Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2013

Av Kvasthilda - 10 december 2013 09:00


Tema nr 186 Läcker

344/365


En favorit i repris. Spanade in halmgrejerna hos den här damen för ett par år sen och fastnade även i år. Fantastiska arbeten. Den stora hjärtemobilen tycker jag är SKITLÄCKER! Som vanligt glömde jag ta ut kontanter innan och de flesta handlarna handlar inte med kort. Några hade skaffat sig den nya smidiga kortläsaren man kopplar till mobilen men de flesta körde med hårda pengar. Mobilen fick hänga kvar, liksom mycket annat jag tyckte var snyggt o läckert. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 december 2013 22:36


Har varit i grannsta'n hela eftermiddagen idag. Vi for till Borlänge efter lunch (eller frukost om man så vill) med siktet inställt på Barnens Hus och IKEA. Det förra hade bytt namn och färg och heter nu ChildrensHouse.se och i stället för den röda elefantloggan har de nu en gulgrön textlogga. Den andra var som sig bör på senare år blå med gul text o gula flaggor. Svenskt ska're va. Tidigare var byggnaden vit o flaggorna en av vardera gul, röd, grön o blå. Loggan likaså. 

Vi käkade julbord på IKEA för 99 pixarer. Ordinarie pris 199. Familjepriset var det väl värt. TYcker jag. Rätt god Jansson. Faktiskt. Och en vegetarisk version med morötter. De hade en sill som föll både Gossen o Underteckand i smaken. En sill med lingon. Gott-Gotti-Gott-Gott. Trodde de kanske hade den till salu i butiken utanför men hittade ingen. Köpte deras Julmust. Söt. Nu är man slut i luvan. 

Kanske man skulle ramla i säng innan pappsen lägger sig. Han slår alltid igång radion o snoozar sig till söms. Om jag pluggar min iPhön i öronen med Harry Potter-boken jag började lyssna på för sådär en tre månader sen kanske jag sover när han går o lägger sig. 

Sonen påstår att han hör oss snarka genom golvet... Är säkert inte helt omöjligt. Vi kappdrar väl timmerlass, far o jag. Eller säkert mest jag. 

Nåja. Säng Säng Säng Sova Sova Sova. 


Av Kvasthilda - 9 december 2013 09:00


Tema nr 38 December

343/365


Julmarknaden vid Falu Gruva går alltid av stapeln den andra advent. Så även i år. Småkallt. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 8 december 2013 23:45


Lång helg. 

Vi har stöpt ljus. Många ljus blev det. Även i år. O ett himla duttande med LillRåtta :) Vi hade fullt hus. Fick två damer extra med oss, förutom Junior så det var lite trångt kring doppekaret. Renée berättade att dagen inte började sådär hundra. Hon kom till stöperiet och såg att karen hade en vit hinna.... Aj då. En säkring hade löst ut och karen hade kallnat. En snabb uppvärmning följde på det. Hennes första grupp för dagen kom från andra delar av landet, vad sa hon, Sundsvall och...? Minns inte. De hade haft en bra bit att köra/åka i alla fall. O had eju bara en förmiddag på sig. Hon tog gruppen med sig in i sina kammare o de fick nyttja hennes egna kar. Inte illa det. 

När vi kom var åtminstone det återställt till det normala. Dock lg hon lite efter i schemat o hade inte hunnit fixa våra stationer. Med då dessutom ett par extra quinns blev det lite rörigt att reda ut vem som skulle ha vad. Ja, sa SysterYster, har ni inte sagt nåt blir det grundutbudet, dvs tio korta, 20cm, tio mellan, 30cm o tio långa, 40 cm och två korta grenljus. Om man så vill kan man byta de två korta grenljusen mot ett 45cm dito. Jag bytte ut min ram av korta ljus mot en mellanram. 

FÖRE ljusstöpningne drog lillebror ut mig o Junior på en loppisrunda. Det är ju lördag idag (äh, var igår) o vi for runt på loppisar här o där. Fyndade lite Nora Roberts. Fantastiskt att jag fortfarande kan hitta böcker jag inte läst! Fast hon har ju gjort såna kopiösa mängder. Hittade en liten binge med Filmjournalen som gicks igenom i jaktne på klippdockor. Hittade ett par plagg. För en tia styck var det ju överkomligt. En plåtburk åt modern (undertecknad) - en gammal rysk teburk var det, o en Muminpappaburk åt Råttisen som var hemma med LillRåtta. Vad mer? Äh, det var väl nästan allt. 

Sen tittade vi in på Willys o köpte näsdroppar o jag köpte sista samlingsboken om Barna Hedenhös. Den hade historien om familjens besök i Amerika. Den som ska plockas ur. Hade inget med negrer att göra som Tintin vilket jag trodde (minns inte, hade boken när vi var barn o den finns säkert nånstans i vindsgömmorna), utan nu var det rödskinn o deras tilldragelse av bufflar. Om ni vore vit som jag, hade ni inga problem. Åsså gick pappa Ben o kliade en stor buffeltjur mellan ögonen medan indianerna stod på andra sidan floden o tittade på. Ja, jisses. 

Idag har vi varit på Julmarknad vid Gruvan. Mycket fint att titta på. Men VARFÖR kan man aldrig lära sig att leta fram en bankomat innan man åker dit?? Visserligen tar många kort men många gör det INTE. Hade en femtiolapp på mig och av den gick en tjuga till parkeringsavgiften o en annan tjuga till entréavgiften. Joråsåatt. 

O de har så mycket fiiiiiiiint där!! Min andra julmarknad. Ett par år sen senast. Nu lär det väl dröja till nästa gång. O kallt som fan. Inga trettio minusgrader som det var i Kiruna idag utan mer moderata minus sju. Lik förbannat var det svinkallt. Inte riktigt gjort för att vistas utomhus i. Värre är det väl på marknaden i Jokkmokk men det skiter jag i, för den har jag än inte sett. 

O nu är klockan över midnatt så jag slänger in det här o studsar i säng. G'Natt! 


Av Kvasthilda - 8 december 2013 09:00


Tema nr 326 Tärna

342/365


Det var inte lätt att få tärnorna på bild - det var så många lucior i tåget. Vi var för att titta på Pontus och hans lussetåg, för några dagar sen. De kör lussetåget lite tidigare på hans skola. Det fanns en och annan tärna i tåget, liksom stjärngossar, pepparkaksgubbar (tack-o-lov) o tomtenissar. Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2013

Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se