Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under augusti 2017

Av Kvasthilda - 12 augusti 2017 23:18

Har just avslutat friidrottsVMs näst sista dag. Snöpligt är ordet. En ryska utan land vann höjdhoppet (tävlar för ANA, Authorized Neutral Athletes) o Usain Bolt sträckte benet eller skadade sig på nåt sätt som gjorde att han tolv steg in i loppet (plus några växlingssteg innan det) började hoppa på ett ben, gjorde en kullerbytta, innan han landade o rullade runt på rygg. Aj Aj Aj. Så ville man inte att hans karriär skulle sluta. Men britterna klöste sig förbi USA o knep guldet när Bolt gjorde sig illa. Man får vara glad för det lilla. 

Av Kvasthilda - 12 augusti 2017 11:20

Lördag igen. Veckorna o semestern rusar förbi. Måg o barnbarn har åkt hem, dotra o jag är kvar några dagar till. Jag har ju trots allt två veckor kvar på min semester. 

Dagens kryss då? Vi började med BAO o Benny själv på dragspel - och uppenbarligen Björn Skifs på trumpet. Fast jag vill minnas att jag hört det nån gång tidigare. Melodin var i alla fall Födelsedagsvals till Mona

Lill-Babs tog sig an Lars Forssell och hans Anna Stark


Frälsningsarméns blåsorkester i London spelade The Beatles Let it Be


Jerry Lee Lewis sjöng om giftig kärlek, Poison Love

For your poison love has stained the life blood
In my heart and soul dear
And I know my life will never be the same
For my pleading has all been in vain
For you and you alone dear
And you know that you are guilty of the same


Ja. Det var så roligt jag måste skratta.... Nä. Men Rolf Lassgård sjöng i alla fall det. 


Nästa melodi skrevs o spelades in av Mats Pålsson och Håkan Hellström har gjort en framgångsrik version. Dana Dragomir spelade på sin panflöjt idag och melodin var Pålssons Visa vid vindens ängar. Vi plockar några ord ur första textraden: 

Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin.
Och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin.
Jag ville sjunga om Katarina,
till träklangsflöjter och alcymbal
men vindens toner blir sommarns sånger,
jag bara lyssnar i björklövssal.


Sen tar vi oss från Dover till Calaïs tillsammans med Style. 1986 tävlade de i Melodifestivalen. Tiden går! 


Jag har en liten melodi
som jag är så förtjust uti
och jag kan inte låta bli
att sjunga den för dej.
Nån schlager inte alls den är
nej, den låter bara just så här.
Man sjunger den när man är kär
och jag är kär i dej.

En av Kaj Gullmars favoritmelodier sägs det. Ebbe Jularbo spelade dragspel idag och vi fick ju inte höra texten. 

 

Lite Miss Li på det. My Heart Goes Boom Boom Boom

Cos when I´m with you baby (oh I am)
I am feeling less confused
And my heart goes boom boom boom

Tja, det var inte så lite det. 


Sen en sedvanlig Eldemandubbel med noll o inget gemensamt. Tror aldrig det nämndes vilka som spelade. Men visst var det Sunny Girl, den första? Hep Stars gamla dänga. Den andra melodin var i alla fall Dolly Partons underbara I Will Always Love You. Hörde den häromdagen med en kille i nåt talangprogram. Ståpälsvarning! 


Jerome Kern stod bakom nästa melodi, men vi hörde den på svenska med Gunilla Öberg. Var det den texten Beppe Wolgers hade skrivit? Var lite mycket surr omkring mig :) Hur som haver är det Kerns original vi söker, ur filmen Swing Time med Fred Astaire och Ginger Rogers, The Way You Look Tonight


Vi slutar storslaget med arian ur Turandot. Nessum Dorma. Den är så underbar. Oslos radioorkester spelade. Kringkastingorkestern. 


O där kom solen fram. Härligt! Ha en skön lördag! 



Av Kvasthilda - 12 augusti 2017 09:00


Tema nr 129 Hemlagat

224/365


Kanske funktionellt, men definitivt inte snyggt. Det som inte går att laga med silvertejp är trasigt. Fast det här är vanlig reklamtejp för fraktboxar. *tror jag* 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 11 augusti 2017 21:55

Tog en tidig raid o drog ner en Zapdos (sämst hittills). Yrslade runt en stund, raidade en Quilava o for sen hem o satte mig vid datorn. Hann inte mer än starta den förrän pigan ropade, Lugiaraid vid Gjuthuset! Slog ihop Lapptoppen o tog mobilen (men ingen extra laddare....) Messade Pontus o han kom cyklande till oss. Hängde med oss på upp på stan i solskenet. En härlig dag idag. Pontus o pigan fick en varsin Lugia men min hoppade ur som vanligt o försvann i en pouf. "Längesen man sett frågetecken i PokémonGO" sa Dotra. Pontus Lugia var ju givetvis hans högsta CP. O han tog den. Själv. Efter att kusinen provat kasta en gång. Galet. Men kidsen får dem på löpande band av nån anledning. Och Level 40-trainers. Men inte jag med mina 35. Nope. Njet. Icket. 

Vi drog vidare mot en Snorlax på gymmet i kyrkskogen o Pontus första raidpass från dagens stop. Han fick den. Vi åkte mot en Lapras. Pontus hade slut pass o fick inte vara med o min drog givetvis. Vill ha en Lapras till :( En Zapdos poppade upp vid regementet. På vägen dit drog vi ner en Magikarp. Zapdos? Hoppades på en repris. Nånä. Icket. En Croconaw fick bli tröstpris... Pontus drog in... fem(?) nya i sitt Pokedex idag. 

Hungriga. Pinknödiga. Körde hem till mamma o käkade. Lång dag. Slut i luvan. Orkar inte ut igen!!! 
Det är en Tyrannitar vid regementet. Men fan. Äh. Nä. Jo. NÄ. Äh, vi åker. O jag fick den. Efter den en Machampraid som också gick min väg men Pigan fick inget. O nu sitter man i mammas kök o svettas horder. Så jäkla varmt här. 

Sommar. 

Av Kvasthilda - 11 augusti 2017 09:00


Tema nr 36 Byggkaos

223/365


Jag har ju missat det största byggkaoset på denna byggarbetsplats. Vet att det varit kaos. Mycket kaos hade jag i huvudet också när jag fick reda på att det som stod i området som här byggs upp nu, skulle rivas. Min gamla skola :( Tog en tripp kring högstadiet för ett par år sedan, men bara med mobilen och fotogaferade nyponbuskar vid rökrutan, tog panoramabilder runt innergården på det som en gång var högstadiet i min skola. Det som syns i bilden här, är vägen som en gång gick nedanför tennis- o fotbollsplanen där vi tävlade i friidrott och det som är innanför staketet tillhörde högstadiets OÄ- o NA-ämnen och mattelängan. Mellanstadiet till höger. Galet. Man har svårt att se framför sig hur det en gång såg ut, även om vägarna är desamma ännu. IKEA bygger i samarbete med ehhhhh... nä, det har jag glömt. Nån byggherre. Men fint blir det. Nog. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 augusti 2017 21:33

Nu. Äntligen. Jag har min Lugia!! Jävla skitfågel. Fick i alla fall en på tre försök idag. Varav två på en. Vi försökte få upp folk i backen men när Niantic slumpar ut två Lugia några minuter efter varann drar de flesta till det gym som är mest lättillgängligt, i det här fallet gruvan. Vi var tio pers men det var omöjligt att ta ner den där skitpippin. Vi försökte två gånger. Två raidpass åt håvete. Saknades några sekunder så hade den lagt ner, men nära skjuter ingen hare. O ingen jävla blå pokepippi heller. Vi drog upp till gruvan där ett gäng snorkottar o några otåliga tonnisar hängde o försökte ta ner den, med några äldre personer. Gick inte alls, trots att de var... arton(?) stycken. Fick ihop ett nytt gäng o de som inte fick den på första försöket samlade ihop sig o hängde på oss som kom sen. Kidflocken försökte en gång till. De fick inte ner den... Ungefär som drygskåpen häromda'n på Tyra. Men vi tar den. Man får ner den på fyra... Ja, om du är level 28 o högre kanske? Inte ett gäng snorgärs. "Gå ut, det kommer fler". Nä, vi kan ta den på fem. Ska inte du vara med? Nä, jag väntar på fler. Inga hörde av sig så vi drog o några sekunder senare kom det fler folk.... *suck* Alltid steget efter. Behöver fler Tyrisar. Men nu har jag ju fått alla legendarerna den här gången o det dröjer säkert ett år innan de släpper nästa legendargäng. Hundar. Nu har jag två pokisar kvar att fylla dexet med, men de kan jag utveckla från andra. Behöver några bättre bara, så man får väl försöka raida lite fler Croconaw o Quilava först. Måste tömma pokébagen bara. Lite mycket skrot i den. 


Lillskiten o hans far åkte ju hem igår. Lite tomt är det här, det måste man ju säga. Saknar det lilla busiga livet. De tog sig ända hem o hann väl precis till Kiruna innan dotras butik stängde för kvällen. Golfbror hann ju aldrig träffa yrvädret, men han är ute o gör just det. Golfar. Lillebror har träffat honom flera gånger. Vi ska dra med kusinen (mammas kusin) ut på nån raid i veckan. De har också varit ute o golfat. Eller i alla fall Lillebror. Pontus har nog spelat fotboll idag som det lät. Nåja. Onsdag. Nä, torsdag. For till Erikshjälpen en sväng - o madre mia vad dyra de är på vissa saker. 


Dock fyndade jag nåt helt annat. CityGross hade halva reapriset på bokreaböckerna så en stor o fin fotobok om ABBA fick följa med hem till mor o far. Ids not inte släpa med mig den på tåget. Får se... Den dagen, den sorgen. Ska ta en tur ner till Helena i Hallstahammar först. 


Åsså har det varit en helt fantastisk dag idag. Pigan hade ett par korta jeansshorts när vi drog på första Lugian o jag trodde hon skulle frysa, eftersom hon fryser konstant. Nånä. Vi har haft över tjugo varma idag o solsken mest hela dagen. Syns på mina händer ikväll. Rosa fläckar där pigmentet försvunnit. SOMMAR! 

Av Kvasthilda - 10 augusti 2017 09:00


Tema nr 199 Landsbygd

222/365


-.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2017

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 augusti 2017 20:11

Men förb"!%#!%!% fågelj*vel. Den där Lugia vägrar fastna - i mina bollar. Pigan fick sin första idag - och sin första Zapdos också. Har inte brytt mig sååå mycket hittills men nu börjar jag bli suuur. Riktigt sur. 9-0. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards