på dessa kissar. Hans bror är tigermönstrad. Neo har bruna strån under det svarta. Eller snarare de ser svarta ut på ytan, men är egentligen bruna. Mörkt, mörkt bruna. Det är därför han aldrig blir riktigt svart när man fotar honom. Sen är han ljus i skinnet under pälsen också.

*rys* En klunk snuskkaffe igen.

Aj, Tanden gör ont. Har tagit två Kåvepenin (doctor's orders) och ett par Alvedon för att försöka lindra eländesvärken men än har det inte släppt. Tar ju cirkus en halvtimme innan det börjar släppa.

Varför kaffet är så jävla äckligt? Jo, perklarn har stått oanvänd ett par dagar. Jag har druckit det kaffe jag behövt under utbildningen, på jobbbet. Ungefär lika äckligt automatkaffe, men en kanna som står oanvänd ett par dagar drar på sig en surunken smak som sätter sig i kaffet. Nu är Maken hemma efter sin skotertur på fjället ett par dagar och då ska det kokas kaffe.

De har klarat sig från busiga vindar sa han. Hur fan har de lyckats med det? Verkar som om det blåst i hela norrland, utom just där de varit. Bra iofs. Har sluppit frysa då!


Jag vill ha en SEMLA!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards