Kvasthildas Malmdamm

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

torsdag morgon

Av Kvasthilda - 26 november 2009 10:19


Det blåser ute. Träden är vita, men inte så länge till. Snart har vinden vunnit över snön och frosten och träden står nakna och svarta igen. Det har kommit mycket snö de senaste dagarna. Vi har väl ett par dm nu i alla fall. Eller så.

Äter ett plommon. Det har överlevt X antal resor i min ryggsäck men behövde få lite omvårdad och utsättas för två rader tänder.... *evil grin*

På teven gör de just reklam för Blossa Lättglögg i smakerna Apelsin och Lingon. Årets starkvins glögg, Blossa 09 är ju beställningsvara och jag har ringt vår lokala butik och beställt, EN flaska. Clementin... Hmmmmm... Ja. Dock la jag in beställning på några andra flaskor också, bland annat Blossas X3. X5-an var tydligen slut och kunde inte beställas :( Trean innehåller dock några godingar :-)

Muddus Hjortron tillverkar en fantastisk Hjortronglögg och i år finns även en Vildmarksglögg. Den senare säljs endast i BD-län.

 


Maken o jag måste åka o handla lite mer senare. Gårdagens shoppingtur gjorde av med en stoooor del av börsen men då har vi faktiskt köpt skinkan och lite annat.

 

 Harry Potter VI följde med oss hem


Däremot var det en hel del som inte fanns i affären. Tänkte köpa lite fryslådor att ta med i ryggsäcken på kortare turer. Dafgårds hade fyra för 60 pix och Findus, var det sex för 95 riksdaler tror jag? Det enda som fanns kvar var Kålpudding från Dafgård och Pasta Alfredo från Findus.... Min smak är ungefär som resten av Kirunas. De är inte för mig. Hade det varit kåldolmar hade jag köpt, men inte puddingen. Vet inte vad det är för skillnad egentligen. Man är väl fjantig!

Dessutom ska jag försöka hitta på nåt vettigt att ta med som man kan lämna i Björkliden. Man KAN ju får bli sitta där om det blir inställt och inget kommer eller går på några timmar - eller helt enkelt blir försenat! Har man tur får man sitta på plats i Björkliden. Med otur i bagaget kan det bli efter linjen. Inte lika kul.


 
 
Tintin Belisida

Tintin Belisida

26 november 2009 13:15

Här är det inte vitt av SNÖ i alla fall.. Det är omkring halvklart och +7 grader!/ När, inte är du väl "fjantig" - det kan ju vara en skillnad i konsistensen mellan "pudding" och "dolmar" och att du föredrar kåldolmarna./Det var nog ett antal år sedan som jag drack glögg, det återstår att se om det blir något i år.

http://elisannw.bloggplatsen.se

 
Flanören...

Flanören...

26 november 2009 13:42

Fryser du skinkan, när du köper den så tidigt, eller lägger du den utanför husknuten.
Ni har väl kallt nog till att ha den möjligheten.

Vi köpte Glögg förr, men gör numera egen.

Gillar långkok.
I ugnen just nu, ska tas ut om 5-6 minuter, ett vitt surdegsbröd.
Sen är det dags för den skånska kavringen, även den på surdeg, som stått sedan 10.30 och ska in i ugnen framåt halv sex.
Luktar Kummin i huset.

http://www.nabbsjuan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Kvasthilda

26 november 2009 13:59

Kjell, vi köper den fryst och kokar den lagom till jul. Spadet används givetvis till juldoppet. För brödet. Vi andra får hitta på nåt mer passande ;) Du har nog rätt i att det går att slänga den utanför knuten annars :-)
Jag brukade göra egen glögg förr. Har vänt på det :-)
Skånsk kavring! Låter fantastiskt. Hembakt bröd. Det vattnas i munnen o kavring är så gott!

 
Ingen bild

Mofs..helt enkelt

26 november 2009 18:06

Nu du Hilda så är jag i Kiruna ;)Ska vi ses?

 
Ingen bild

Kvasthilda

27 november 2009 06:10

Coolio Mofsan! Jag är ledig hela helgen :-))

 
Ingen bild

Mofsan

27 november 2009 08:34

Min kompis Carola har caf'e Oscar i Domushuset som invigs idag fredag. På måndag ska jag t.om vara i fiket. Du får springa förbi där då :) I dag ska vi till Abisko. I går var vi och tittade i er fina kyrka. Kiruna är vackert!!! (jaa å jag har gjort en snöängel)

 
Mija

Mija

27 november 2009 08:58

Hej och tack för din kommentar hos mig igår! :-)

Ha en fin dag!

Hälsningar Mija

http://assar.blogplatsen.se

 
GladaKatarina

GladaKatarina

27 november 2009 11:02

Clementinglöggen höll inte på att komma med, läste jag. Smakpanelen hade dömt ut den, men kundtrycket blev för stort. Har blivit lite glögg-anti med tiden... ;-)

http://gladakatarina.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kvasthilda - Måndag 29 april 09:00

  Tema nr 352 Vägg 120/366   En är en äkta skiffervägg, en är en tapet.       Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 19:33

Så är jag då hemma igen och har datorn för mig själv en stund. Min krysslösning med Anna Charlotta den här helgen såg ut som följer:    Vi började i Så Mycket Bättre där Amanda Jenssen tolkade Carolas Fångad av en stormvind.    Barbro Skinnar...

Av Kvasthilda - Söndag 28 april 09:00


  Eget tema nr 21 Borst 119/366   Försökte komma på något fiffigt tema till den här gula mockajunken. Det är en spårsnöröjare som tappat ett av sina borst intill ett spår på en bangård och jag kunde inte låta bli att ta en bild. Solgult o gra...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 10:35


Ahh. Bloggen är tillbaks. Den låg nere igår och så även idag på morgonen. Jag befinner mig på en plats där kryssblogg inte låter sig göras. H A D E kunnat ta med mig Lapptoppen men det blev så hastigt och lustigt och den var inte det enda jag 'kunde ...

Av Kvasthilda - Lördag 27 april 09:00


  Eget tema nr 20 Tussilago 118/366         Temalista     ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ 365 Foton 2024  Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat. ...

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards