Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2011

Av Kvasthilda - 14 december 2011 08:24


Men guuuuuuu' förbannat. 

Har sovit skiiiitdåligt inatt. Varmt o vidrigt. Vaknade klockan ETT.... Eller 01.09 tror jag mobilklockan visade när jag med ett trött öga kikade efter. O en jävelusiskt tandvärk. Igen. Andra förbannade visdomstandfen som bänglar. Eller sista. Den fjärde. Har ju bara en kvar nu. Förra gången hade det bildats en ficka där det samlades nån liten matrestsmuledutt som infekterade hela skiten. V-ä-rkar som om det är samma sak nu. Aj Aj Ont. 

Somnade om igen efter att ha svalt en värktablett o vaknade väl hundra gånger innan mobilväckningen satte igång. 

Kollade in var kollegan befann sig (tack o lov att man kommer in på tfören med iPhönen!). Stackarn som jag ringde o väckte igår kväll. Han var barnledig o fick gå ut o jobba 00.15 efter en VAB-dag... Hur jävla kul är det då??? Psf gör lite som de vill.... Hur som haver var han inte alltför långt borta så jag ringde upp honom - o se där. Han hade försökt ringa mig men inte kommit fram. FLERA gånger. Fanns inget på mobilen när jag ringde honom men efter en stund trillade smsen in om att x försökt ringa. Vad är det för jävla mottagning?? Eller skitfel? 

Ringde upp jobbmobben med iPhönen o då ringde den minsann. 

Vi hängde av vagnar o jag fick fortsätta direkt. Aaahhh kanske kommer hem tidigt då... Jo, tjena hyena. 

Fjärren undrade vad det var för tåg jag kom med.

"Var ska du ta vägen i Kiruna??" 

"Men.. parkera på KirC!"

Eeehhh. Jaha? Fick ställa vagnarna på spår 4 o växla över till spår 2 med loken. O ett nytt jävla bängel satte igång. När jag bytte hytt - o lok för den delen, gick bromsen till så fort jag gav pådrag. Men va faaaan nu då?? 

Gick tillbaks o gjorde om hela proceduren o tillbaks o börja om igen. Samma sak hände igen. aAaaarrrrgggghhhh. Ringde lokledningen o frågade vad jag glömt. Környckeln i S? Den ligger i S.... Gick tillbaks o gjorde om allt en gång till.... Men vänta nu....? Gjorde jag det i rätt ordning förra gången?? Njaeee... Kanske inte. Tillbaks till körhytten i andra loket drog igång o voila. Det funkade. Alltså hade jag gjort nåt fel första gången. Gångerna. Ringde lokledningen igen o meddelade att allt gick bra o att jag just antagligen gjort nåt i galen ordning. Han skrattade o sa "hade det varit en IORE eller Dm3 hade du fixat det va?" Jopps... Noll o nada erfarenhet på de här jäkla Rc-loken vad gäller klargöring o avställning. Därav min oerhört jävliga nervositet igår. 

Pratade med växlingen o de sa att tåget brukar gå in på spår 2 direkt. Ja, men tack för den då... För fan. Så nästa gång jag har den här turen meddelas fjärren att jag går direkt in på tvåan, kopplar loss o stänger av. Sådeså. Å andra sidan kan jag fixa det där med bromsen nu. Tåget har bytt nummer efter tidtabellbytet i måndags så fjärren var lite vilse. 

Men nu är jag hemma o hinner vila nån timme innan man ska påt igen. Tillbaks till gälka, fast med malm. Varannan dag ännu? Ja då går den nog idag. Må-On-Fre. Fast det blev ju rockad på det sist förstås. Å andra sidan har jag samma tur i morrn så nån dag kanske man slipper? Blir lite totaslut i luvan i morgon natt annars.... 

Nåja, Go'Morron (Norrbotten) Världen. 

puh

Av Kvasthilda - 13 december 2011 19:09


Det gick bra. En av killarna på växlingen gav mig lite skrämselhicka. Tompi hade inte fått igång ena loket igår... Ja men TACK FÖR DEN DÅ!! Fast jag hade inga problem att få igång mina båda idag. *puh* 

Vi växlade ihop tåget o jag var klar för avgång en timme före avgångstid. WOW. Igår blev det sent. Sent. Sent. 

Föraren ringde mig "Är du på rull?" O sen när jag ringde när jag närmade mig., "Oj, det har gått bra idag då". Det gjorde det men det var kallt som fan i hytten en bra stund innan jag fick veta vilken jäkla knapp jag skulle trycka på. Frågade just kollegan när jag hade honom på tråden. Ja just ja, blev min uppenbarelse när han berättade. Kanske jag minns det till nästa gång då när man nu fixat det en gång i skarpt o ensamt läge. Liksom lite annat än att bara får det muntligt under utbildningen. O som sagt. Resan ner gick bra. 

Däremot tog det en stund att fylla luft i tåget med de nya vagnarna. De haster ikke

Mycket snö på bangården. Lite snöplums. Inge' kul... 

Träffade ett par av våra KYare också när jag lämnade igen radiorna. De två kommunikationsradio-apparaterna. Radiorna. Kul att se dem. KYarna. Inte radiorna. 

O apropå norska. 

Mötte några förare i restaurangen (skomakarlåda med pottimos o ryggbiff.... Kan du säga P R O P P M Ä T T?) som snart fick ett samtal om att tåget var en kvart bort. Ungefär. Hmmm?? En norman. O ett par killar utan identitet. Tror de var svenskar båda två. Minst en stod det CargoNet på. Visade sig vara Traindrivers. Den andre av dem. Tåget kom in, o stannade med loknosen vid entrédörrarna till väntrummet. El15? Nåt nytt ellok. Tror jag. Eller gammalt. Vad vet jag? Med CargoNet stämplat över hela sidan. Just det ja. De kör ju inte våra lok längre utan måste ta sina egna. Det kom två förare. O givetvis. De har ju utbildning. Nya lok o nya sträckor. Hörde att de delat upp hela turen på fyra förare. Nej fem. Fyra byten. Kors-i-fanders. Minns att jag läste att ett av bytena skulle ske i Gällivare. Så från Vännäs har de två förare medan vi hade/har tre. Undrar hur deras arbetstider håller? Kan inte finnas mycket att spela på innan det blir konstant övertid. Speciellt den här årstiden. 

Nåja, inte mitt problem. 

Pratade med favvoinsen idag igen. Sista januari. Mamma...... Usch. 

Nu sitter jag på Grand Hotell o har som sagt ätit middag. Gott var det o mätt är jag. Nu får jag vila några timmar och sova en stund innan det är dags att börja om igen i morgon bitti. Hoppas de kommer ihåg min frukostpåse. 

Av Kvasthilda - 13 december 2011 14:15


Elva Tolv Tretton Fjorton Femton o Sexton.


Tyvärr kan jag inte passa klockan o få ett screenshot den här gången då jag börjar (började) jobba 14.13 idag! Kanske nån av tjejerna gör det :) 


Yes. E-pigan passade datorn o klockan :) Tack Gumman! 



Att det står Falun i väderrutan beror på att Kirunavädret inte laddar o jag tar det näst bästa...

Av Kvasthilda - 13 december 2011 12:04


Ja, bokstavligen. Den här turen ger mig magknip. Mest för att den innehåller klargöring, värmeposter, hopkoppling, klarrapportering o annat.... Bara man kommer sig iväg är det väl inte hela världen - då blir det som vilken tur som helst - med lite växling i Gällivare, vilket inte heller är några problem. 

O sen avställningen i morrn. Avhängning, säkring, värmepost o eventuell nedsläckning. Usch o fy. 

Magen klagar o knorrar. 

Men jag får bo på hotell i alla fall o inte i lägenheten! Härligt. Det innebär - om de fortfarande har det så, middag ikväll. O förhoppningsvis en frukostpåse i morrn bitti. Börjar ju innan köket öppnar. Eller snarare innan frukosten serveras. Köket öppnar ju något tidigare. 

Nä, kanske ska ta o stoppa i mig lite frunch o packa Lapptoppen i ryggan.... Två timmar kvar. Börjar ju på det magiska klockslaget idag. Nästan. 

Av Kvasthilda - 13 december 2011 11:00


Åsså är vi där igen. Lusse lelle, lusse lelle, elva nätter före jul! I dagens lucka finner vi då ett luciatåg. Ett litet Luciatåg jag så gärna vill ha! Lisa Larssons söta lucia, stjärngosse, tomte och tärna. De här står på spiselkransen hos Golfbror o Svägerskan. Visst är de ljuvliga? 


Av Kvasthilda - 13 december 2011 09:00


Tema nr 42 Dagstidning
349/365

Undrar om det blir en stor nyhet i dagens tidningar? Det där med elva-tolv-tretton... Självklart! 

När jag flyttade till Kiruna för en herrans massa år sen fick jag en stående prenumeration på DD av mamma. Hon tyckte att jag skulle ha nån liten förankring kvar till Dalarna och Falun. Det var nu några år sedan och vi har ingen dagstidning alls idag men det är kul att läsa tidningen när man är hemma i Dalom. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2011 hos akson


Av Kvasthilda - 12 december 2011 20:07


Fick en länk av dotra till en heeeeeeelt hysterisk loopfilm..... Titta på egen risk.... 

Hoppande elefant.... Galet som andra Dotra säger... 

humor · irro
Av Kvasthilda - 12 december 2011 17:07


Ja, hela da'n. Fast jag har fridag idag. Skönt! Psf ringde på eftermiddagen såg jag. Skitervälmani.
F R I D A G. 


Vi har vinter här. Hade tänkt lägga in en skärmbild av termometern men den har ingen kontakt med Kirunavädret - var den då hämtar uppgifterna. För Falun funkar den, där är det snö o en minusgrad. Här har vi sexton minus. MINST. Det var det på eftermiddagen när jag var ut till brevlådan o hämtade in posten. *hurrburr* Kallt. 

Får bara "Hämtar data". Händer Nada. 


Alexander o Alexis har namnsdag. Alexander. Det ville jag min son skulle heta men Maken motsade sig det. "Ungar ska heta nåt man kan vråla i regn o motvind." Så det blev nåt annat. 


Han - Maken - har varit på strövtåg i Stock-Holmia. Pratade med honom för en stund sedan. Då strosade han på Östermalm. Se där. Var bjuden på middag. I en lägenhet med fyra meter till taket. Vojne Vojne. Har lite svårt att se min Skogsmulle i en flådig lägenhet på Östermalm.... Fast han är ju rumsren. Faktiskt. Söta, Rara Mia ser till att han inte svälter sista dagen i Kungliga Huvudstaden för denna vecka. I morgon kommer han hem. Fast vi ses inte förrän på onsdag. 

Han har haft fullt upp att besöka sina tjejer i Stockholm :) 

Lite försent kom han på att han hade kunnat ta sig till Falun o hälsa på sväronen. Fick ju "ledigt" idag och ska "stämpla" nån timme i morrn innan hemresan. Hade hunnit dit o sova natten där innan flyget lyfter från Arlanda. 


E-pigan o Lillkullen är i Gälka. Tandläkaren. Tio mil för ett besök på ett par minuter. Sinnessjukt. Men de hade inte så mycket att säga när hennes tänder sköter sig som de ska. De har inte flyttat sig en millis sen hon plockade bort rälsen. Låter ju bra :) 

De kikade in på Gröna Skylten i ett ärende åt mig men Blossa 11 var slut även där. Igår fanns det enligt uppgift två flarrer kvar. Häck Väck Vällingsäck. Kanske Gubben kan ta hem en flaska år mig? Får väl messa honom. Finns ju bolag på Arlanda. 


Favvoinsen ringde mig i morse. Tur att jag inte slog av jobbmobben då. Förvisso ljudlös men låg intill mig. Han hade hittat ett linsskydd till en Canon o undrade om det var mitt. Så var icke fallet men det var ju himla gölligt att fråga.
Han ska ju SLUTA!!! Ska börja i verken på ällkå i stället. Buuuuhääääää. Jag sa att världen går under om han slutar.

Jo, den gör väl det. Man är ju oumbärlig.

JA, det är du!

Såg i nyhetsrullen för nån vecka sen att de sökte nya insar i Kiruna o träffade "min" ins - TurTure - nån dag senare o han sa att A skulle sluta. Själv sa A att han gärna hade gått tidigare än han får men de släpper honom inte. Känns som om marken försvinner. Han är min trygghet o fasta klippa. Den kollega jag ringer först om nåt händer o jag behöver prata med nån. Trots att man sällan ser kollegorna (inte förrän jag börjar åka på Narvik nästa år börjar man mer regelbundet träffa vissa av dem) vet man ju att han finns där. O TT går i pension nästa år. Två av våra pelare försvinner. Usch. 

Sa nån arbetsledare? Jag har inte träffat vår AL på flera månader. Man träffar de andra AL-arna oftare än vår egen. 


I morgon är en annan dag. En riktigt eljest dag. 11-12-13. O klockan 14 jobbar jag. Eller är åtminstone på väg till jobbet. Kanske jag hinner ta ett snapshot av skärmen innan jag måste rusa iväg. Nä, 14.15 jobbar jag. Börjar ju 14.13 Pigan kanske kan ta en snap. 


Har en helt ny tur. Vi delar på oljan nu, Kiruna o Boden/Luleå. Byter i Gällivare. Kul med en timmes restid för att sen tillbringa timtal i gälka. Har inte ens koll på om vi bor i lägenheterna. Troligt. Måste bara komma ihåg att rapportera Klart. Dumt att dra på sig en LAS i onödan. Isch. ISCH ISCH ISCH. Det har delats ut för det, har jag hört. 

Jaja. Det är då det. 


Nu ska jag gå o tända lite värmeljus. Hade tänkt hinna framkalla lägenheten innan Maken kommer hem men det får jag ta i helgen i stället. 

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards