Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2012

Av Kvasthilda - 4 december 2012 09:00


Tema nr 314 Torkar

339/365


En del av årets uppsättning ljus ligger på torkning - och stelning. De är mjuka upp till ett dygn efter man stöpt dem och de måste ligga och vila innan man paketerar dem. Kan tänka mig att det är mycket värre med tjockare ljus. Får hoppas att vi får hem dem i helt skick i år också. Ska ju flyga så man vet aldrig. De här ljusen är tegelorange, faluröda och julröda. Vissa med extra gråspräckel som dekoration :) De tegelorange är en ny färg för i år o perfekta till "Halloween". Bränd orange. Eller "pumpkin orange". I like! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 3 december 2012 11:32


Väntar på att SysterYster ska dyka upp (sällan ;) ). Vi ska försöka ta oss till Borlänge idag. Jag tänkte kika in på Trafikverket för att ta en bild till vårt nya förarbevis. Vi i Kiruna fick dispens, annars ska det vara inlämnat i fredags. Vi ska ju gu'bevars ta oss ner till LULEÅ för att fotografera o göra en underskrift. LÖJLIGT. Andra lokstationer klagar o tycker att det kan väl inte vara nåt problem. Man tar det ju på kvarts-tiden/överliggningen. Jo, om man nu NÅNSIN kör till en plats där det finns en enhet som utför dessa saker. Finns det inte dit vi kör!!! Vi kör aldrig till Luleå. 35 mil enkel väg. Smidigt. :ppp

Solen skiner i alla fall :) 



Av Kvasthilda - 3 december 2012 11:30


Lite kontraster ;)


Av Kvasthilda - 3 december 2012 11:00


Tredje december och lucka tre avslöjar vad som hände igår! Det var ju första advent. Sambon har gjort adventsstaken i formen av en gris, i vilken första ljuset är tänt. (Fast det här är köpesljus o inte hemstöpesljus)



Av Kvasthilda - 3 december 2012 09:00


Tema nr 1 Advent

338/365


Varje adventstid innebär ett evigt letande av fungerande lampor. Eller hur? Jag menar... VEM har sönder lamporna på vinden, i källaren, i förrådet osv, där man förvarar ljusstakarna under den delen av året de INTE står uppe i fönster och hyllor? De funkar ju när man ställer undan dem? 

Fast inte hos oss förstås... Katterna har puttat ner de flesta ljusstaker o de har passerat reparationsstadiet vid det här laget. *suck* 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 2 december 2012 18:45


Ljusstöpning en söndag. O förmiddag på det. Känns lite underligt. Faktiskt. Men det serverades ändock lite vin för den som ville ha. Inte så många som en vanlig stöparlördag. Nästa år är ordningen återställd med ljusstöpning lagom till andra advent. På lördagen. 

Vi dividerade som vanligt vilka typer av ljus att stöpa. Man får i grundvalet en ram med 10x20 cm, en ram 10x30 cm och en ram 10x40 cm långa antikljus och två små (ca 30 cm) trearmade grenljus. Nu finns ju valet att byta ut dessa om man så vill. Jag bytte mina små mot SysterYsters mellanram och bestämde mig för att byta ut de långa mot en mellanram också. Linnéa ville ha en mellanram också men hon ville byta ut sin korta ram. Ja men då gör vi så. Går det bra? Tjejen (som jag glömt vad hon heter) som satte igång oss för Renée var på annat håll förstod inte vad vi menade. Vi kvittar kostnaden för stöperiet genom att hon tar en kort ram o jag en lång o byter mot en varsin mellan. Ja men då ger ju du en ljusmeter till henne?? Ja, just det. I färdiga ljus motsvarar det tvåhundra spänn. Ungefär. De tar 95:- för en adventstomte med kalenderdagar o de är 50cm. So what? Kände inte för långa ljus i år o Linnéa ville inte ha sina korta. Så vi bytte o hon fick min ljusmeter till sina. God Jul. 

Sen fick vi även byta de två grenljusen mot en mellanram (eller blir det en 40cm?, ett grenljus för en kort ram?) eller ett större grenljus. Hade varit häftigt. Nästa år kanske. Tror jag ska göra ett Falurött grenljus nästa år. Ett stort. Den svarta färgen är tillbaks. Hade haft nåt problem med den tydligen. Får se. Jag ska ha ledigt först. 


I pausen fick vi som vanligt gulaschsoppa. Mumma. O spanade på Renées vackra bergmanskrona i koppar. 



  



Sen återstod bara det roliga jobbet med att färga in ljusen. Vilken färg ska man ta i år? Ska man köra enhetligt vitt eller julrött? Nä, svart är tillbaks? Hmmmm.... Eller kanske färga nåt falurött o doppa i gråspräckel för en snygg effekt? Eller ta den nya roströda? Skitsnyggt till "Halloween". Eller höst då. Höstrött. Rostrött. Tegel. Pumpa. Snygg färg. Det blev lite av varje men en del svart o en del falurött. O ett vitspräckligt grenljus. 

Då dök Renée upp med sitt lilla yrväder. Den där  yttepytte lilla trasselsudden till hund hon har. "Hmmm", sa Linnéa, "min hund fäller mer hår än den där.....". Renée hörde direkt till vilken del i dagen vi hunnit, för då blir det tyst. Tystare än under de fnittriga stöpartimmarna. Man är mer koncentrerad när det ska färgas :) 



Av Kvasthilda - 2 december 2012 11:00


Första advent idag. Bakom andra luckan hittar vi ett par flaskor glögg. En är nästan tom. Det är lättvinsglöggen från i fjol. Nä, den har stått oöppnad sen dess och nyligen tjuvsmakats på. I år har Blossa ny design på etiketterna med julstjärnor i överkanten. Smaken är nog densamma :) 




Av Kvasthilda - 2 december 2012 09:00


Eget tema nr 26 Oväder

337/365


Ja, de senaste dagarna har ju varit och är fortfarande, uppfyllda av snö. På längden o tvären. Det blåser o snöar om vartannat. Överallt i landet. Så här såg det ut på Arlanda i fredags. Många traktorer och plogbilar turades om att skyffla snö från terminalerna och start- o landningsbanorna. Runt Runt Runt. 

Detta har även gjort att hela landet fått en vit första advent :)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards