Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 20 december 2011 23:54


Ja, det är vad jag sysslat med ikväll. Fick mitt tåg inställt o passade på att göra årets upplaga av chokladkolan i stället. E-pigan o jag har nu suttit o snurrat in alla kolabitarna i bakplåtspapper. Skulle haft såna där snajsiga glittriga plastpapper men det har jag inte så bakplåtspapper it is. 

Storpigan har mest lekt med sin iPhone. Fast hon har visst också en iPhön. Rackarns unge. De har spelat WordFeud men Råttisen blev så kladdig av kolasmetkletet så hon gav upp. Kråkan satt mest o snodde kola, snarare än papper.... 

Maken har tittat på en av sina favvofilmer, Blåsningen. Klassiker. 

Ett par minuter till midnatt igen. Ett dygns respit sen är det en svappissväng som gäller. Den kommer jag att få. Fast det gör inget. Sover ju mest bort tiden därnere. 

Nähä, kanske ska ta ett glas vin. Slutar ju strax. Tjänst motsvarande. 

*viskar* Skvallra inte att jag redan snattat av glöggen..... 



Av Kvasthilda - 20 december 2011 11:00


I lucka 20 hittar vi så mammas vackra julburk. Sliten och dan men ack så charmig. Har ingen aning om hur gammal den är men trycket säger långt tillbaks. Då insidan är målad vet jag inte vilket kafferosteri som står bakom den men I loooove it ändå. 


Av Kvasthilda - 20 december 2011 09:00


Tema nr 206 Oljelampa
356/365

Kanske inte en oljelampa per se men den brinner på vätskor. 


Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 20 december 2011 00:16


Eller inte. Lite upp o ner här. Ibland lugnt o stilla sen tar det hus i helsike o nån exploderar. Så är det med en familj om fem med humör :) Lillkullen flyter omkring o försöker låtsas som ingenting. 

Kråkan har skaffat en iPhone o försöker enligt konstens alla regler att konfigurera den. Inte så enkelt. Mycket grejer som ska fixas o trixas med. 

Det mesta av julmaten är inhandlad. Lyckades få Maken med mig till storCOOP idag medan huliganerna gick på bio o såg Sherlock Holmes 2. The Girl with the Dragon Tattoo har just haft premiär med Mara som fröken Sahlander och i Sherlock spelar en annan fröken Sahlander den kvinnliga huvudrollen, Noomi Rapace. En Hollywoodtjej med svensk brytning i Stockholm o en Stockholmstjej i Hollywood. Filmen var visst bra. O jag har inte ens sett ettan än. Av Sherlock alltså. 

Ska till svappis i morron em/kväll. Kanske tar med mig filmen då. Eller Jägarna 2 som just kom i brevlådan? Den är visst inte lika bra som ettan sägs det. 

O grisfötter hittade vi! Igår. Köpte två burkar åt Gubben så han blir nöjd. Var ungefär det enda vi kom hem med till julbordet. Har haft lite diskussioner med COOP om återbäringen. Ska man använda kod eller ska man inte? Har ingen kod. Var in på deras i mitt tycke något röriga hemsida igår, eller inte COOPs utan MedMeras för att kolla vad man kan göra åt saken men blev inte mycket klokare där. När vi sedan for till butiken för att handla lite visade det sig att MedMera haft datorhaveri. För mycket trafik eller så. Var väl därför inte ett skit fungerade på deras hemsida. Hade glömt mitt lösenord o försökte få hem ett nytt men det blev bara Tekniskt fel som svar på "fel användarnamn eller lösenord" o allt vad den nu tjötade om. Så i morse när jag vaknade (nåja, på förmidda'n som vanligt) tog jag sonika o ringde upp dem. Efter många om o men fixade vi ett nytt lösenord till sidan. Bland annat visade det sig att min mailadress var lite out-of-date då kiruna.se tillhör kommunen sedan x antal år. Vi vanliga dödliga har fått en annan ändelse. Feladresserade mail har vidare-befordrats tidigare men det är väl slut med det nu då antar jag. Hur som haver. 

Det visade sig ytterligare att mitt kort inte är aktuellt för bonus o återbäring. Jo, att den samlar på dessa men jag kan inte handla på återbäringen med just det kortet jag har. Gaaaahhhh. Skulle få hem ett nytt. 

Jag minns att när jag kikade in på deras hemsida en gång tidigare (när??? I våras?? Skitsamma) så anslöt jag mig eller bad om att få bli medlem eller vad fasen det nu står. Ett tag senare damp det ner ett brev i lådan med nåt välkomstbrev o ett MM-kort. Funderar nu på om det var ett "vanligt" kort eller om det de facto var det kortet jag ska använda för återbäringen? Äh. Vet inte. Det kommer ett nytt men med min fuckade otur kommer det efter nyår. 

De tretusen vi samlat ihop hade ju varit bra att ha till jul.... 

  Fast som sagt. Vi handlade idag för Maken hade lite cash under madrassen så vi passade på.... Trots det är det en del vi saknar. Ska köpa en ost. Viktiga saker. O julmust. Det duger inte med vad som helst. Apotekarnes eller Nygårda. Mora Must får man ju inte tag i här.... 

Köpte en flaska i Falun o den gillade jag. Drack nån klunk o tog hem flaskan o antar att det var Maken som tömde den... Plötsligt var den tom i alla fall. 


Ser just att Israel o Moses har namnsdag idag. Eller i morron för gårdagen pågår ännu hos oss även om klockan passerat midnatt med marginal. Moses, Israels befriare. 

Nåja, det var mitt religiösa inlägg i dessa adventstider. 


Idag (igår) har vi ätit älgstek med pommes o gräddsås. Stekt karljohanssvamp o stuvade murklor. Inte helt fel som måndagsmiddag va? Fast ett foto ser kanske inte lika aptitligt ut som det faktiskt var. Saknas lite färg o form här.... Men GOTT var det :) 


Av Kvasthilda - 19 december 2011 11:00


Vi tar en titt bakom nittonde luckan i min fotokalender idag. Där finner vi en duo stora granar. Båda står att finna i centrala Boden och de ger olika intryck tack vare sin belysning. När jag fotograferade dem fanns som synes ingen snö men de har hunnit få sedan dess. Sist jag passerade Boden var det vitt överallt. Hoppas det inte regnat bort.  



  


Av Kvasthilda - 19 december 2011 09:00


Tema nr 122 Julstämning
355/365

Kommersen är i full gång. Snart är julen här. Det är längesen man var på en riktig julskyltning. Det kanske är inte så mycket folk eller, ens kommers i min bild men julstämningen har de lyckats med, tycker jag. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


 

Av Kvasthilda - 18 december 2011 18:42


Men aaarrrrggghhhhhhhhhh. Hemtelefonen har ringt - hur många gånger ikväll? Tre? Fyra? Sen min mobil. Så pigans mobil. Så min igen. Hemtelefonen. Pigans mobil o min igen. Okänt/Dolt nummer. Nädutack. Vem fan ringer en söndag kväll? Alltid nån jävla försäljare. Men inte så ihärdigt. O tätt. Kan det ha hänt nåt? 

Pigan fick spatt då hon sitter o spelar WordFeud på min iPhön så jag svarade väl då för att bli av med dem. Försäljare kan man alltid slänga luren i örat på. Nähäääädå... Psf. Men dra åt.... pipsvängen. 

Jag har jour i MORGON! Ring igen då. Alla telefoner står på ljudlöst i det här huset o jag är väldigt upptagen. Hör den inte. Har stängt av jobbmobben. Det är panik. Som alltid. Måste jag bokstavera igen:
F R I D A G...!!!!! 

De hade ingen tsm på växlingen o ringde ut en kille så jag skulle ta hans tåg i stället. O Psf Rickard svamlade om persontåg för att hämta 9951. Eeehhh... Gällivare? Men den kan inte heta 9951. Byter namn om den ska vidare. O btw FEMTIOETT?? Den går till Luleå?? 

"Nä, vänta nu. Förlåt. 9915. Du behöver inte kliva upp så tidigt som klockan sex. Du börjar halvnio.

"Ahaaaa. Ring igen i mars. Jag har inte Norge." 

"Men faaaaaaaa.....!!" eh ja. 

Av Kvasthilda - 18 december 2011 11:41


Maken går omkring o muttrar som en fångad björn med nageltrång. Han har så evinnerligt ont i ryggen men vägrar äta sin medicin. Ger nån annan bieffekt som han inte vill ha men min fråga är då, Vilket är värst, pest eller kolera? ÄT medicinen o låt oss andra få lite sinnesro. So what om den får dig att må illa, det kan väl för sjutton inte bli värre än ryggvärken? 

Själv har jag en evinnerlig huvudvärk - IGEN. Är väl snart dags igen då. Fast det måste vara på övergång med mina svallningar, which I hate. Trodde först att det bara var lite jobbsvettningar men de kommer o de går dagarna i ända vilket fick mig att inse att jaha... nu är man titulerad klimakteriekossa också. Vet inte om mamma hade såna problem. SysterYster har det inte men hon har tagit bort sitt paket o kan helt enkelt inte få problemen. Samma med svägerskorna. De hade problem båda två. Kvinnors eviga förbannelser. Den där jävla ormens fel. 


Upp-o-Ner. Det är så vårt kök ser ut just nu. Tillbringade en stor del av gårdagen i köket o gjorde bland annat godis. Nu blev det inte sådär jättemånga sorter men knäck o fikusar i alla fall.

Idag ska det rullas köttbullar. Har tagit fram köttfärsen (älg förstås) som ska blandas med allehanda kryddor o annat för att bli köttbullar. Måste få hem lite grädde för jag vill ha min Jansson! 

O Gubben klagade lite igår "Blir det några grisfötter i år?" Vi köper dem alltid. Hans moster var fenomenal på grisfötter. "Moster Ainas grisfötter" säger han med ett fånigt leende. Åsså aladåben förstås. ("Å va fan är det?!?" säger Kottarna. "Det där geléiga med fyrkantiga köttbitar i...." "Hmmm... Pappa ska bara ha geléiga grejer på julbordet..." "Mmhmm"). Hans julbord är inte fullbordat förrän det finns grisfötter och aladåb. O kanske en bit lax. Gravad, definitivt inte rökt. 

Men jag gillar den rökta. De vi fick på Western Farm var suveräna. Flera sorter av gravade, rökta, inkokta o stekta laxsidor. Mumma. 

O Sonen ska ha sin senapssil. Äldsta Dotra löksillen Mellanpigan en bit skinka o lite leverpastej. Svågern alltihop. 


Men först blir det att försöka få ner den där värkmästaren som bankar o slår. Illvillig jävel det där. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards