Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2009

Av Kvasthilda - 17 juni 2009 14:29


... då har skomakaren semester sägs det. Här skulle han inte få många dagar ledigt.... (eller hon för den delen, även om vår skomakare är en butter och söt liten farbror som ledsnat för femton år se'n, men klamrar sig fast bland lästar, skosnören och blixtlåshängen)


Häggen har inte gått i blom riktigt ännu o syrénerna ligger inte så långt efter.



Av Kvasthilda - 17 juni 2009 14:17


... var det inatt! Jag satt uppe längre än jag hade tänkt och kikade till termometern. *burr* Var tvungen att gå ut o fotografera lite i midnattssolljusets sken. Sprang på en liten harunge som skrämt studsade iväg framför benen på mig. Tittade åt ett annat håll, när den plötsligt spratt upp. Hann inte få upp kameran då. Liten o söt var den.


Fotade däremot lite daggkåpor med frostnupna spetskanter.



Av Kvasthilda - 17 juni 2009 09:29


Håller på att diskutera hunkar o andra karlar i filmvärlden med Gladan. Nu kom turen till den GODE Snape. Som jag skrivit i tidigare inlägg (film-kategorin) faller man lätt för the bad guys. Snape ska ju anses vara en av de hemska, elaka i Potters värld. Nu har ju mitt hjärta sagt mig hela tiden att så inte är fallet, men för att inte gå händelserna i förväg på nåt sätt, håller vi oss till att han faktiskt är ett svart får.

'

'

Han sitter som bakgrund på mitt skrivbord. Har så gjort sen femman kom ut. Eller snarare innan femman kom ut. Han står där o stirrar på en med sina svarta ögon o armarna i kors som bara han kan göra. Eeehh. Faktiskt fel, händerna omlott. Armarna rakt ner. Fortfarande med den där genom-trängande svarta Snapeblicken.

'

'

'

'
'

'

Alan Rickman. Ja, vad säger man? Finns inte mycket egentligen. Han är skitrolig i Robin Hood, Prince of Thieves (med Kevin Costner) som den helt jävla galne Sheriffen av Nottingham. För att inte tala om hans siare som är den ljuva o väna lilla Miss Marple!

Han är jättesöt i en av alla underbara Hugh Grantfilmerna - Love Actually. Sådär lite olyckligt kär i rollen som Harry (!).

Galen psykopat i första Die Hard-filmen. Som dessutom ska föreställas bli hämnad av sin bror i trean, en annan superhunk o look-a-like (sägs det) Jeremy Irons (Simon says - älskar hans dialekt!). Vad är det med dessa engelsmän?

 



Nu väntar jag bara på sexan


Har läst böckerna mååååånga gånger (föredrar de engelska, svenska trollformel-översättningar låter sig inte göras i en vuxen värld) och har lyssnat på böckerna over and over again. Om en månad har filmen premiär. Säger som Gladan sa, SKIT att de avvaktade med premiären (fast med andra ord: blev ursur i höstas när de flyttade fram premiären till nu i sommar!). Ska nästa film slåss med premiären av New Moon då kanske? Nä, just ja, det var ju inte så... Påstod de. Skitsnack.

Mer om Potter VI här.

Av Kvasthilda - 17 juni 2009 00:03


O bara för att tjata ÄNNU mer om blommor o blader o ge er en överdosvarning av dem, visar jag här upp mina Aloe och deras blomklasar som de såg ut idag. (Gamla bilderna finns här.)

Den stora fina till vänster har börjat hänga efter fotograferingen så det var nog i sista minuten. Om det inte bara är så att den vill ha vatten...?  Inte helt omöjligt. Alla draceanorna börjar slaka lite...

 


Av Kvasthilda - 16 juni 2009 21:21


Åsså lite oidentifierbart..... Namn nån?


 

 "lakritsblommor" kallade vi dem. Luktar lakrits :-)


 

 



Av Kvasthilda - 16 juni 2009 21:20


Hemma på gården förevigade jag vår lilla blomstertuva (en minirabatt på cirkus en kvm) som en fd hyresgäst i vår lägenhet satt en gång i tiden. Den lever o frodas än, med ogräs o rabarber o smörbollar o en massa annat:


 Rabarber & smörbollar


Rosenrot



En titt runt gården och gräsmattorna:

 Smörblommor


Fjällviol


Förgätmigej

 


Av Kvasthilda - 16 juni 2009 20:38


Dagens lilla fotosession på BVs skrotupplag gav detta i fotoväg av knoppande och blommande vallmo mm:

 


 


  



Av Kvasthilda - 16 juni 2009 20:25


Två trastungar, stressade av stora otäcka människan. De hoppade runt på vår altan en stund innan de tog sats och "flög" ner på gräsmattan och hoppade iväg i gräset.

 

 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards