Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under november 2010

Av Kvasthilda - 24 november 2010 11:32


Igår kväll fanns detta på min himmel :-)


Jag är på väg ner i lokstallet med mitt lok efter avslutad tur och när jag skulle gå ut för att lägga om min växel dansade norrskenet över Loussavaara. Det är fotat på fri hand och dessa två bilder var väl de som hade minst skakningsoskärpa. Ibland har man tur :-) Norrskenet varade bara några minuter och jag stannade på rätt ställe - inga lampor i vägen för kameralinsen även om snön och träden lyser orange och gula av de starka lamporna i lokstallet.
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Veckans himmelska bilderAv Kvasthilda - 24 november 2010 11:06


Sov länge idag. Jättelänge. Vaknade med huvudvärk. NEJ, inte nu igen?? Maken sover än. Solens sista strålar syns, det är alldeles orange, och vinterblått förstås.

Igårkväll när jag for till stall ringde SysterYster när jag skulle kliva ur o lägga om en växel. O se där. Ett norrsken. Hade ju kameran med mig igår så jag grävde fram den ur ryggsäcken för att ta några bilder. Vild chansning. Lång slutartid ger med säkerhet skakoskärpa. Fick ett par OK bilder där man faktiskt ser omgivningarna också!

Kameran följde annars med för att jag, i samband med min klargöring tänkte passa på att fotografera de kalla och överfrusna Dm3orna som står bakom stallet. Kunigunda, Alliansen och Viktor står där o fryser. Man blir frusen bara av att titta på dem!

Ska lägga upp bilder senare.

Möte i eftermiddag. Båda våra fack har gått ihop om ett möte inför flytten och Norgekörningarna. 1600 pip. Jobbar natt sen så jag ska gå dit o höra vad de har att säga före det. Informationen är noll och ingen och ingen vet nånting om nånting. Var ska vi vara? Hur blir rutinerna? Var ska vi hålla till vid våra bortastopp? Fem timmar i Svappavaara??

Nu är det bäst att jag laddar kaffepannan innan mobilen ringer o Maken säger detsamma.

Go'Morron.

Eller så.


Av Kvasthilda - 24 november 2010 09:00


Tema nr 137 Kladdig

324/365


Det här temat hade kunnat bli en kladdig historia. Nu har jag inte så många söta barn omkring mig som kladdar ner sig men Maken har målat stugan. Eller snarare tjärat den och det rann lite grann så fönstren blev kladdiga :-) Tack för den, Gubben!
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 23 november 2010 10:42


Det fanns en film som hette så, "Stanna världen, jag vill kliva av!". Just nu känns det så. Jag hinner inte med.

(Stavningen får ni ta som det är just nu, sitter på jobbet o ska iväg o köra tåg o som jag sagt tidigare fungerar inte våra tangentbord som de ska. Jag fixar det jag hinner se o tar resten sen).

Som sagt jag hinner inte med. Livet rusar förbi i trehundratjugo just nu. Kanske det är stressen jag känner inför flytten av våra lokaler? Till en början ska det inte vara några större problem, men det kommer. Äh, det är val bara att försöka få ledigt några veckor o fixa det där plastkortet?

Sen är man omgiven av alkoholister av ett eller annat slag. Känns inte heller skitkul. En önskar jag dit pepparn växer och en annan är jag jättestolt över. Det är en varm o go person som bestämt sig för att ta några veckor hos Alfa. Förtjänar inget annat än ett gott liv. Stora kramar till dig.

Den andra tar kraft och energi. Skickar en massa tråkiga meddelanden i tid o otid. Trevlig ibland men otrevlig ibland. Jag har lite svårt att stänga av och det tar på mina krafter.

Nä, skit i de nu. Nu är det jobb som gäller.

Ha en fortsatt skön dag därute!


Av Kvasthilda - 23 november 2010 09:00

Tema nr 342 Vy

323/365


En vy som snart är ett minne blott? I alla fall delar av den. Kiruna ska ju flyttas på och mycket av det som syns i den här vyn kommer att få en annan geografisk plats. Frågan är bara var? Det haster ikke säger Ole Norman, men jag vet inte. Det tycks ha hastat rätt länge att bestämma vartåt stan ska flyttas. 2011 skulle första delarna börja flyttas. Snart är vi där och än vet ingen vart vi ska.
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 22 november 2010 16:06


Lång dag. En dag av teori - o en del praktik. Har haft repetitionsutbildning i en av våra loktyper. En heldag i stall med Lenki. Det tar på krafterna ;)

Nä, nu är jag så trött på mig så nu tar vi kaffe, säger han rätt vad det är.

Fast alltför sällan ;) Kaffetarmen har inte fått sitt idag.

Det snöar. Det VRÄÄÄÄKER ner. Glömde ta med mig kameran i morse. Får ta den i morrn då jag har förmiddagståg. Eller snarare börjar på förmiddagen. Måste fota de där sibiriska loken vi har i stall. Översnöade o infrostade Dm3or.


Nä, om man skulle ta o klippa lite kyrkfoton igen då.


Av Kvasthilda - 22 november 2010 09:00

Tema nr 281 Stolthet

322/365


Ett fågeltema till från stugan i Härjedalen. Vi brukar ha tranor på andra sidan sjön, spatserande i myrkanten av sjön. I augusti var de fyra stycken. Här är två av dem. Visst ser de stolta ut där de går med sina långa halsar?
Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2010 hos aksonAv Kvasthilda - 21 november 2010 15:01


Shit. Kom just ihåg att jag inte hann spara mitt inlägg. SKIT. Internet hängde sig o jag fick inte tillbaks sidan. Då skiter vi i det o börjar om på ny kula.

Jag har bara ett ord: TACK!

Det var Bagges kommentar till Jay. Sitter här o lyssnar för femtioelfte gången på hans uppträdande från fredagen i IDOL. Kompisar till mig, liksom jag, faller som furor för hans underbara o säregna röst.

När jag skrev förra inlägget hade skymningen fallit. Nu är tillome skymningen borta o mörkret är här. Jay är just nu mitt ljus i livet. Min värmande teddybjörn i kylan. Det är kyligt o eländigt här i vintermörkret men hans version av Like a Prayer snurrar på o nu har fyran tappat upplösningen så jag letade fram klippet på YouTube där den ligger tills TV4 får nojja o ser till att den försvinner. Kanske. Det måste vara det mest sedda IDOL-klippet på fyrans hemsida. Kikade runt igår bland alla klipp o de var fräscha allihop, i upplösningen. Ju fler som tittar desto sämre bandbredd kan de ge ut o kanske därför upplösningen är åt håvete nu. Eller så är det en tillfällig glitch. Hur som helst kan jag inte lyssna mig mätt på hans böner. Fantastiskt.

Hade tänkt baka idag men min ork finns inte. Behöver lite mer än att bara vakna för att bullbakgenen ska dra igång mig. Skulle ha blivit Solrosor idag. Hittade o köpte gula russin igår. Jästen finns. Antagligen saffranspåsarna också. Får bli när jag återkommer från Falun i mitten av december och våra Norgeturer börjat. Jag får ju inte köra dit.

I hear you call my name.... and it feels like home.....


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Kvasthilda

Hörru... Va' ä' klockan?

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Följ bloggen

Följ Kvasthildas Malmdamm med Blogkeen
Följ Kvasthildas Malmdamm med Bloglovin'

Fototeman


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se