Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2011

Melodikrysset v39, 2011

Av Kvasthilda - 1 oktober 2011 12:30


Eftersom jag är däckad i förkylning med nackspärr vaknade jag mitt i krysset idag. Har lyssnat igenom det hela och fixat allt, mosig hjärna till trots. Så här ser mitt kryss ut idag: 

Vi fick höra (eller inte) om Lille katt förra veckan o denna vecka tog en annan Astrid Lindgren-unge över o sjöng om sin katt. Eller snarare om den katt han drömde. Tänk jag drömde inatt, att jag hade en katt o den åt bara sill o potäter.... Detta var hämtat ur Rasmus på luffen. Eller inte det heller. Luffaren och Rasmus, för det var från filmen från 1955, den med Åke Grönberg som Paradis-Oskar och Eskil Dalenius som lille Rasmus. Han sadlade om o blev narkosläkare när han växte upp. 

Från dikesvandrare till dansbandmusik - och dansbanemusik. En sista dans på gitarr. Bengt Göran Thyr spelade. 

Unge Rasmus fick det rätt bra till slut. Nån som definitivt inte tycker att nåt är värt att satsas på, är Pessimistkonsulten. Ronny Underbara Eriksson. Hans Euskefeurat har gjort den men idag var det Iggesundsgänget som spelade. Jag föredrar pitepojkarna! Man kan ju tro att Ronny skrivit den i år. Det var det året när det just i slutet av augusti, regnade varenda dag. September har varit den nederbödsrikaste månaden på fyrtio år i Norrbotten. 

Det är lika bra att sluta drömma.
Det går åt helvete i alla fall.

För om man drömmer om Paris, 
hamnar man på någe' vis, 
likförbannat i Hudiksvall.

Vad killen haft hela sitt liv, om man nu får tro hans egen utsago, är otur

Då gick det väl bättre för Lisa Miskovsky. Idag sjöng hon Lover från albumet Violent Sky. Det enda violenta vi har på himlen idag är en strålande sol. Klarblå himmel. Inget farligt där. 

Vilket då tar oss till Ted Gärdestad. Han var frekvent i gårdagens Diggiloo. Ett program som sällan eller aldrig gett mig såna skrattattacker förr. Med tillhörande hostattacker. Jisses. Johan Rabeus är makalös. Hade jag inte kunnat föreställa mig. Anders Dahls stråkar spelade Sol, vind o vatten. Det sista klarar vi oss utan. I alla fall från ovan. Tack så mycket. 

Stråkar då. Vi kan spela fio-lio-lio-lej... Det var Musikanterna ifrån Skaraborg som påstod detta. Dock var det inte fioler utan gitarrer som spelade idag. Everett -vad-han-nu-heter. 


Från det går vi in i en dansstudio o ser på när Sofia svänger sina olurviga. Sofia dansar Go-Go.  


När katten är borta dansar råttorna på bordet. Ja så är det, sägs det. The Boomtown Rats var en grupp högst aktiv under sjuttiotalet. 1979 skrev Bob Geldof låten som byggde på en skolskjutning. Tjejen som sköt fällde orden "I don't like Mondays. This livens up the day". Som många andra engelsmän som jobbar för Live Aid o annat är han idag adlad o kallar sig Sir Bob. Lika häftigt som en vampyr vid namn Bill..... Tell me why I don't like Mondays.  


Snoddas slog igenom i Hylands hörna en gång i tiden. Matz Bladhs spelade hans Flottarkärlek och insprängt i det hela fanns en slinga från Hylands hörna. Nu skulle vi ha en del av texten. Jag var ung en gång för länge sen. Rumliga dikesvandrare, andra än luffare har lagt till på knäna kröp jag hem.... Men texten går så här: 

Jag var ung en gång för länge sen, en flottare med färg.
Alla jäntor var som vax uti min famn
I alla torp, i alla byar hade jag en liten vän
ifrån Norderås till skiljet ner vid Berg.
Haderian hadera, haderian hadera,
Ifrån Norderås till skiljet ner vid Berg


Stackars lilla Butterfly fick vi hör om sen. Karin Juel sjöng. 

Genrebyte igen. En kille som var på Kirunafestivalen i somras. Såg inte så mycket av honom men stannade till o tog några bilder i alla fall. Markus Krunegård. Hela livet är ett disco. Det är till att fira. 

Ryggen mot väggen, tittar på sista dansen
På vägen hem lovar jag mig själv igen
att nästa vecka bjuder jag upp nån, vem som helst!

Det är inte alltid så lätt....

Vi slutar med andra estrader. Det våras för Hitler. Eller The Producers som filmen från 2005 heter. Det var längesen filmer döptes om innan de hamnade på svenska biodukar. Mel Brooks. Uma Thurman spelade svenska Ulla som sjöng med grov accent. 

And That's All Folks! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Fredag 29 mars 09:00


  Eget tema nr 15 Stup 89/366   Järnvägen ligger bokstavligen på bergets kant. Det stupar 300 meter ner mot fjorden på sina håll. "Men vi har i alla fall ett staket" är en stående kommentar.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~...

Av Kvasthilda - Torsdag 28 mars 09:00


  Tema nr 22 Blank-is 88/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Onsdag 27 mars 09:00


  Tema nr 183 Ledande linjer 87/366   Skönt att trafiken är igång igen. De två malmbolag som trafikerar Malmbanan/Ofotbanen. LKAB tv, Kaunis th.      Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte...

Av Kvasthilda - Tisdag 26 mars 09:00


  Tema nr 258 Samlingsplats 86/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Måndag 25 mars 09:00


  Tema nr 135 Ihopkopplade 85/366   -.     Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards