Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2012

Av Kvasthilda - 11 december 2012 11:00


I lucka nummer elva finns en gammal ask med hjärteformar. Snart är det Lucia och många får nog pepparkakshjärtan till lussekatten o kaffet. Med de här kan man baka kakor i alla storlekar. Ett litet fynd för en tia. Recept följer med! Asken är inte så gammal att man använder pottaska i receptet, utan bikarbonat "som vanligt". Det roligaste är att receptet även är tryckt på engelska på kartongen. Antagligen en gammal souvenir :) 




Av Kvasthilda - 11 december 2012 09:00


Eget tema nr 28 Till nöds

346/365


En lokförares nödproviant. Dessa burkar står (stod) i mynningen till en tunnel längs järnvägen. Nån förare som stått still länge, kanske? (jag vet vem det är)



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 10 december 2012 17:46


Har sovit så jävla dåligt inatt. Nån timme här o nån timme där. O med jobbmobben igång. Jour 8-15.12 Nähädå. 07.54 ringer PsfT o stör.
"Jag har en tur borta.."
Siffrorna har jag glömt men tåget heter 9172. Det är Northland. Say what?!?
"Först tar ni bort tåg för mig för att jag inte har körkort. Sen, när det fattas förare går det huuuur bra som helst att ta ut mig på de tågen??"
"Mmmmm"
"O vad har jag hem?
"4005." 
Hmmmm. O HUR kommer jag från tåget hem?? Det går ju ingen taxi? Vilket är anledningen till att jag inte kör de här tågen från första början.....?
Nu säger han att en bil är beställd till tresnåret inatt. Mhmmmm.
Konstigt det där.
O min norgefortbildning ryker som LKs gamla T46or. Häck väck vällingsäck. (Jag vill ha Trolltider på DVD!!). Skulle ha den i morrn men med ett nattligt tåg hem är det omöjligt att börja jobba halvåtta. Är du galen karl?? Byt mitt skift på onsdag. Nääää. Det går ju inte. Just onsdag är det visst hysteriskt folktomt i förarleden. GreenCargo har för mycket förare överallt utom på vår lokstation då... O SJ kommer att ha totalbrist nästa år. 100-150 förare för lite. Om vi kan låna in deras förare kan väl våra gå till dem ett tag då. Eller?
Nä. Inget personalfördelningsjobb för mig tack. Håller mig till spakarna. Gick ju bra idag. Trots hot om taskigt fungerande bromsar. Bromsade huuuur bra som helst.
Nu ska jag gå o se vad Inger o hennes gubbe bjuder på idag. På onsdag är det julbord, sa hon. I torsdags var det pizza.


Av Kvasthilda - 10 december 2012 11:00


Innanför lucka nummer tio finns en gammal tomtegirlang. Tomten sitter på en dalahäst med ett grötfat i handen. Så läcker. O lite gammaldags med en krus tallris på det gamla kaffebordet. 



Av Kvasthilda - 10 december 2012 09:00


Tema nr 151 Körsbär

345/365


Morell. Det är norska namnet på bigarrå, en fastare version av körsbär. Egentligen en annan frukt än körsbär men yoghurten smakar körsbär. Bigarrå är väl urfrukten till avarten körsbär. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 9 december 2012 16:53


Men HALLÅÅÅÅÅ?!??? Vad håller ni på med? I en fjärdeklass i Laxå har läraren förbjudit pepparkaksgubbar i årets Luciatåg. De är bannlysta från att deltaga. Dessutom ska pepparkakevisan inte sjungas, ni vet den "Tre gubbar tre gubbar från Pepparkakeland". O vad mer, det ska inte ens serveras pepparkakor till fikat... Va?!???? Alltså. Hur fan är den där männ'skan skapt? Vad är det för rasistcrap?? Det blir ju rasistiskt! I en efterkonstruktion påstår läraren att pepparkakorna är borttaget från fikat pga allergier. Eehhhhhh... Chansen är större att någon faktiskt är allergisk mot lussekatterna. Nä, vänta nu. Saffransbullarna. Man får säkert inte servera lussekatter heller. O de är ju gula. Är inte det också rasistiskt? 


 

Vad är fel med den här bilden? En färgad Lucia? En svart tomte? Nä, det är väl inget fel med det? 

Men vänta nu. Det är ju en PEPPARKAKSGUBBE där! Bort Bort Bort. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland
och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.
Så bruna, så bruna vi äro alla tre,
korinter till ögon och hattarna på sne'.

Tre gubbar, tre gubbar från Pepparkakeland,
till julen, till julen vi komma hand i hand.
Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis,
de ville inte resa från vår pepparkakegris.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Att hon vågade skriva en sån text, Alice Tegnér. 

 

Det blev så uppmärksammat att verksamhetschefen fått bita i pepparkakan och ta itu med det hela och det kommer nu att finnas pepparkaksgubbar i Luciatåget. Fattas bara annat.... De ätbara är dock fortfarande bannlysta. 


Av Kvasthilda - 9 december 2012 11:00


Andra advent och vi öppnar lucka nummer nio. Anna-dagen innebar förr att man lade lutfisken i blöt denna dag. Bilden visar nåt annat gammaldags. En gammal kaffepanna, just här fylld med glögg, fast det syns ju inte :) 

Granen i bakgrunden ger lite julstämning med sina snöklädda grenar och lysande lampslinga. 



Av Kvasthilda - 9 december 2012 09:00


Tema nr 191 Månförmörkelse

344/365


Den syns ju inte under snötäcket. Kung Bore har mörkat månljuset. Dolt den. I snöfallet här, besöks en julbazaar i Dalarna. Inte ett spår syns av fullmånen som fanns där, ovan molnen! Han är lite klurig den där, Kung Bore! 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Skapa flashcards