Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under januari 2010

Av Kvasthilda - 25 januari 2010 22:47


För veckans röda tisdag har jag valt några bilder från Falucruisingen 2008. SysterYster och Sambon hade kvar sin Ford-cab och vi tog med oss svägerskan och for en sväng på stan.


My sister and her fiance owned a red Ford Galaxie convertible for a few years. They sold it and bought another old American car last year. One evening every summer there is a big car cruising event in Dalarna and this was the night of the 2008 summer cruising. Warm and cozy, a perfect night for a trip in the "cab"! Our sister-in-law asked to join us and we brought her and the kids (my kids' plus their cousins) for a tour around the town. Of course there were lots and lots of cars in different colors, but I picked some of the red ones I caught on camera, for Ruby Tuesday.


SysterYster tankar / Filling gas


E-Pigan o Sonen, SysterYsters rygg / Two of my kids and my sister


Some interior details :-) My sis and her fiance loves Betty Boop


Fylld bil... Svägerskan o småkusinerna. / My sister, our sis-in-law and her kids.


 

Cruising!


     

On the shot of the Corvette you might see a red ring to the far right. That's my brother - and father of the two kids.



It grew slightly darker. Sky still looks bright, but that is not really true!




More Ruby Tuesday photos @ Work of the Poet


Av Kvasthilda - 25 januari 2010 11:57


Eller va? Slapp gå ut och jobba inatt. Har sovit som en baby hela efternatten och en stor del av morgonen. Ska ut på stan idag och det känns inte så lockande när jag ser ut genom fönstret. Ser kallllllttttttt ut. Frostvita träd. Hela världen ser vit ut just nu. Kanske tar kameran med mig. Eller E-pigans. Lite smidigare... Så bökigt med den där stora systemkameran! Behöver en egen liten titt-o-klick. Fast jag tror en ny systemkamera står över den på önskelistan. Jaja.. ett fall för Frost, eeehh, framtiden.


Av Kvasthilda - 25 januari 2010 09:00


Tema nr 186 Mynt

26/365


Idag är det lönedag för många. Kan vara efterlängtad för minst lika många :-) Dagens temabild är just pengar. Fast de här kanske inte är så mycket att ha. 'Ungarna' har en liten spargris fylld med slantar. Det är mynt från många europeiska länder och en hel del av valutorna har utgått till förmån för Euron. Det är tyska mark, finska mark, danska kronor o norska kronor. Österriskiska schilling, grekiska - ja nånting, polska mynt, tjeckiska mynt, amerikanska dollar, dimes o cent, mynt från Saudi-Arabien och Sverige. Lite ditten o datten, men som sagt... de flesta helt oanvändbara!

Redigerat senare under dagen: Var på banken idag och de hade en hink där för att samla in femtioöringar, så nu är de också på väg ut ur börsarna och rullorna.


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson


Av Kvasthilda - 25 januari 2010 00:55


Petunia och tjejerna på Mandagstema börjar vara leds på vinter och kyla. Nu längtar vi efter sommar och sol. Kanske :-) Eller så längtar vi efter nåt helt annat! Jag längtar i alla fall efter att få fara till stugan i Härjedalen och sitta på balkongen och lyssna till ösregn, eller bara njuta av sol och värme. Till en viss mån. Är ingen större vän av värme, men föredrar en sommardag före vilken vinterdag som helst!

Här syns en del av sommarvädret. Åska i luften!

Fina fiskevatten. Mysiga omgivningar. Dock är det inte lika mycket skog kvar på andra sidan sjön som på de här bilderna. Det är skövlat en del och man har mer närkontakt med riksvägen som går där. Lite mer störningar från trafiken!

Båthuset och bastun är byggda av ett par gamla lador.




Mandagstema hos Petunia



Av Kvasthilda - 25 januari 2010 00:45


...kanske man skulle göra natter nu. Har ju fem timmar kvar av min jour och det kan behövas några minuters sömn ifall turfödelningen ringer. Med lite otur ringer de inom en halvtimme, annars blir det inte förrän runt halvtre "nästa" gång.


Sov Gott!


Av Kvasthilda - 25 januari 2010 00:34


Blå-Gul Måndag denna vecka visar några för Kiruna tyyyypiska hus. Berlinmuren, Mullbänken, Snusdosan (och taket på Spottkoppen). Kvarteret Ortdrivaren med sina karakteristiska hus och typiskt kirunesiska smeknamn. Jag kommer att skriva lite mer om de här i 365 Foton så småningom, så jag tänker inte ge er så mycket mer än bilderna just nu!


My photos for the Mellow Yellow Monday and Blue Monday memes shows some of the most characteristic buildings in Kiruna. These add to the silhouette of the town. Since these are mostly yellow they are of course mostly meant for the MYM-meme but for Blue Monday you can see some blue street signs and the two brightly turqouise doors and of course the blue skies :-)



Mellow Yellow Monday

Blue Monday


    


Av Kvasthilda - 25 januari 2010 00:16


Jag följde inte med på förra veckans och med det den första husutmaningen om barndomshemmet, mycket för att det ligger 120 mil bort, men även för att det var ett hyreshus. Inte så upphetsande. Veckans tema, det andra i ordningen, är lite roligare. Ett av husen här hade nog kunnat platsa redan förra veckan då det är från min fars barndomshem i Härjedalen och en plats vi älskar allihop.

Min farmor och hennes syster hade en varsin gård på udden där i Härjedalen och de byggde husen själva. Tja, inte systrarna ensamma då antar jag. Farfar och farmors svåger var nog inblandade på ett eller annat vis och eventuellt några snickare. Vet faktiskt inte! Ladan som är på bild här är vädernött och solbränd men fantastiskt vacker i sin solbrändhet. På baksidan har den sin faluröda originalfärg, även om den blivit blekt.

Knuten på bilden här, sitter som du ser inte i hörnet av ladan. Timret som sticker ut är en mellanvägg. Den sitter mellan "lagårdsporten" och själva la'går'n. Innanför fönstret som syns var alltså en ladugård där korna fanns, och även en liten svinstia. I andra änden av ladan finns stallet och en snickarbod och mellan alltihop "ladan" där de antagligen förvarade hö, men kanske bara redskap. Har varit förvaringsplats åt diverse hinkar och utemöbler så länge jag kan minnas och när min far fyllde femtio la de ett spånskivegolv över timmergolvet som finns där, för att använda det som dansgolv :-) Lite svårt att dansa på ett golv där tiljorna har såna springor att man får ner en sko emellan. Nästan!

Den skurna timringen är på andra sidan porten och således väggen in mot ladan och således väggen in mot snickarboden/stallet. Ett par bilder till från gården finns här.






Andra huset har jag ingen större relation till. Maken har bott här en och annan höst under älgjakt, när han inte haft en husvagn uppställd utanför någon av stugorna i Långträsk.

Den här stugan med vidhängande hundgårdar (som även de har timrade små stugor till voffsingarna) tillhör jaktledaren och den är verkligen i råtimmer rakt igenom med sågade/yxhuggna knutar. Tog med en bild inifrån för att visa insidan av timringen och knutarna också.






Tredje uppsättningen foton är så Makens jaktstuga. "Fusktimrad". Inte byggd av stora fina timmerstockar, utan av smalare och hyvlat bräd'timmer'. Fortfarande knutat, men inte så avancerat då det är maskinskurna knutar.




Veckans Hus hos Hedwig


Av Kvasthilda - 24 januari 2010 21:47


Eller ja, Knock-on-wood. Ta-i-trä heter det här. Faktiskt. Sitter hemma o sneglar på Johan Falk medan jag väntar på det oifrånkomliga joursamtalet. Eller? Blir mest förbannad. På filmen alltså. Undrar hur jag skulle reagera på Snabba Cash? Håller tummarna för att Frank klarar sig. Hela tiden. Jobbigare med svenska thrillers än amerikanska. Sen spelar det ingen roll att Frank är en av huvudpersonerna och antagligen klarar sig rätt långt i serien.


Datorskärmen blippar till hela tiden och skräms. Mobilen ligger bredvid och den ger ifrån sig störningar till skärmen när nåt är på gång, ett samtal eller meddelande. Inget än. Bara skrämselskott!


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards