Direktlänk till inlägg 5 oktober 2013
Mmmm... Undrar om man skulle idas? Ta sig in i köket o dra fram mjöl o jäst o socker o kanel o allt annat som nu ska vara i kanelbullar. En dag sent. Det var ju Kanelbullens Dag igår. Det byttes recept o gavs ut tips hur man bäst bakar kanelbullar i gårdagsnattens Vaken i P3 o P4. Jag hann ju höra slutet av programmet när jag körde ner till svappis igår morse. Nån sa - byt ut häften av mjölken mot bubbelvatten. Nån annan sa "Ingen kardemumma i kanelbullar!". Vete sjutton om jag håller med nån av dem. Tror jag kör på lillebrors tips till lussekatter, att hälla creme fraiche i degspat. Som jag brukar göra med mina solrosor. Saffransbullarna. Saffran torkar ju ut o lite extra vätska skadar inte men det kanske gör även vetebullar fluffigare? Eller en tsk bakpulver. Eller struntar i det o tar mitt vanliga kardemumma o lite vanilj. Eller river mandelmassa över den utkavlade degen? Nä. Det går fetbort för jag har ingen.
Fast först ska jag förska hitta bakiden. Inte idén utan iden. Jag ska idas göra det. tsk tsk tsk.
Eske Teske Tä.
Vet du vem som sa det?
Bara lite snabbt. MelloX-inlägg kommer. Är väldigt upptagen. Har inte ens hunnit lösa det själv än. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|