Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2013

Av Kvasthilda - 23 december 2013 14:28


Ibland ær det skoj att vara lokfører. Eller inte. "Mitt" tåg (det som ska bli mitt, nær det væl ær tømt) blev stående på Horistontalen i två timmar idag. Spænningsløst. O inte Så spænningsløst med åttatusen ton i ryggen. Undrar om han gick o skruvade bromsar, vår ins? Tomteinsen. Stjaeggabaesen.

Jag blev också drabbad av strømløshet inatt men det var nere på Narvik o inte dæer jag stod, i Katterattunneln. Sov en timme. Herr Karolin ringde o væckte mig - o sen fick jag gå in på Narvik med Blankett 1. Fick stopp på tåget aningen før långt från signalen och det var lite spænnande att rulla ner de hundra meter jag behøvde før att se beteckningen på skylten. Men det gick. *puh* Å andra sidan var det med Togleders goda minne. Eeehhh, Togeksp. Det ær Teksp som slæpper in oss på Narvik. Fast det var samma man som Togleder. Dvs Karolin. Som uttalas kaaroliin. Långt a o långt i.

Har sovit gott inatt. De få timmar jag fick. Blev ju en dryg timme sen så dær førsvann en sovtimme før det dær jag fick på KAT var bara lite extra energipåfyllning till nedresan længs Ofotenbanen. Klev upp o kækade frukost o krøp under tæcket en stund till.

Tog en tripp på By1 o køpte mig en julekirke. Tredje gången gillt. Hoppas den håller ænda hem nu! En hade Maken sønder (*oskyldig* tyckte han då) o den andra pajade i ryggsæcken. Nu får den ligga i posen o då borde den hålla ænda hem. Kanmantycka.

Tænkte gå førbi Skeidar o køpa fler tallrikar men iddes inte. Får ta det efter nyår. Om det finns nåt kvar till dess. Kom ihåg att jag skulle ha en passresa med tian dan føre nyår men kom sen ihåg att NL var instællt o jag åkte på att køra 81/82 i stællet. *bah*

Vet inte nær jag ska till narvik under shoppingtid næsta gång. Næsta tur ær det ju stængt. Med garanti. Juldagen i Narvik. Ska høra med killarna hær. Det var øppet i søndags hørde jag. WOOOOW. VOV. Narvik øppet en søndag. Fanastiskt.

Næ. Ska ringa Togleder. Ha'de!


Av Kvasthilda - 23 december 2013 09:00


Tema nr 241 Prickig

357/365


Prickig. Prickigt. Prickiga. Prickar. Prickar. Mer Prickar.



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 22 december 2013 20:09



Hmmm... Konstigt. Sitter på en lånad dator o försöker skriva. Till slut fattade den att jag ville in i rutan o skriva nåt. Hatar tangentbordet. Hittar inte en siffra.... ehh bokstav utan att titta på tangenterna. Litet o konstigt. Det är ett komprimerat tangentbord a la laptop fast till en desktop - eller inte. Länge sen datorer var desktops. Nu är de flesta av tornmodell o står på golvet. Typ.

Mitt tåg håller på att lastas. Ska köra till Narvik om en stund. Eller ett par. Tyska stunden.

Vi fixade granbelysningen - bytte sonika ut hela slingan under mycket lirkande. Sätter alltid upp slingan FÖRE alla tingeltangel - av en anledning. Nu skulle jag först dän med en slinga o sedan pilla dit en ny bland alla glitter och kulor o andra dekorationer. Maken tog den "gamla" o trasiga med sig till källaren o gav den nytt liv. Den lyser också som den ska nu. Hoppas bara askarna får vara ifred. Ställde dem på bänken i hallen i stället för att bära ner dem i källare o lägga dem bland det andra pyntet. Maken har ju sina il.

Käkade lite gröt innan jag for. Åt lite Jansson till lunch men det fick bli gröt innan jobbet. Hoppas jag står mig på det nu tills i morrn.

Hörde sägas att de tar betalt för frukostpåsen på hotellet nu. Ska kolla det där med ja vem som nu ärdär. Annars måste jag kliva upp i ottan o äta. Beror lite på hur länge de serverar frukost i morrn. Förhoppningsvis lite längre än till tio. Blir väl fyra timmars sömn annars. Kanske. Avgång från Kiruna strax efter midnatt o tre timmar på det. Tre o en halv med gångtid till hotellet. Halvfyra. Tja, kanske jag orkar upp till tiosnåret då? Inte fan ids jag kliva upp nio i alla fall. Vi får se. Kanske blir fem också innan jag kommer till Narvik. Eller sju. Man vet aldrig med vintertrafiken.

Nä. Nu ska jag ta fram min JD Robb o sätta mig o läsa lite tills tåget är klart.


Av Kvasthilda - 22 december 2013 12:14


Found the bloody culprit. Det var Tyra. Kattj*vel. 

Hon är billig nu. 


jul
Av Kvasthilda - 22 december 2013 11:15


*grrrrrrr* Att man alltid ska hitta nån liten skitgrej att vakna till o irritera sig över. Granen var svart när jag klev upp. Hur o varför? Det kan vara Maken som, som vanligt släcker den genom att vrida en glödlampa så allt slocknar - eller så är det så att nån katt varit på kabeln o tuggat så hela skiten slocknat. Eller så har den gått sönder - föga troligt då det är första dagarna den lyser alls. Köpte slingan i Narvik i fjol o förpackningne har inte ens varit öppnad sen dess. Skulle inte alls förvåna mig om det äs surgubben som släckt den. Sätt upp brandvarnaren i taket igen o låt den lysa. För fan. Ska krypa på golvet o se om Tyra varit på kablarna. Igår hade hon klättrat på paketen o snott lite glitter för hon spydde glitter senare. O så mördade hon en av hjärtedekorationerna i granen. Förbannade kattracka. 

Lunis var här igår. Fräste som vanligt. Till slut vågade hon röra sig o busa lite men allt avstannade så foprt nån av de andra kom i ärheten. Tyra är lite för feg, annars har hon kunnat sätta den lilla på plats. Hon behöver lite guidance. Neo hade visst ledsnat o flappat till henne vid nåt tillfälle. O de kommer någorlunda överens så det var väl OK. Dock blev Kullen lite orolig över det. Då är det värre att tvinga ihop katterna som fräser o spottar åt varann. Ännu en sak min fantastiske man aldrig har förstått. Det är bara kul när de fräser. Men va fan. Låt katterna vara ifred. 

Luna vågade sig upp på högsta hyllan i klätterställningen. Sist hon var här stod hon på hyllan under o fräste åt den övre. Luktade för mycket Tyra antagligen. 

Vi hade vår julafton igår med sill o skinka, glögg o nubbe o senare paketutdelning o pappersprassel. Jobbar ikväll - o samma skift på julafton. Ska tillbringa en stor del av morgondagen i Narvik - o sammalika Juldagen. Börjar sju ikväll. En sån där lång å trälig tur till svappis först, med bil längs Dödens Väg innan tåget rullar mot Narvik framåt nattkröken. Nu var kaffet klart. Kanske jag ska gå o slänga på en panna julkaffe då. Ska se om jag kan få nån att köpa ett paket till så jag har några dagar till. 

Av Kvasthilda - 22 december 2013 09:00


Tema nr 154 Knäppt

356/365


Vi knäppte ett generationsfoto när vi hälsade på gamlingarna.

Idag är det fjärde advent o i bilden har vi fyra generationer. 




Julkort 1969: 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards