Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 27 november 2012

fullbokat

Av Kvasthilda - 27 november 2012 17:39


Tisdag morgon inleddes med trenne hysteriska snoozningar. Vägrade vakna. Eller tja. Den började lååångt före det, då YraTyra hade bestämt sig att ta sig in i sovrummet nån gång under den arla morgontimmen, efter att tjejjorna gått o lagt sig. Hon hoppade. O hoppade. O hoppade. Jag stängde dörren. O stängde dörren. O stängde dörren. Hon hoppade. O hoppade. O hoppade. O jag höll emot handtaget o hon hoppade. Höll emot o hon hoppade. Till slut blev jag så less så jag klev upp helt (kan halvsitta i sängen o hålla i handtaget för vårt sovrum är så litet) plockade upp kattskrället o gick in i köket o drack lite vatten. Gick o la mig o tog med mig lillsessan. Hon rullade ihop sig i Makens sänghalva o sov resten av morgonen utan att avyttra ett ljud. 

Vi har ju lite problem med allergier i det här huset. Linblomman kan inte alls vistas hos oss. Nja. Några minuter. Det är som Svägerskan. Makens syster. Har haft oerhörda pälsdjursallergier men varit tvungen att passa sonens katter emellanåt. När de hade tre katter i en liten etta kunde hon bara vistas minuter i huset. När hans andra flickvän o sedermera hustru (sedan femton år eller så idag) skaffade hus o katter gick det bättre o hon kunde stanna i timmar. Dock vet ju katterna instinktvis vilka personer de absolut måste terrorisera o de satte sig först o främst i min mycket kattogillande svärmors knä, o sedan valde de svägerskans. Tillbaks till min familj. Lillkullen är allergisk. När han varit härifrån några dagar (vilket kommer att bli till nästa helg då E-pigan o jag drar till Dalom på fredag) känner han av katterna. När han bott in sig en stund klarar han av att Tyra ligger på hans kudde. Nästan. 

Maken är allergisk. Mest mot vissa hundar. O i hans fall är det kontaktallergi med kliande ögon. Mitt mågämne o svärdotter har mer åt astmaallergihållet, vilket gör det betydligt mycket besvärligare. Svägerskan lider av samma sak. Astmaallergi. Svågrarna har nånting mittemellan. Maken är lindrigast av alla. 

TUR att ungarna klarat sig från dessa hiskeliga alleriger! Givetvis valde de då istället respektive med hyper-allergier.... 

Nåja. Dagen som gick då. 

Klev upp o kokade kaffe. Väckte Kråkan så småningom. Behövde viktig skjuts idag! Har nämlich varit på körskolan. Vojne Vojne. Inte ett ljud om instrument o annat utan bara ett evinnerligt snurrande runt garagen vid körskolan. Mycket start i backe. Gick sådär kan jag ju erkänna. Dragläge My @$$. Ge mig en Dm3 så hittar jag dragläget på tre sekunder. En bil i backe? Not so much. Det gäller ju att komma ihåg det där med tryck ner = broms, lätta = ryckstart o motorbroms. Eller nä. Det är ju inte meningen. O så lagom kul när två ungtuppar skottar snö kring garagen o kastar nyfikna ögongluttar mot vårt håll.... Mowahahahhaa. Äh. Det bjuder jag på! Nån ska ju ro fan i hamn. O ett körkort ska jag ha. Idag har jag varit väldigt imponerad av äldsta dotra o hennes körteknik. Kanske inte klockrenast i världshistorien men hon tar oss dit vi ska o på ett relativt säkert sätt. 

Mitt andra stopp idag var hos Maria.

~ Ja du, sa hon. Det här är väl sista gången du klipper dig hos mig.

~ VANUUUUDÅ??????

~ Jag ska lägga ner.

~ Men waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhh? NÄ?!??? 

Hon vill sluta efter sina 32 år med sax i hand o ska i stället valla gamlingar. Hon vill ju det. Kul för henne! 

~ Äh, du får väl ringa mig hemma. Jag har skickat mina saxar på slipning så nu har jag dem livet ut. 

*puh* Fast livet faller ju inte med att hon lägger ner. Hennes gamla kunder gråter blod efter att ha gått hos henne i TRETTIOTVÅ år. Det förstår jag. Goa Maria. 

Nyfrissad for vi på coopera o handlade mat. Skulle köpa skinka o notan hamnade på 1500 eller så. Dyr jävla skinka. For sen på ICA för att köpa bröd o DET kvittot visade femhundra pix innan vi kom ut. Gick på Clas-i-sjön för att köpa batterier o blev sådär en fyrahundra spänn fattigare. Jävligt dyra batterier. Att sen skuffen var full av kassar med ditten o datten är ju en annan sak. Men inte en grisfot att uppbringa. Attans. 

O vi har inte ens BÖRJAT julhandla än. *suck* 

Skinkan är Check o laxen är Check. Tur det. Köpte färdigkokt skinka. I år igen? Tror det blev en sån i fjol också. Jobbar ju in i det sista o hinner fan inte koka nån. Får se om jag hinner baka nåt alls i år. JÄÄÄÄKLAR! Glömde ju köpa saffran. IGEN!!! Har köpt kvargen i alla fall. Till solrosorna. 

O COOPjävlarna har börjat med egen mjölk. Bra som fan för mina hemdomäner i Dalarna men mindre bra för vår närproducerade mjölkproduktion. Grådö mejeri i Dalarna levererar nu mjölk till COOP för två spänn under Norrmejeriers pris. Vad händer då med NM?? Bara för att stödja dem gick jag emot mina principer att köpa Bregott Mellan o köpte Norrmejeriers normalsaltade Norrgott i stället. Motsvarar Bregott Normalsaltat. Dvs lite hårdare än mellanbregotten. Men trots allt närproducerat. Nån jävla måtta får det vara! 

Att det sen blir ett uppsving för Grådö mejeri som tappade hela Dalamejerier för att ingå i jättekoncernen ARLA spelar inte så stor roll för mina "grannar". Fast lite dalapatriot är jag o glad för deras skull. Men fortsätter nog köpa Norrmejeriers mjölk. Så länge jag är hemma i stan i alla fall. Nästa vecka kan det bli nåt annat men Norrmejeriers varor säljs ju inte i Dalarna! 

Efter storshoppingen for vi på systemet för att köpa en Blossa 12. Eller två. Nöjde mig med en. Hoppas Maken köper hem ett par som han lovat! Systemnotan stannade på sådär en överdryga trehundra pix oxå. Jävligt dyr glögg. Som kostar 94 spänn. Faktiskt. Men jag köpte några juliga Ale också. 

O Blossa12 är GOD. Skitgod. Jävligt god. Mumsfillibabba. Som sagt. Ingefära (stark krydda det där. Faktiskt!) o den där japanska citrusen vad sjutton den nu hette.... Y nåt. 

O apropå japaner. Sundsvall har ju fostrat ett o annat stjärnskott genom åren. Har ni sett den nye? Nya? Lille UUUUURSÖTE/A YOHIO (stavas med STORA bokstäver - eller VERSALER då)? Han är ju go som en smäll-karamell i sitt platinablonda ûberlånga o lockiga hår med Shirley Templelockar i Mangastil o ursöta dock-klänningar. Hur söt kan man bli?? Jag vill adoptera honom! Han ska vara med i Mello 2013. Japanpop. Ska bli så spännande! Gruvisarna i Kiruna lär nog få en o annan hickattack men jag tycker han är skitcooooool! O sjunger på japanska, antagligen klockren. 

Se en av hans videos här: SKY☆LiMiT  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards