Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2013

Av Kvasthilda - 14 december 2013 22:48


Varför? Varför har flaskan krympt? Varför är silverglittret bortplockat? Jag gillar Xide Winter för glittret - o smaken förstås men glittret var skoj. Nu är flaskan 27,5cl mot de vanliga 33 de varit tidigare. Antar att det bara är Winter. Den stod inte i närheten av de andra flaskorna så jag kollade inte dem igen men jag tror de hade samma storlek ännu. Kan iofs checka av med systemets hemsida. Jävligt irro. Allt detta fuskande i prishöjningar. Vi tar inte mer betalt, vi minskar innehållet i stället. Avskyvärt. 

På etiketten står det, No history, No tradition. Nä. Uppenbarligen inte. Varför fixa sån't som inte är trasigt? 

*bah*! 


Av Kvasthilda - 14 december 2013 10:53


En lördag där jag vaknade före Maken. Fantastiskt! Kaffet var klart när han kom upp :) 

Dagens kryss då. Ja, han tog i med dubblarna idag, herr Eldeman. Vi började med ett par stycken...


Den första var ju kanske dumt att börja med. Har vi vaknat o ska till o kryssa är det väl dumt att kalla på John Blund? Mr Sandman kallas han också. Vi hörde den på tyska och jag tyckte jag hörde Sandman där nånstans. 


En man som somnat in för gott är Totta Näslund. För andra adressen spelades hans Mil efter mil


Sen plockade han fram en skiva med Sonya Hedenbratt, där hon sjöng om ett litet ställe. Det var inte så litet, stället i originalmelodin som också ligger många mil bort. Manhattan är en av världens största stadsdelar. Eller åtminstone folktätaste. Många lägenheter o kontor på höjderna där! Fast det inte finns nån. Höjd. Eller jo. En o annan inne i parken då. 


I Central Park finns många platser för lite koselig samvaro. Vet inte om de har gullregn i USA. Kyssande vindar finns säkert. Hjalmar Gullbergs fina dikt sjöngs av Jan Malmsjö. 

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat där vid:
du var ju en annans blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och i gullregnens månad


Sen förväntade jag mig nästan att höra Ulf Elfvings röst. Han har ju lett Efter Tre i många år - även om det är ett tag sen nu. 


Sist före nyheterna spelades titelspåret från Tomas Ledins nya album, Höga Kusten. Jag fick skivan av mamma innan jag lämnade Falun. Hade inte hjärta att säga till henne att jag redan beställt den, signerad. Nu kan jag lägga en i ryggsäcken utan att vara rädd att den blir förstörd! 


Läste en recension om Ledins album och nåt gnäll om hans Blå blå vindar och pissölet den förknippas med. Blå blå vindar och vatten, blå blå himlar och hav.... Jaja. Det var havet jag skulle komma till. Vi går från en skald till en annan. Eeehhh. Där hade han nog inte hållt med mig, den där recensenten... *Jämföra Ledin med Taube*. Men jag gör ju som jag vill! Man får sand mellan tårna vem man än lyssnar till. 

skimrande var aldrig havet

och stranden aldrig så befriande,
fälten, ängarna och träden, aldrig så vackra
och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
som när du gick vid min sida
mot solnedgången, aftonen den underbara,
då dina lockar dolde mig för världen,
medan du dränkte alla mina sorger,
älskling,
i din första kyss.

Sami underhållningsorkester spelade. 


Blått o rosa. Babyfärger. Men vem säger vem som ska ha vad? Nä. Nästa tjej är dock rosa. P!nk. Eller Pink då för krysset. Från väldigt lite text till en enorm textmassa. En massa text. (Blow me) One Last Kiss. Mycket kyssar idag. O det var ju det där med kyssande vind. 


Filmkyssar. När Fred Astaire och Ginger Rogers kysstes på vita duken märktes det knappt. Men de dansade desto mer! Dancing Cheek to Cheek. Det gjorde de i Top Hat. Billy Mays orkester spelade för oss. 


1996 gjordes en film som jag inte riktigt fattade om den hade premiär först 2000? Nu är pappa trött igen med Gösta Ekman i huvudrollen. Benny Andersson gjorde musiken till den och den låt som illustrerade krysset var Cirkus Finemang


Whatever they do,
Whatever they say,
Leave it tonight and go your own way
And then you'll sing, you'll do your thing.
Believe me when I say so,
I want you to know how things can feel
Keep you away from what is out there,
I wanna prepare you on for what's real
You'll get by and get it your way,
Whatever they do
Whatever they do

Moa Lignell. En av alla IDOLer. 


En annan o mycket större idol är ju Tom Jones. Han sjöng Green Green Grass of Home för oss. På svenska är gräset grönare på andra sidan så den bytte namn och bland andra Jan Malmsjö sjöng in den med titeln En sång en gång för längesen. Apropå Benny Andersson o Tomas Ledin. Stikkan Andersson har skrivit den svenska texten och Björn har också gjort den, tillsammans med Hootenanny Singers. 

Min barndomsstad är sej lik,
kanske bara mer trafik.
Men ändå blir den aldrig någonsin densamma.
Den var din och min för längesedan,
det var då, nu är det redan,
en sång en gång för länge länge se'n.


O med det var veckans kryss avklarat. Nästa vecka blir det 100% Jul. Väl mött. 


Av Kvasthilda - 14 december 2013 09:00


Tema nr 276 Smala

348/365


Det är lite svårt att slita sig från Lillklimpen. "Hörru grabben, sätt fart nu o få lite massa på dina ljus". Än är de för smala. Nåja, efter två dopp ska man ta några minuter innan man gör ett par dopp till, så han kan gott stå där o gosa med babyn en stund till. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 13 december 2013 23:17


....i år. Nähä. Inte i år heller. O ändå är en väska fullproppad med paket. Konstigt det där. Lite åt alla. 

E-pigan har varit här med sitt Lillhjärta idag och hjälpt mamma/mormor att slå in paket. 

Junior har jobbat o sen ringde han o frågade efter mitt recept på lussekatter. De jobbar lördag men är lediga på söndag. Säsongsjobb på Ice Hotel. "Är inte det ett bortkastat jobb med hans tekniska utbildning?" Svågern frågade. Jo, det kan väl tänkas, men så länge jobben inte ramlar över dem, är det väl bra att de hittar nåt att göra? De lever ju inte helt gratis. 

O Marianne kom förbi med en korvsäck idag. Hennes dotter säljer genom sin idrottsförening, vad-hon-nu-sysslar-med. Verkar som om korv är genomgående lite överallt. Fast det är inte samma korv jag köpte via Anki för nåt år sen. Man köper inte grisen i säcken, men i det här fallet var det precis det vi gjorde. En liten jutesäck med en korv vardera av älg, ren o vildsvin. Spännande. 

Jahaja. Fredag. Alltså lördag i morrn. O i o med det kryss. Får väl återkomma dårå. 

G'Natt. 

Av Kvasthilda - 13 december 2013 09:00


Tema nr 226 Otur

347/365


Va? Nä!



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 12 december 2013 22:57


Guuuuu, så skönt det är att ligga i egen säng. G'Natt!

O NÄÄÄÄääääää!!!! Man gör ALDRIG ett mellanslag före punkt, utropstecken eller frågetecken. Idioter! Såg ett plakat på Arlanda med varningstext för nåt. Alla utropstecken efter mening föregicks av ett mellanslag, medan de helt korrekt satt punkten direkt efter sista ordet. Hur fan tänkte de där?? O spanjorerna som har två för att riktigt poängtera fråga eller utrop. En/ett upponer innan o ett som alla oss andra, i slutet. Men ALDRIG ett mellanslag däremellan.


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards