Direktlänk till inlägg 5 december 2016
Kubb. Mandelkubb. Smaka på ordet. Jag hamnar snabbt i farmors kök i SIksjön när jag hör det. Mandelkubb. Eller i stugan med köpesbröd. Gubben älskar kubb. Jag har bakat kubb några gånger genom åren. Med farmors recept. Så även i år. Var så sugen på kubb. Mmmmmmmm. Pärlsocker som far överallt när man tar en tugga. Kakan som smular sig. Mmmm. Nä, mindre roligt, men inte mindre gott. O vad händer? De kamouflerar sig till bittermandelflarn med socker på. Jag blir vansinnig på gamla recept som säger, lagom mängd mjöl. Eller bara mjöl. Farmor mätte aldrig mjölet. Säkert knappt det andra heller. Men mjölet. Det förbannade mjölet. Vill minnas nu, med facit i hand att förra gången jag gjorde det här, fick jag samma resultat. Vad är felet? Antagligen smöret. Det SKA INTE smältas utan bara vara rumstempererat och sådär lagomt mjukt. O sen mängden mjöl. Lagom. Har skrivit 0,8-1 l i mitt recept. Jag har bakat kubben med väl godkänt resultat. Det vet jag. R U M S T E M P E R E R A T.
Bara lite snabbt. MelloX-inlägg kommer. Är väldigt upptagen. Har inte ens hunnit lösa det själv än. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|