Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 18 december 2011 11:00


Bakom lucka nummer arton hittar vi en kvartett julstrumpor, kanske passande idag på fjärde advent? De tillhör Barbie och hennes systrar. Minsta syrran har här, underligt nog bytt namn från Kelly/Shelly till Chelsea. Tror att det här är hämtat från den nya julfilmen med Barbie o Co. Det är ett tag sen jag var hemma i dockvärlden men jag kikar ändå i hyllorna när jag kan. Jo, "Den perfekta julen". 



Av Kvasthilda - 18 december 2011 09:00


Tema nr 162 Ljus
354/365

Det är fjärde advent idag så vi tänder väl även det sista ljuset i staken. Egenhändigt tillverkade ljus. 


Temalista



~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 


Av Kvasthilda - 17 december 2011 11:58


Som vanligt vaknade jag sent o missade halva krysset. Har lyssnat igenom andra halvan och reprisen av första i lugn och ro. 100% julmusik idag, trots att Melodikrysset sänds på julafton också. Julkryssen brukar vara ganska enkla men jag letade ett par svar ändå - och sökte som vanligt lite runtomkringinfo :) 


Men vi börjar med nåt vi har i Kiruna. Kommer att ha. En vit jul. Eller White Christmas. Elvis sjöng den idag men den lanserades en gång av Bing Crosby. Jag båda versionerna på CD. Har många julskivor och album, ur vilka delar snurrar runt, runt i mobilens iPod - ibland inkopplad till de gamla datorhögtalarna som tillfälligt står placerade i köket för att leverera julstämning till mitt pyssel där :) 


Eldeman plockade fram en Lennart Palm för andra uppgiften. Vad har försvunnit? 

- Du Werner, köpte du ingen julskinka?
- Det är väl klart jag köpte julskinka, Werner. 
Den står i ugnen
- Nej Werner, den har rymt. Vad ska vi ta oss till?
- Lugna ner dig Werner
- Ja men gästerna kommer ju när som helst
- Ja, men vi kan väl alltid bjuda på nån mumsig grönsak
- Ja, visst ja... 
Det går precis lika bra med selleri! 

Givetvis var det Vår julskinka har rymt med Werner och Werner, eller Sven Melander och Åke Cato från Nöjesmassakern.  


"Vad heter han på svenska, i förnamn?" Vad?? Tomten??? Ehhh... Nähä.... Eldeman spelade musiken ur Tomteverkstaden från 1932 som i sin tur är hämtad ur Kalle Ankas jul. Självklart. Ibland undrar jag hur min hjärna fungerar. Lite för snabba ledningar ibland. Ja, ibland. 


Vikingarna tog över sedan och spelade en annan julvisa som också förknippas med Kalle Anka. Jag trodde att det var den här låten han skulle spela för förra svaret o att i så fall svaret skulle bli Benjamin Syrsa men då hade jag inte tittat i kryssplanen. Visserligen är en syrsa rätt liten men hans förnamn ryms inte på fem bokstäver :) Fem myror ÄR fler än fyra elefanter. Nåja, tillbaks till Vikingarna då. Ser du stjärnan i det blå

Ser du stjärnan i det blå?
Allt du önskar kan du få
Om ditt hjärta har begärt
Vad du har kärt


Alfta dragspelsklubb stod i kö härnäst, för att förkunna att Julen är här. Eldeman nämnde Tommy och Sissel och det är deras inspelning jag har i min julmix. Tror tillome att den kommer två gånger då den finns på så många olika julalbum och samlingar. 


Vi fortsätter i Vikingarnas tema o ser stjärnglansen som lyser över nejderna. Gläns över sjö och strand, framförd av Anne Sofie von Otter. Viktor Rydberg skrev texten och Alice Tegnér komponerade musiken. 

Gläns över sjö och strand, stjärna i fjärran.
Du som i österland, tändes av Herran.
Stjärnan från Betlehem, leder ej bort men hem.
Barnen och herdarna följa dig gärna.
Strålande stjärna, strålande stjärna.


Vi plockar fram ett stränginstrument med mååååånga strängar. En cittra säger Anders. Kan det vara? Eller en zithar. O vari ligger skillnaden? Äh, vet inte. Wilfred Scharf heter han som spelade i alla fall och melodin var We wish you a Merry Christmas


Så fick vi lite skönsång igen. Inte ett julkryss utan en mas. En liten man med stor röst. Madams julsång, O Helga Natt. Hette hon Helga? Nä... F'låt... Rösten tillhörde förstås Jussi Björling. 

O, helga natt, o, helga stund för världen,
då Gudamänskan till jorden steg ned!
För att försona världens brott och synder,
för oss han dödens smärta led.
Och hoppets stråle går igenom världen
och ljuset skimrar över land och hav.


Så ett tvärkast till strängar igen. Med gitarr i händerna spelade Hasse Rosén Jag såg mamma kyssa tomten.

Jag såg mamma kyssa tomten jag
Tänk om våran pappa kommit då?
Jag hade gömt mig i en vrå
För att titta lite på
Ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få


Och då fick tomten mammas klapp och kyss
Sedan sa hon, "Åh, vad du är bra!''
Nej ingen ser att det är du
Men jag såg att det var
Tomten mamma kysste i går kväll

På min julslinga har jag bland annat Trolls version. Popgruppen från Falun med tonåringar. Knappt. Ja, det var då det. Idag är de medelålders :) Tiden går! 


O snart är det dags. Bereden väg för Herran. Uppmaningen kom från Sanna, Shirley och Sonja.

Bereden väg för Herran!
Berg, sjunken, djup, stån opp.
Han kommer, han som fjärran
Var sedd av fädrens hopp.
Rättfärdighetens förste,
Av Davids hus den störste.
Välsignad vare han
Som kom i Herrens namn.

Den är hämtad från deras första julalbum, Vår jul. Deras andra heter Our Christmas... Fast det är inte julmelodierna från den första på engelska utan det är ett nytt album med andra låtar - på engelska. Jaja, nån är säkert samma. 


Och om någon nu inte förstått det står julen för dörren. Nu har vi ljus här i vårt hus illustrerades av ännu en gitarrgrupp, The Shabblers. *skakar på huvudet


Vi slutar dagens kryss med en slädtur. Här går det, då vi har snö. På andra håll i landet kan det vara svårare. Andy Williams sjöng Sleigh Ride


Bara en vecka till jul. Himmel. Jag ska gå o tända lite julljus. Egenstöpta. 

Ha en skön vecka så hörs vi på julafton igen då :) 

Av Kvasthilda - 17 december 2011 11:00


Vi öppnar lucka nummer sjutton idag. Ett äppelträd där frukten fortfarande hänger kvar. Gott för fåglarna. De har varit o hackat lite här och lite där. 


Av Kvasthilda - 17 december 2011 09:00


Tema nr 187 Märke
353/365

Ett tema jag funderade på fram o tillbaks. Vad ska jag hitta på? Så hittade jag detta lilla märke hos mamma. Ett lite kantstött märke, eller kragnål. Det sitter på en vägg, nästan gömd i kanten av en bokhylla. Härjedalens landskapsvapen. Perfekt! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 16 december 2011 23:42


Ja, Lapp på lapp men ingen söm. Men nu handlar det om appar. VAR ÄR DEN?!??? 


 


Jag vet inte, men min almanacka har passerat oktober med råge. 

Av Kvasthilda - 16 december 2011 14:12


Blev tvungen att ringa akuten på tandis. Min kvarvarande visdomstand bråkar med mig. Tanten i växeln hade jättesvårt att hitta en tid. Fick en idag, sådär en tio minuter innan akuttandisen slutar. Schysst. Mot honom. Eller henne. Not. Men va fan. Inte mitt fel att tanden bråkar just nu. 

Jag kanske inte har så jäkligt ont att det behövs ett akutbesök men hellre en gång för mycket än att jag ska ha ont i jul. 

Beställde tid åt E-pigan samtidigt. Ungar! Fixa själv. Där blev det under andra halvan av januari. Kul-i-jul. Eller snarare kul-efter-jul. Hon fyller ju tjugo i början av januari. Tre hål i bissingarna. Blir dyyyyrt det. 

Var in på Bolaget en sväng med Lillkullen. De hade fått in Blossa 11. Maken hade rätt. Köpte två flaskor. O en handväska. Gubben ringde från Gällivare för nån timme sen o frågade just om Arabican. Den är ju slut i Gälka så han hade inte behövt göra sig besväret att leta efter den. Lillkullen o E-pigan frågade när de var in där häromdagen o de skulle inte få in nån ny. Däremot bad jag honom ta hem nån god whisky. Vi har ju inte stora lager som Knuttekompisen. Han gillar Single Malt o har alltid minst fem flaskor av varierad sort ståendes. 

Jag har ju helg nu o blir det inga större men av tandläkarbesöket kanske det blir nån liten virre senare. Bara skit att lönen inte kommer förrän dagen före jul. December har varit lite dyr. Tågbiljetter o ljusstöperier. Julklappar - o har ändå inte köpt det jag tänkt ännu. Vill ha nån god likör o kanske en Bailey's till jul. 

Åsså julölen förstås. Den har vi inte heller inhandlat. Fast Carl-Jan säger att man bara ska dricka en julöl till förrätten o sen rödvin till maten. Nåt snusk till efterrätten o konjak till kaffet. Jo, tjena. En snaps kanske. Men det måste också tas hem i så fall. Nåja. Kanske skiter i alltihop o tar en vit jul. Äh, det har Bore fixat redan. Kottarna är stora o bryr sig inte så mycket om päronen svamlar lite extra. Det brukar vara rätt lugnt i alla fall. 

Av Kvasthilda - 16 december 2011 11:00


Bakom lucka sexton hittar vi.... en bild på en långväga gäst - för åratal sen! Oj, det är tio år sen! 2001. Tiden går. Lilla Kayla reste hela vägen från Kalifornien i USA för att hälsa på mig i kalla Norden. Ja, det är en lång historia som kanske berättas nån gång. 

Kayla kikade nyfiket in i det lilla huset och trillade nästan baklänges när hon såg vem som fanns innanför dörren - o vad han gjorde där. Hon slutade nästan aldrig fnittra! 



Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards