Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under juni 2009

Av Kvasthilda - 14 juni 2009 12:56


Har sagt det förut, o säger det igen. Tror mina ungar är vampyrer. Fast den här årstiden är det svårt att undvika solljuset. Den lyser ju dygnet runt! Dock är det molnigt och regnigt så de får inte solstrålarna direkt på sig. Undrar om de skulle vaporisera om så skedde? De sover båda två. Den tredje har inte flyttat hem ännu. Hon ville stanna i Pite' några dagar till. Lägenheten ska egentligen flyttas ut ur och städas tills i morgon, men vi har fått ha den nån vecka till. Pigan visste ju inte om hon fick jobb eller inte och det vore ju dumt att stå utan lägenhet om hon hade fått jobb. Nu blev det inte så. Hennes kusin hade också hört efter om eventuellt jobb, men de var några dagar försent ute. Tyvärr. Story of our life! Får se hur det går med körkortet.... Pigan är lite oföretagsam och måste fixa intyg själv, med synkoll o allt. Vi åker ju snart ner till Dalarna... Tre veckor.

Mellantjejen fick ju jobb. Några andra hade fått jobben, men en av dem hade brutit armen och kan inte jobba så pigan fick en reservplats. Hon ska jobba till-o-mé min första semestervecka, så hon får väl komma ner en vecka senare då. Förhoppningsvis via en sovplats i Damkupé. Hörde ju en skräckhistoria om en flicka som blev våldtagen på tåget häromveckan. Hade antagligen plats i liggvagn. Där är det lite blandat. Jag väljer alltid sovplats för att få tjejerna i damkupé. Litar inte på medresenärerna riktigt. Hemskt att det ska behöva vara så!

Barnafadern har drattat iväg ut i regnet nånstans. Han har så vanisnnigt ont i ryggen och pustar och frustar och stönar när han rör sig. Vägrar äta medicinen han fått, för den ger andra biverkningar han inte gillar. Har problem med en disk. Opererad för diskbråck förra året. Blir inte bättre. Han var bra ett tag efter operationen, men det verkar ha gått tillbaks igen. Hans bror har gett honom en fåtölj så han kan sitta ordentligt i alla fall. Mycket rygg att ha ont i! (han är en-o-nittien). Familjeförbannelse. Hans mamma sov aldrig en hel natt på samma ställe. Vandrade runt mellan säng o kökssoffa. Inte mycket till nattvila där inte. Maken är lika rastlös.

Nähä, får se om man ska hitta på nåt sattyg idag då :-)

Kanske scanna lite, eller jobba med redan inscannade bilder. Kanske leta fram min bild på Jacob Dahlin jag pratade om i kryssinlägget igår. Eller göra nåt helt annat. Baka muffins. Äh. Gjorde en kardemummakaka igår. Det får väl ändå räcka. En dag. Svågern tog med sig en bit igår, men det är åtminstone två längder kvar.

Maken o sonen brukar slåss om vem som ska få äta kanterna. Jag skär rent långpannekakorna från kanter, innan jag skär kakan i bitar. Dessa kantbitar är hårdvaluta i huset! Ett stort glas mjölk och alla kanter :-)

Nu är det pärlsocker i hela huset.....


Av Kvasthilda - 14 juni 2009 09:20


Har massor med bilder jag vill visa upp *skryta med*, och ett gäng på gång. Har ju redan laddat upp sju bilder till flera inlägg på morgonen. Nån måtta får det väl vara?? Fast de är så vitt skilda i innehåll så egentligen spelar det ingen roll :-)

Men nu skriker min mage på uppmärksamhet så det är väl kanske bäst att ge den nåt innan den går i strejk eller nåt.

Måste ta reda på kaffet också innan det blir GEKÅ. Vi har en perkulator, som igår pockade på uppmärksamhet även den. Fullt i filtret. Det fastnar en massa geck i de små hålen, så rinner vattnet/kaffet över i fel ände, dvs upptill o då blir det riktigt sörjigt! Men nu är det så att det är helt omöjligt att få tag i diskmedel i pulverform och att använda tabletter till kaffepannan.... nej. Man kan ju säkert ta citronsyra eller nåt, som man gör till vattenkokaren

Jag gillar pulver bättre än tabletter! Kanske för att jag inte fått tag i rätt sorts tabletter. Vet inte. De vi använder nu skramlar bara ner ur pulverbehållaren och ibland fastnar den i besticklådan, ibland i en tallrik på vägen ner. Hopplöst. Nåt tips, nån?

Nej, lite frukost, som sagt! O kaffet in i termos. Vi har en gammal THERMOS i stål vi använder. Den heter THERMOS. Bra. Tung. Besvärlig, för man måste ta av korken helt. Men bra.


Av Kvasthilda - 14 juni 2009 08:59


Köpte en vas till kökspryttlarna härom-dagen. Eller snarare en till att ställa några av dem i. Blev lite fullt i min gamla kruka och jag har behövt en ny potta ett tag. Mamma har två stora Höganäskrus som jag spanar på, men hon har ju användning för dessa själv!

Hittade en vas som tilltalade mig. Först när jag kom hem såg jag den rosa blomman! Ungarna suckade som vanligt. Typiskt Mamma. Ingen koll. Men jag tittade faktiskt på tre stycken likadana vaser och såg inte blomman på nån av dem! Alla stod med blomman vänd bortåt. Nu gör det inget för den är söt men jag köpte vasen för dess "renhets" skull och den enkla röda randen.

Har lagt lite skumplast i botten, men ska försöka fixa nåt till insidan överkanten också. Tunt porslin lever farligt med alla köksredskapen, även om det är bara plast och trä i just den här.



Köpte även en ny teburk. ÄNNU en teburk. Maken pekade på burkarna som är "utspralade" runt köket och konstaterade till en kompis att "Gumman gillar burkar"... Var tvungen (ja, helt och hållet tvingad....!) att köpa en burk till alla tetrapåsar... Har ett vitt te som bara finns på tetra och köpte ett skogsbärste som E-pigan beställde och passade på att köpa just tetror för att fylla den nya burken :-) Smart va?


Burken var svindyr för att vara ny, men vansinnigt söt!

Av Kvasthilda - 14 juni 2009 08:50


De har hoppat ur sina bon nu, trastungarna. Kraxaporna. Blivande. De studsar runt på gårdarna och väntar på mamma eller pappa att komma med mat. Ungarna hoppar runt och försöker gömma sig för stora otäcka människan. Flyger några få meter och försöker landa fint. Lyckas sällan.... Den här ungen flög ifrån mig och försökte landa på blecket till vårt sovrumsfönster, men trillade ner. Gömde sig i gräset vid väggen men såg att jag upptäckt den så den studsade iväg över "gatan" och vidare upp på gräsmattan. Allt medan mamma fladdrade runt med en mask i munnen och försökte lugna sin unge.

 

 Hoppetoss

 

 Var är du?? Mamma flaxar runt o ropar, spanar.


Trollunge


Av Kvasthilda - 14 juni 2009 08:47

  

 Öde skolgård


(cykeln tillhör sonen, fotat på deras öppethuskväll)

Av Kvasthilda - 13 juni 2009 14:06


Vill visa en bild hur det kan se ut i juni. Grönt o fint i buskar o träd och en massa snö i fjällen! På dagen två år sedan.



Av Kvasthilda - 13 juni 2009 11:25


Om ett par veckor är det dags igen, för Kirunafestivalen. Årets artister är bland andra Timbuktu, Takida, E.M.D, Måns Zelmerlöv och de gamla rävarna och återvändande Jerry Williams och Ulf Lundell. Senast Ulf Lundell var här stod himlens portar vidöppna och det spöregnade. Han gav dock inte upp, utan alla besökare fick höra hans mindre ljuva stämma i över två timmar. Jag gav upp låååångt innan det och skramlade in i öltälten i stället. De fick nog sälja en hel del regnbärs det året.


Ett par festivalcollage. The Ark 2005 och ett par år senare, 2007.

 

Kirunafestivalen 2005


 Kirunafestivalen 2007

Av Kvasthilda - 13 juni 2009 10:09


För er som letar facit.  Ni får leta vidare idag. Jag har så många luckor än och måste söka själv!  


Dagens kryss börjar enkelt :-)) The Ark är bara så bra! Har sett dem två gånger på Kirunafestivalen och fått en del fina bilder på Ola Salo o c/o. Skulle vilja se Jesus Christ Superstar. Såg originaluppsättningen i London 1980 på en klassresa till England. Ett gäng hormonstinna femtonåringar på vift i London en helg. Voj Voj. Nej, det gick bra och alla kom hem. Utom en kille som fick blindtarmsinflammation. Eller han kanske kom hem, o gjorde operationen i Sverige...


Nästa uppgift. Vilken berömd film förknippas melodin med? Busenkelt. Ingmar Nordströms spelar Och Ingrid Bergman sa.... Eller snarare As time goes by som originalet heter. :-)


Hahahhaaaa. Trodde det var Loket Olsson först. Eldeman söker en sjungande manlig programledare. Läser som vanligt inte av antal rutor, innan jag gissar vilt. Nä, det var betydligt äldre än Bingolotto. Ett av mina gamla favoritprogram :-) Jacobs Stege. Eller faktiskt inte, med Jonas och Annika Hagström som programledare, det var Caramba!. Jag bara älskade Jacob och hans humor. Har en kul bild på honom som jag hittat i ett reklamblad för Dalarna. Får se om jag hittar den. *slår-i-huvet* Den sitter i ett fotoalbum, ju!


Himmel o plättar. Hur kan man skriva att guldbruna ögon - så blå kan de aldrig mer bli? Har jag alltid funderat över.

Leende guldbruna ögon
har jag förälskat mig i
just dina guldbruna ögon
så blå kan de aldrig mer bli
 

Det är två uppgifter jag inte har nån koll på alls idag. Inte bra. Inte bra.


Men popgruppen. -) Ännu en av världens alla pojkband. Så mycket pojkar är väl killarna i N'Sync idag, men de är då unga... Justin Timberlake o c/o. De har enligt uppgift sålt 56 miljoner album sedan 1995!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nyhetspaus. Nu är det bråttom i Malmberget. Staketet måste flyttas å det snaraste. Rasrisken av en takskiva är överhängande. Kan rasa när som helst. Drabbar tydligen gruvhotellet bland annat och fem boende. Malmbergets malmkroppar är flera till antalet, till skillnad mot vår stora som går in under stan, 1 dryg km ner. Kiruna ska ju också flyttas. Delar av stan har redan börjat sätta sig.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~  

Humor.... Eldman önskar oss välkomna till förmiddagspasset av I afton dans...


Nä, tappade koncentrationen. Idag blir det mycket omlyssningar o googlande. Lite för disträ. Maken är hemma och humöret är inte på topp!


Jimmy Jansson är de enda som fastnar på sekunden. *suck*


I stället kan jag bjuda på svenska texten till As time goes by:


Men tiden går (As time goes by)

You must remember this;
a kiss is still a kiss,
a sigh is just a sigh.
These fundamental things apply
as time goes by.
Och Ingrid Bergman log rart
och ömt mot Humphrey Bogart
i vit tropikkavaj.
I baren drog en pianist
"as time goes by".
Hjältar som alltid kom från USA.
Tyskar som aldrig gjorde någe' bra.
Negrer som bara stod och sa godda'.
Så enkelt allting va'.
Sheriffer va' så snygga,
och ryssar va' så stygga
mot stackars FBI.
Va' svårt det blir ju mer man lär sej
as time goes by.

John Wayne va' allas vän,
en riktig man bland män
med mycket kortklippt hår.
Och rödskinn va' som dumma får.
Men tiden går.
En guling va' en guling,
en elak liten fuling.
På honom sköt dom prick.
Bob Hope va' alltid jävigt kvick.
Men tiden gick.
För fred och frihet gick dom ut i fält.
Och som en tomte smajla' Roosevelt.
Han gjorde aldrig nånting kriminellt.
Amerika va' snällt.
Och Ingrid Bergman log rart
och ömt mot Humphrey Bogart
i vit tropikkavaj.
I baren spela pianisten
"As time goes by".

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards