Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 12 december 2011 11:00


Vi öppnar lucka tolv - och med det har halva julkalendern avslöjats! Idag blir vi bjudna på ett lass med lussebullar. Solrosor. Ljuvliga saffransgula snurrebullar med mandelmassa och russin. 


Av Kvasthilda - 12 december 2011 09:00


Tema nr 165 Lucia
348/365

Ännu en glöggsort. Lucia. Med smak av choklad. I sällskap med en annan av mina favoriter. I morgon är det Lucia. Undrar hur många som vakar inatt med en flaska glögg? Eller kanske annat? Själv jobbar jag hela dagen. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson



Av Kvasthilda - 11 december 2011 22:33


★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
˛°_██_*˚°。°/ ♥ \*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.*˛_Π_____*˚°。*。°**˚°。°*。°*★
.°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*˚°。°*。°*°*❤ ˚°*★
*(...'•'.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田|門|╬╬╬╬╬*˚°。°*。°* ♥♥

Av Kvasthilda - 11 december 2011 20:31


Har inte hunnit skriva kryssinlägg förrän nu. Igår av förklarliga skäl, då jag befann mig på resande fot största delen av dagen. Det drog ju ut på tiden då tåget blev så försenat till Boden att vi blev tvungna att ta bussen hem därifrån. Vilket i sin tur försenade vår hemkomst med flera timmar. Så kan det gå. Idag har jag jobbat och tagit det allmänt lugnt när jag inte plockat i det vi hade med oss hem, Dotra o jag. Men nu ska jag skriva. 


Sitter just o lyssnar igen o hör duetten vi började veckans kryssruta med. "Ett par populära popsångare" - ett sån't där eldemanskt uttryck. Många p där. Jag löste det här på appen igår och skrev in fel efternamn.... Missade att det gick i vinkel! Hagsätra sport består ju av Andreas Johnsson och Niklas Strömstedt. Vi har hört dem - och den flera gånger förr i krysset, Idag kommer aldrig mer. O det är ju sant. Även om låten upprepas nu och då. 


Nästa kryssvar var en av de vi lämnade, Dotra o jag när vi for från Falun häromkvällen. Min pappa. Hennes morfar. Melodin var Lasse Dahlquists Morfar har berättat. Lite googling där... Tillhör väl inte min vanliga repertoar i hörlurarna om sanningen ska fram. 


Sen söker vi en tjej. Ett flicknamn. Det var ju Elvira Madigan. Framfört på dragspel. O blås. O nåt litet stränginstrument - banjo? O en ståbas. Jan Johansson med flera. 


En annan tjej - som häromdagen fyllde trettio, är Britney Spears. I Wanna Go sjöng hon idag. Tredje singeln från albumet Femme Fatale som kom i somras.  


Vi tar henne på orden och marscherar hem till Sverige, tillsammans med Stefan Andersson och Arméns musikpluton. Södermanlands regementes marsch


Svaret för nästa uppgift kan klassas som militäriskt också, i sitt precisa utförande. Föreställningen vi söker är Riverdance. Dansarna rör sig helt unisont. Inte en tå åt fel håll. 


En annan kroppsdel ska vi ha sedan. Vi går från tådansarna till det vi ser dem med. Ögonen. Barbro Hörbergs Med ögon känsliga för grönt. Fast vi ska bara ha ett. Öga. O mina är gröna :) 


Ännu en tjej i krysset. Angela den här gången. I gröngräset också. Dansande. O lekande. 

Det är roligt ibland å sno runt litegrann
Å slå volter i gräset med Angela
Du får tro vad du vill
Men jag sitter aldrig still
mmmm Med Angela

Givetvis var det Ted Gärdestad som virvlade runt med Angela. 


Efter det tar vi en lustig liten dubbel. Ett enbokstavsord och ett land. Vi vill helt enkelt veta var melodin utspelar sig. En av mina favoritmelodier (inte låtar, det är nåt annat) från skoltiden är ju faktiskt Streets of London o såvitt jag vet är de i England. Londons gator. John Williams spelade. Gitarristen, inte kompositören. Han gör annan musik. Filmdito. Dock ingen teveseriemusik.


För nästa uppgift slår vi oss ner i tevesoffan, för tillfället förmodligen tillverkad i nåt sammetsmaterial eller kanske vit skai som SysterYster hade. Vi tittar på två hotta killar i vita kostymer o pastellfärgade skjortor/t-tröjor och den ena strumplös i sina vita seglarskor. Eldeman fnittrar till när han nämner pastellfärger och annat. Miami Vice förstås. Som ett par decennium senare blev film med en av mina pussgurkor i rollen som Sonny Crockett, Colin Farrell. Nåja. Vi stoppar där :) 


Tar lite Melodifestival i stället. Inte en vecka utan det. Vi hoppar fram ett par år i tiden o skriver anno 1992. Långt härifrån framfördes för omväxlings skull av låtskriverskan själv. Hon har ju skrivit massor av låtar som tävlat med varierande resultat. Själv placerade hon sig på femte plats. Py Bäckman. Vann gjorde blivande festivalgeneralen, Christer Björkman. Dock gick det sämre för honom i Eurovisionen.... Niklas Strömstedt skrev den låten. 


Nä, ta mig nu långt därifrån.... Vi spinner vidare över kryssplanen i stället och lyssnar till Den gamla spinnrocken i dansbandsstuk. Eller kvällsshowstuk. Fredagsbandet från Café Norrköping. Jisses... Ja, men just det ja. Den där rocken använder man till att spinna


Som katterna gör just nu. Nej. Tyra jamar o gnäller lite. "Ingen som ser mig"

Mjau. Krysset är klart! 


I morgon är en annan dag. O Idag kommer aldrig mer. Sådeså. 

Av Kvasthilda - 11 december 2011 11:00


Bakom lucka elva hittar vi en flaska ... elva. Årets julglögg med smak av kaffe. Arabica. Gott! Maken gillade den inte men jag tycker den var jättegod. Har tänkt försöka få tag i en ny flaska men den är slutsåld i Kiruna! Om vi inte hade haft så mycket bagage ändå, E-pigan o jag, hade jag köpt en i Dalarna i veckan. 

Av Kvasthilda - 11 december 2011 09:00


Tema nr 124 Kaka
347/365

3e advent idag. Vi tar lite adventsfika då. Baka Baka liten Kaka. Det gjorde jag. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 11 december 2011 04:52


Underligt detta. Eller, egentligen inte. På väg till jobbet sken fullmånen från stjärnklar himmel. När jag gick mot loket en mugg choklad senare vräkte snön ner. Som om det behövs mer?! 

Nu är Kalle i radion.

O jag har inte ett spår i sikte. Följde efter en hare en stund o en räv lite tidigare tillbaks men här syns inget i snötäcket.

Några trötta timmar väntar i svappisbaracken.

Go'Morron! 


Av Kvasthilda - 10 december 2011 13:55


Lämnade Boden för cirkus en kvart sen. Kul i jul. De fick kalla in en extra buss för SJ kan inte räkna till max 55, vilket var vad de uppgav som antalet resenärer norr om Bdn. Vi var nog närmare 70. Så kan det gå.

Är väl hemma om en sådär fem-sex timmar. O börjar jobba strax efter tre inatt.

Jippie.

*gässp* 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards