Kvasthildas Malmdamm

Alla inlägg under december 2012

Av Kvasthilda - 21 december 2012 11:00


Vi öppnar lucka 21 idag och bakom den hittar vi byrån med det lilla Luciatåget. Snart är det jul! 



Av Kvasthilda - 21 december 2012 09:00


Tema nr 246 Rulla

356/365


Det är tider för att rulla köttbullar nu. I min bild rullar nåt annat... Vi åker ner för rulltrappan till perrongerna på Arlanda för att ta tåget till Dalarna. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 december 2012 21:01


Ja, om nu världen går under i morgon måste jag ju hinna visa upp min sista morgonbild. Fotat i morse. Solen håller på att försöka leta sig upp på himlen - dock orkar den inte upp över horisonten... Det var så fantastiskt vackert att mobilen fick agera kamera så gott den kunde. Eller vad säger du? Är det inte vackert, så säg?




Nu ska jag ta mig till jobbet här i Narvik, där jag för tillfället befinner mig och åka hem o krama Maken o barnen innan jorden går under. Eller...? Blir det en jul i år också? Fast i morgon lär jag inte se en sån här vacker morgonrodnad. Då sover jag!

Av Kvasthilda - 20 december 2012 11:00


I lucka nummer tjugo döljer sig en julklapp. Den här är till Lillkullens föräldrar. Nån som törs ge sig på en gissning om vad som kan tänkas finnas i det röda papperet? 




Av Kvasthilda - 20 december 2012 09:00


Tema nr 270 Skägg

355/365


Som hinken avslöjar är fotot inte taget i vinter :) Det är fotograferat i juni! Å andra sidan har hela landet haft snö i december så den snöfria backen är kanske inte så vanlig i år. 



Temalista


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

365 Foton 2012


Jag kan inte kommentera hos blogspot om inte Namn/Adress är aktiverat.

Av Kvasthilda - 20 december 2012 06:46


Urrkkk. Trött. Det här är definitivt inte mina arbetstider. Men å andra sidan är det ungefär den tiden jag börjar i Narvik normalt sett :) Den tiden jag fått på de turer jag har till Narvik i januari. Har sovit sådär inatt. Maken kom hem igår och är inte riktigt frisk så han har legat o frustat o snarkat o stönat inatt och väckt mig mer än en gång. Besvärligt när man sover ensam så ofta. Stackarn. Hoppas det går över snart. Nu börjar Junior klaga över kroppssmärtor också och har feber.

Men gå o lägg dig då! Han var i köket när jag klev upp strax efter sex.

Kan inte. Drack ett par glas mjölk o hackade tänder.

TA EN FILT DÅ! Eller hellre, ta ett par alvedon o kryp ner i sängen o låt kroppen VILA!! 

Fattas bara att jag ska bli sjuk lagom till jul o min semestervecka. Får hålla alla tummar o tår att jag slipper. 

O Tyrannen kommer att få magknip. Hon käkar tallbarr. O det är inte den hälsosamma levande sorten utan tillverkade i nån plast. Vi har ju haft plastgran i en herrans massa år. 

Kattskrälle! 

Nä, det är bara att ta itu med det här nu då. O packa Lapptoppen idag tror jag för att se lite teveprogram idag. Får ju skjuts o hämtning. Nu ska jag väcka min sjuke make. 

Go'Morron! 


Av Kvasthilda - 19 december 2012 11:00


Lucka nummer nitton. I dagens lucka finns vår julkaktus som bestämt sig för att blomma. Eller om det är en novemberkaktus. Nåja, nu syns inte så mycket av blommorna men den söta änglatomten sitter i krukan :) 




Av Kvasthilda - 19 december 2012 10:35


*gäääääzzzp* Snoozade. O snoozade. O snoozade. Alldeles för trött för att ens försöka kliva upp första gången klockan ringde. Nattugglor. Hela familjen var uppe till tre inatt. O efter det. Jag tvättade sängkläder igår o glömde ta dem ur tumlaren pga allt stök i köket så när jag bestämde mig för att gå o lägga mig insåg jag att jag inte hade några lakan i sängen... AjAjAj då... Tur nog bor vi ovanpå tvättstugan o torkrummet så det var bara att gå ner o hänga upp lakanen o dra på värmefläkten en stund. Örngotten först. De behövde inte hängas upp. Efter en halvtimme gick jag ner igen. Nähä, påslakanet fortfarande lite fuktigt - på insidan. Vände på det o tog underlakanet med mig upp. Efter ytterligare en halv timme gick jag ner o hämtade påslakanet. Gött att sova i nytvättade lakan. Somnade på tre sekunder tror jag. 

Makens får jag ta idag... Han kommer ju hem idag! 

O jag var inställd på att kliva upp tidigt för att dra igång en jäsdeg. Solrosor... *gah* Än har det inte hänt. 

Helt ofattbart att det alltid är nån jävla kaka som inte blir som den ska. Gjorde min nöttosca igår o det smälta smöret ville inte blanda sig med degen. Gjorde en Leila o vände i mjölet för att behålla fluffigheten i smeten o glömde det förbannade smöret. Insåg det dock innan jag hällde det i långpannan men det ville inte gifta sig med smeten. Hällde hela skiten i pannan o hoppades på det bästa. Gjorde inte toscan under tiden som jag brukar, utan ville se hur kakan artade sig först. Nåväl. Efter de lagstadgade tio gräddningsminuterna plockade jag ut den. Hmmm... Ser ju OK ut. Kanske. Kokade toscan o hällde över o gräddade ytterligare en cirkus tio minuter o tro på fan, det verkar ha funkat. Dock delar sig kakan när jag skär den ur formen för spateln går in i kakbotten i stället för att glida under den. *gah* Men men. Toscan finns ju o även om kakbotten är tunnare än toscan på en del kakor betvivlar jag inte att de går åt ändå. 

Nä, sätt fart nu! Nyttja fridagen. 


Kvasthilda

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Fiska i Malmdammen

Hälsningar till Kvasthilda

Nyligen inlagt

Kvasthildas ämneslista

Undansopat / Arkiverat

RSS

Fototeman


Ovido - Quiz & Flashcards