Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2010

Av Kvasthilda - 28 november 2010 11:00


Första advent idag och jag startar en ny Julkalender för i år. Ett par dagar kvar till första december. Mor o fars adventsljusstake lyser så fint och ute ligger det snö, om än inte i närheten av de vita mängder vi har hemma, men vitt är det.



Av Kvasthilda - 28 november 2010 09:00


Tema nr 275 Spindelnät

328/365


Spanade på spindeln där i sitt nät.
Jag gillar inte såna här kryp men deras nät är häftiga!




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Av Kvasthilda - 27 november 2010 14:37


Det är flera saker som händer i vårt land den här veckan - och idag. Min Störstebror fyller år idag :-) Grattis till dig! Inte riktigt sextio novembermånader har passerat för honom men för andra är det så.


Pippi Långstrump firade 65 igår. Google hade en ny liten bild på hemsidan för att fira detta. Heja Astrid! O HEJA PIPPI!


I år fyller Julkalendern också år :-) Ja, det gör den väl varje år men 1960 visades första kalendern i teve, Titteliture. Femtio år. Ett halv sekel med kalendrar i teve för barnen.



Av Kvasthilda - 27 november 2010 14:10


Denna veckan åker jag till Danmark... :-) SysterYster o jag var på kyrkfototurné i somras då vi snubblande över kyrkan i Danmark. Detta Danmark är en liten ort eller plats på uppsalaslätten.



Danmarks kyrka är i grunden en medeltida stenkyrka som under åren blivit renoverad och vars torn syns på långt håll över slätterna i Uppland. Det byggdes om 1889 efter att blixten tagit det gamla trätornet och spiran.



När vi var förbi var kyrkan stängd så jag har bara externa foton men vilken exteriör sen. Gamla runstenar står på flera ställen runt kyrkogården.



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans ABC



Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.


Av Kvasthilda - 27 november 2010 11:33


Jag vaknade med många långa minuter till godo idag, men låg kvar o gosade i sängen en stund o lekte med min iPhone en stund. Surfade runt på Tradera innan jag tittade på klockan o såg att... hoppsan, fem över tio. Det var bara att masa sig (är ju i Dalarna. mwahahahhaaaa) ur sängen o klä på sig o trippa ner för trappen för att lyssna. Missade första ledtråden för jag kom in i köket till John Fogerty's röst i radion, vilket var den andra.

Men nu är det klart o jag har fixat allt :-))


Det började med en dubbel o vi ville veta sångerskans förnamn och vems initialerna var på låt- o textskrivaren. Evert Taube stod bakom det vågbruset och Marie Fredriksson sjöng. Så skimrande var aldrig havet.


Sen kom det jag hörde när jag kom ner i köket idag, Bad Moon Rising med Creedence Clearwater Revival som ofta kallades bara för Creedence för enkelhetens skull. Jag menar, vem ids ens säga Creedence Clearwater Revival? Eller skriva? Hehehhee. Nä, jag kopierade det jag skrev först, inklusive stavfel som jag därmed fick ändra på två ställen. :p


Aporopå herr Taube. Nästa bidrag gav mig en liten Å fan-känsla. Hade jag ingen aaaning om... Tror dock inte att texten gällde herrn ovan. Vi hörde ett par krysskändisar i Vi går på stigen, som går till Evert.... vi är väl framme ikväll nån gång.... Texten skrevs av raggar- o knuttelåtkungen Eddie Me'gasen... ehhh Meduza. "Han skrev rock, satir o grovporr".... Lennart Palm spelade sin orgel och den av Hagges revygäng som hördes mest, var förstås Stefan Ljungqvist. På't Lennart! O apropå p-o-r-r. Stefan blev portad från Göteborgs ungdomsgårdar under sjuttiotalet för att han hade så många fräckisar i repertoaren....


Vem trallade inte med i nästa bidrag eller klarade för den delen av att sitta helt still? På snabba strängar hörde vi Zorba.


Så for vi hem till svedala igen för att lyssna till en av våra internationella stjärnor. Och till det en melodi hon sjöng för Kronprinsessan Victoria vid födelsedagsfirandet i somras. Min plats på jorden.

Jag har orden - och jag följer dem
till min plats på jorden
jag tror jag kommit hem

En "genreöverskriderska" kallade Eldeman henne, Malena Ernman. Py Bäckman skrev texten som hon gjort till så många andra fina låtar.


Efter Malenas skönsång får vi ett inslag från en helt annan genre som Malena inte dabbat i. Kanske.... En amerikansk showman och nästansångare presenterades han som, av Eldeman. Min hjärna tappade anslutningen till omvärlden men det trillade så småningom ner en liten polett o namnet kom fram till ansiktet jag såg framför mig. Jimmy Durante förstås med ett av alla hans knasiga nummer. Härlig kille :-)


Om han lärde ut något under sin tid kan jag inte svära på, men han gav i alla fall folk en rolig stund med sina uppträdanden. Abba däremot sjöng ju om att kyssa läraren. Idag var den instrumental, When I kissed the teacher.


Så åkte vi över Atlanten igen till det stora landet i väst. En trubadur och rockartist som "spelade under sitt riktigt efternamn" som han kallade det, Eldeman. John Mellencamp fick ju pådyvlat sig artistefternamnet Cougar på sitt första album, vilket han inte godkänt. Small Town heter dagens kryssbidrag.


Vad ligger i luften och rimligtvis irriterar? Denna något kluriga fråga skulle ge oss ett annat svar från Smoke gets in your eyes. Ja, det blir rök då.... Idag kom röken utan ord. Brukar den inte det? Den brukar komma sig av eld... Äh.


Sen kom "en som har tävlat" och i snabben fick vi oss tilldelat "IDOLen".... Jaja... Erik Grönwall. Han vann i fjol. Får se vem som vinner i år. Kan det bli en rockare igen? Eller blir det snygge Oooolle? Eldeman illustrerade med Higher. Han har kommit upp sig lite, herr Grönwall. Eller upp o upp. Han har nog mer landat och hittat sin plats på jorden, Erik. H.E.A.T har bytt ut sin sångare mot just Erik. Han har kommit hem, tror jag. Erik behöver lite tunggung bakom sin fantastiska rockröst. Hoppas Kirunafestivalen får hit dem! Tänk H.E.A.T o Jay Smith på midnattssolsscener i sommar. Mmmmm.... Fast Jay tänkte ju turnera folkparkerna i frack, tillsammans med Andreas Weise... Hahahahahaaaa... Nåja.


En annan skön röst äger Lill Lindfors och idag sjöng hon en efterfrågad melodi, Du är den ende. Bo Setterlind skrev den svenska texten från den spanska gitarrmelodin med det franska namnet, Romance d'Amour.


Sen svingar vi våra lurviga. Inte ā la Evert o hans farfar men i linjedans ā la westernhak i Can Can-takt.


Så slutar vi dagens kryss nästan som vi började. En sångfågel med "Århundrandets röst". Maria Callas. Vad hon sjöng hann jag inte uppfatta men det kan ha varit nåt av Puccini. Hörde namnet nämnas i alla fall. Hörde jag ju visst det. O mio babbino caro.  


O that's it.

Tack för idag, Slut för idag!


Av Kvasthilda - 27 november 2010 11:01


Det var jäklarns vad det händer bilolyckor på vägarna kring Dalarna o omgivande landskap. Igår var Riks80 tillfälligtvis avstängd pga en olycka och nu hör vi om en annan olycka efter E4an där vägen varit avstängd vid Enånger och folk suttit timtals i bilköerna utan mat och dryck. Som lokförare kan man bli sittande länge utan värme om krafledningen av en eller annan anledning inte kan hålla strömmen så vi har viss vana (därmed inte sagt att man har med sig vatten o mat till att sitta timvis alltjämnt) men "vanliga" bussresenärer med familjer förväntar sig inte att sitta still timme ut o timme in i en kall buss. Jag måste säga att mitträckena inte bara är av godo. De där mittstolparna med hårda avspärrningsvajrar som sitter mellan vägbanorna för att "minska olyckor". När de väl händer kan det bli än jävligare. Framför allt för att trafiken inte kommer nånstans då man sitter fast i sin vägbana.

Vi var ute efter E4an igår SysterYster o jag o det var inte helt lätt att ta sig tillbaks då vi insåg att vi skulle tagit en småväg för att komma dit vi skulle i stället för den stela europavägen. E4an är statisk o har ingen sömsmån att ta av om det blir fel. Vi åkte nån extra mil men fick annat på köpet så det var inte helt bortkastat, men vårt matintag fick dröja på sig tills vi kom på rätt plats. Shit happens. Det fanns ju "driftvändplatser" efter vägen men de är avspärrade för att bara utryckningsfordon ska kunna använda dem.

Nä, kanske jag hinner bloggkryssa trots allt. Sitter hos min Käraste SysterYster och äter lite frukost. I eftermiddag ska vi stöpa ljus. KUL!


Av Kvasthilda - 27 november 2010 10:04


Hoppsan. Det for iväg innan jag hann skriva nåt. iPhönen var snabbare än jag. Jag kanske inte hinner kryssblogga idag. Vi ser.


Av Kvasthilda - 27 november 2010 09:00




Tema nr 211 Ovan takåsarna

327/365


Den lyser däruppe, ovan takåsarna, som den alltid gjort fast i olika skepnader allt eftersom månadens dagar går. En gammal bild men jag gillar den här så den förtjänar att lyftas fram igen. Jodå, den är tagen under året och därför alldeles tillåten :-)




Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos akson



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards